Karim Habib este noul şef de design al BMW

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.05.2012
Karim Habib, actualul şef de design exterior de la BMW, va prelua frâiele întregului departament de design începând cu 1 iunie 2012.

Karim Habib, cel care a desenat actualul BMW Seria 7 şi conceptul CS din 2007, este noul şef de design al mărcii BMW. În ultimii doi ani, Habib a condus departamentul de design exterior de la BMW, post pe care l-a primit când s-a întors de la Departamentul de Design Avansat al Mercedes-Benz. Înainte să lucreze doi ani pentru Mercedes-Benz, Karim Habib lucra tot la BMW, designerul canadian începând cariera sa în echipa de design BMW Group în 1998. Karim Habib a studiat în Canada şi în Californa şi a lucrat atât la departamentul de design interior al BMW, cât şi la departamentul de design exterior.

"Mă simt onorat şi abia aştept noua provocare. Acum am oportunitatea de a lucra alături de o echipă grozavă pentru a forma viitoarea faţă a mărcii BMW", a declarat Karim Habib.

"Karim Habib este un designer deosebit care a avut un impact semnificativ asupra design-ului BMW în ultimii ani. Experienţa sa şi instinctul său subtil pentru eleganţă fără vârstă şi dinamică sunt calităţile ideale pentru această sarcină.", a declarat Adrian van Hooydonk, şeful departamentului de design al BMW Group.

Pe lângă BMW Seria 7 F01 şi BMW Concept CS, Karim Habib a participat la desenarea altor modele din portofoliul BMW în cei 12 ani petrecuţi la constructorul din Munchen.

Spre deosebire de Seria 7, conceptul CS desenat de Habib în 2007 nu a mai devenit realitate pe fondul crizei economice. Între timp, cei de la BMW au construit Seria 6 Gran Coupe, un model care preia o parte din ideile respectivului concept.

CLICK AICI pentru a citi interviul Automarket.ro cu Karim Habib.

Via | BMWBlog

Comentarii (5)

  • canadian?????
    are fata de israelian.......in fine....
    @Automarket............si cu 'serifu' van Hooydonk cum ramane??
    2 0
  • @tzenu_bmw
    Da, este corect.

    Adrian van Hooydonk este şeful de design BMW Group, adică pentru întregul concern. În timp ce Habib este şeful de design al mărcii BMW.
    7 0
  • @
    Sper sa nu modifice X5-ul in unul mai urat, cum a facut Mercedes cu ML-ul. :)
    2 6
  • @ScorpyonVAG
    Pai crezi ca o sa aiba prea mare libertate de manevra? In ultimele decenii banii conteaza, asa incat o sa semene toate intre ele in buna traditie BMW- eu unul nu mai deosebesc seria 3 de 5 decat prin dimensiuni, X5 si 6 au aceeasi parte frontala iar cel mai enervant este interiorul care seamana la toate. Au incercat ei ceva diferit cu seria 3, dar nu prea le-a iesit.
    0 0
  • chris bangle
    mie tot designul lui chris bangle mi-a placut
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru