Transilvania Rally 2018: italianul Giandomenico Basso se impune în etapa din Cluj la volanul unui Skoda Fabia R5

de Cornel Șocariciu, Foto | Attila Szabo
Luni, 07.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipajului format din italienii Giandomenico Basso și Lorenzo Granai a câștigat Transilvania Rally 2018. Etapa s-a desfășurat în județul Cluj și a punctat atât în Campionatul Național de Raliuri, cât și în Tour European Rally.

În perioada 3-5 mai s-a desfășurat a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2018 (CNRD). Întrecerea a avut loc în județul Cluj, iar la start au fost prezente 105 echipaje. Transilvania Rally 2018 a punctat și în clasamentul Tour European Rally (TER), motiv pentru care, pe probele speciale, au fost prezente și echipaje puternice din afara țării.

În clasamentul TER, cel mai bun timp a fost obținut de echipajului format din italienii Giandomenico Basso și Lorenzo Granai (Skoda Fabia R5). Pe locul secund a încheiat echipajul format din Simone Tempestini - Sergiu Itu (Citroen DS3 R5), iar podiumul a fost completat de Dan Gîrtofan - Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

În clasamentul Campionatului Național de Raliuri, pe prima poziție a încheiat echipajul Simone Tempestini - Sergiu Itu, urmat de Dan Gîrtofan - Tudor Mârza și de Valentin Porcișteanu - Dan Dobre (Skoda Fabia R5).

Clasa 3 a fost adjudecată de Cristian Dolofan - Mihai Sandu (Mitsubishi Lancer Evo IX), iar Clasa 4 a fost câștigată de echipajul Alexandru Pițigoi - Botond Csomortani (Porsche 911 GT3 Cup).

Totodată, Dodo Pițigoi a reușit să termine întrecerea din Cluj pe locul al patrulea în clasamentul general CNRD, un rezultat excelent pentru o mașină cu propulsie.

Raul Badiu (Suzuki Swift) s-a impus în Cupa Suzuki și în cadrul Clasei 9, în timp ce Cupa Dacia a fost câștigată de Adrian Mitre.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru