SUV-ul Maserati va fi o maşină complet diferită de ruda americană Jeep Grand Cherokee

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati lucrează la primul său SUV din istorie. Se va numi Levante şi va avea puţine elemente în comun cu mai modestul său omolog american Jeep Grand Cherokee.

Pentru cei care se temeau că Maserati va cădea în derizoriu cu un prim SUV construit complet pe scheletul fratelui de concern Jeep Grand Cherokee, avem veşti bune. Italienii au înţeles cât de importantă este identitatea unui model şi au decis să înrudească cât mai puţin primul lor SUV cu omologul american.

Potrivit unor informaţii recente, modelul off-road, inspirat de conceptul Kubang şi botezat Levante, ar urma să preia multe din tehnologiile fraţilor Quattroporte şi Ghibli. Structura va fi bazată pe componente împrumutate de la cele două sedanuri, în vreme ce caroseria va fi construită aproape în întregime din aluminiu pentru a reduce masa totală.

Esential 275 de cai putere ar urma să ofere dieselul V6 oferit pe viitorul SUV Maserati.
530 de cai putere ar urma să ofere cel mai puternic motor disponibil pe SUV-ul Maserati.
Deşi este aproape inevitabil transplantul de organe de la Chrysler, Maserati promite că va prelua doar câteva componente ce ţin de electronică.
Influenţa va fi, pe cât posibil, limitată.

Lista de motorizări va fi şi ea preluată de la fraţii existenţi deja în gama Tridentului. Vorbim despre unitatea V6 pe benzină de 3.0 litri, bi-turbo, de 410 cai putere şi 550 Nm, dar şi despre vârful de gamă V8 bi-turbo, de 530 de cai şi 710 Nm. Pentru cei care aleg dieselul, Maserati promite un motor complet nou, de 275 de cai şi 600 de Nm. Toate motorizările vor putea fi asociate cu o transmisie automată cu opt trepte.

Maserati plănuia să construiască modelul 4x4 în cadrul uzinei Chrysler din Jefferson, America de Nord, însă cererea mare primită pentru Jeep Grand Cherokee şi suplimentarea asamblării, i-a făcut pe italieni să se orienteze către o fabrică din Europa, din Italia mai exact. 

via wcf

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru