Tesla lansează în octombrie un cap-tractor full-electric cu autonomie de până la 480 de kilometri

de Petre Barac, Foto: Tesla
Vineri, 15.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla va prezenta pe 26 octombrie un cap-tractor full-electric pentru camioane cu autonomie cuprinsă între 320 și 480 de kilometri.

În urmă cu un an, CEO-ul Elon Musk anunța că lucrează la un camion electric, pentru ca în aprilie să arate planurile pentru lansarea capului-tractor electric și autonom. Prin introducerea unei astfel de tehnologii, transportatorii rutieri nu ar mai avea nevoie de șoferi în viitor.

Astfel, obiectivul companiei este să pătrundă pe piața transportului de mărfuri pe distanțe mai scurte, cuprinse în intervalul 160-320 de kilometri, fără să afecteze segmentul expedițiilor internaționale. De aici și autonomia de 320-480 de kilometri pentru capul-tractor.

Luna trecută au apărut informații că Tesla vrea să testeze acest prototip în Nevada și California.

“Scopul nostru principal este capacitatea să controlăm prototipul de la distanță, în mod continuu, între statele Nevada și California, fără să avem o persoană înăuntru”, a spus un reprezentant al companiei.

Testul ar marca și o premieră, întrucât în statul Nevada nu a avut loc niciodată un test cu vehicule fără prezența șoferilor la volan.

O serie de analiști pun însă la îndoială eficiența unui unui astfel de vehicul electric, din cauza faptului că bateriile necesare pentru o autonomie de numai 130 de kilometri ar ocupa o mare parte din spațiul alocat pentru marfă.

Via Carscoops

Comentarii (2)

  • Lexmark
    Jur, simt ca ne puneti la indoiala capacitatile intelectuale, stimabili redactori...
    Adica cum vine aceasta:
    "O serie de analiști pun însă la îndoială eficiența unui unui astfel de vehicul electric, din cauza faptului că bateriile necesare pentru o autonomie de numai 130 de kilometri ar ocupa o mare parte din spațiul alocat pentru marfă."
    Vorbim aici de un cap tractor a carui spatiu de marfa se rezuma doar la spatiile de serviciu unde mai mul de un/doi tranfugi nu poti pune...
    Va rog mult de tot, fiti puuuutin mai profesionisti si ganditi ce scrieti in articolele postate...
    9 2
  • AndreiRN
    Asta este viitorul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru