Transfer de marcă în industria auto: Karim Habib, fostul designer-șef BMW, va prelua un post similar la Infiniti

de Daniel Popescu, Foto: Automobile Magazine
Marti, 14.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Infiniti, brandul de lux al celor de la Nissan, a anunțat recrutarea lui Karim Habib în postul de șef al departamentului de design, după ce acesta a deținut anterior o poziție similară la BMW.

Designul viitoarelor modele Infiniti ar putea suferi schimbări majore, ca urmare a unei restructurări a acestui departament.

Divizia de lux a constructorului japonez Nissan a anunțat că directorul de design Alfonso Albais a fost promovat într-un post similar la compania-mamă, iar locul său va fi ocupat de Karim Habib, fostul designer-șef al celor de la BMW.

Acesta din urmă va prelua postul din 1 iulie și își va desfășura activitatea la centrul tehnic Nissan din localitatea japoneză Atsugi, urmând să gestioneze echipele de design ale celor de la Infiniti localizate în Japonia, Beijing (China), San Diego (SUA) și Londra (Marea Britanie).

Urmareste Automarket
Habib a lucrat pentru BMW începând din 1988, iar în 2012 a fost numit șef al departamentului de design, printre modelele desenate de acesta numărându-se BMW Seria 7, BMW X6, BMW X3 sau conceptul futuristic BMW Vision Next 100. Habib și-a anunțat însă plecarea de la BMW în luna ianuarie, iar ultimul model asupra căruia și-a pus amprenta a fost facelift-ul lui Seria 4.

Automarket a avut plăcerea de a discuta cu Habib despre activitatea sa la BMW în cadrul unui interviu care a avut loc la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011 și pe care îl puteți citi integral aici.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • in sfarsit, dupa Lexus si cei de la Infiniti au inteles ca designul se face cu vestici
    6 3
  • Vianu, karim asta e vestic? ::)))Am inteles ce-ai zis, era o gluma !:)
    3 2
  • via nufăru'
    bă da-nglumatule esti cam incleiat.
    Nu-ntelegi nici cu poza-n coarne...
    1 1
  • @dan.... dooh! :))))

    era un mesaj catre cei care chiar cred ca nationalitatea ori culoarea pielii are vreo insemnatate. Pentru cei mai, asa, albi si in...
    2 2
  • As vrea sa lucrezi o saptamana numai cu arabi, pakistanezi sau indieni. Un alt exemplu: ce a fost Africa de sud si ce a ajuns dupa 20 si ceva de ani. Vorba aia : black power.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru