Suzuki va lansa șase modele noi până în 2017: Vitara și Swift se află printre ele

de Bogdan Mirică
Marti, 25.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki va reîntineri gama sa cu șase noi modele, prgramate să debuteze pe piață până în 2017. Primele pe listă sunt noile Vitara și Celerio.

Suzuki se află într-o continuă întinerire a gamei. După Swift și SX4 S-Cross, Suzuki ne pregătește alte șase noi modele în următorii ani. O confirmă chiar Dale Wyatt, șeful departamentului de vânzări și marketing Suzuki, pentru publicația britanică AutoExpress.

Potrivit lui Wyatt, trei dintre cele șase modele vor avea un design emoțional. „Planul nostru este să introducem câte două mașini în segmentele A, B și C în următorii trei ani. În fiecare dintre cele trei segmente vom avea o mașină rațională și una emoțională”, a declarat Wyatt.

Primele modele pe lista de premiere sunt noul Vitara, rivalul actualului Nissan Juke, și Celerio, un model urban despre care am vorbit și în trecut.

Suzuki Vitara renaşte după 25 de ani sub forma unui SUV de clasă mică

Suzuki Celerio, înlocuitorul lui Alto, vine să fure din clienţii lui Renault Twingo

Un frate familist al lui Swift

Esential 25 de ani de la debutul lui Vitara sărbătorește Suzuki.
2016 este anul în care va debuta modelul familist, de dimensiunile lui Swift.
Anul 2016 va aduce însă noi surprize, iar una dintre ele se va așeza alături de Swift în clasa subcompactă.
Potrivit oficialului japonez, modelul se va adresa tuturor celor care nu își doresc un Swift. Va fi diferit de conceptul mașinii dedicate șoferului. Ceea ce ne duce cu gândul, inevitabil, la un model de segment B dedicat familiei.

„Va fi foarte confortabil, cu o gardă la sol ceva mai înaltă, nu atât de dinamic precum Swift și mai ușor cu 90 de kilograme decât acesta”, a declarat Wyatt. Oficialul a promis că vom vedea mașina în cadrul Salonului Auto de la Geneva, urmând ca debutul comercial să aibă loc în 2016.

Un model urban funky

Următorul model va fi un frate al viitorului Celerio. Va fi construit pe aceeași platformă, va împărți o parte din componente, dar va fi mult mai îndrăzneț. Nu se va concentra atât de mult pe latura practică și pe spațiu interior, fiind caracterizat ca „o mașină funky de segment A. Va fi un model unic pe piață și ar putea da naștere chiar unui nou segment. Va fi definiția Suzuki pentru un stil funky”, a declarat Wyatt.

Urmareste Automarket
Modelul va fi dezvăluit în toamna anului viitor, cu ocazia Salonului de la Frankfurt , și va ajunge pe piață tot în 2016.

Noile generații Swift și Jimny

Anul 2017 va aduce un înlocuitor pentru Swift, care va beneficia de un design agresiv și de un caracter sportiv.

Va avea și o versiune Sport, propulsată de un motor turbo de 1.6 litri, cu ceva mai mulți cai putere sub caopotă.

Al șaselea model este încă învăluit în mister, dar surse neoficiale vorbesc despre un înlocuitor pentru Jimny.

Comentarii (3)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Am observat ca la gama micro, nu mai au ce modifica.
    Motorul de pe Alto l-au eficientizat la maxim, la Celerio doar i-au pus un sistem start-stop pt a scadea emisiile si consumul. In rest mi se pare ca au atins apogeul maxim la acest motor.
    7 0
  • mishazaitev
    @Suleyman

    Sa nu uitam de motorizarea de 1.2 care echipeaza atat Splash cat si actualul swift si care este de generatie ceva mai noua, chiar daca nu mai este atat de fun ca vechiul 1.3
    3 0
  • Jimny-facelift 2015, cu ESP, avertizor presiune pneuri, jante aliaj, bare longitudinale pavilion acoperis, 2 culori noi: gri+verde metalizat, indicatoare bord noi, care includ semnalarea treptei de viteza utilizate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru