Suzuki introduce o motorizare mild-hybrid la 48V: tehnologia va fi disponibilă pe Vitara, SX-4 S-Cross și Swift Sport

de Cornel Șocariciu
Luni, 17.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki introduce în gamă o versiune mild-hybrid la 48V. Tehnologia va fi disponibilă pe motorul pe benzină de 1.4 litri Boosterjet și va debuta pe piața din România începând cu luna martie.

În 2016, Suzuki făcea primul pas către electrificarea modelelor sale: introducerea sistemului SHVS la 12V (foto). Acum, producătorul nipon anunță lansarea unui sistem mild-hybrid la 48V.

Conform producătorului asiatic, tehnologia va fi introdusă pe motorul de 1.4 litri Boosterjet. Sistemul SHVS la 48V pregătit de Suzuki va integra un acumulator litiu-ion (înmagazinează energia electrică recuperată în momentul frânării/decelerării) și un starter-generator. În aceste condiții, motorul termic va fi asistat electric la pornirea de pe loc, ceea ce aduce o serie de beneficii. Conform oficialilor Suzuki, în urma integrării acestui sistem, consumul mediu de carburant scade cu până la 15%, iar emisiile de CO2 sunt mai mici cu până la 20%.

Odată cu introducerea tehnologiei la 48V, cuplul motor maxim își schimbă valoarea: de la 220 Nm disponibili începând cu 1.500 rpm la 235 Nm livrați de la 2.000 rpm. Conform reprezentanților Suzuki, tehnologia va fi disponibilă doar pe variantele de motorizare echipate cu transmisia manuală.

Noul sistem va fi introdus în gama din România începând cu luna martie a acestui an și va înlocui complet vechea motorizare standard de 1.4 litri Boosterjet.

Varianta mild-hybrid va putea fi comandată pe modelele Vitara, SX-4 S-Cross și Swift Sport.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru