Ultimul exemplar Bugatti Veyron va încheia cariera supercarului la Salonul de la Geneva

de Bogdan Mirică
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti va expune ultimul exemplar Veyron produs cu ocazia Salonului de la Geneva, la începutul lui martie. Supercarul va fi Veyron-ul cu numărul 450.

Lansat pe piață tocmai în anul 2005, Bugatti Veyron a oferit clienților săi multe variante de caroserie și versiuni speciale. Unele dintre ele adresate colecționarilor, altele adresate pasionaților de adrenalină. Cel mai scump automobil produs de Grupul VAG a devenit rapid un simbol, chiar dacă prețul său a depășit un milion de euro.

La 10 ani de la introducerea pe piață, cele 450 de exemplare au fost oficial epuizate. Ultimul exemplar va încheia o carieră de succes cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, programat să își deschidă porțile la începutul lunii martie. Ultimul exemplar ar putea fi varianta decapotabilă și de performanță Grand Sport Vitesse, personalizată special pentru a încheia ciclul de viață.

Esential 450 de exemplare Bugatti Veyron au fost produse în 10 ani.
Wolfgang Durheimer, președintele Bugatti, a confirmat intențiile de a lansa ultimul exemplar al supercarului cu ocazia salonului elvețian.
Mai mult, el a susținut că,pentru moment, nu va exista nici un urmaș al lui Veyron, motivând că este nevoie de timp pentru un nou supercar de talia lui Veyron.

„Mulți dintre clienții noștri sunt colecționari de obiecte de artă. Iar ei știu că e nevoie de timp pentru a crea o operă de artă”. Același Durheimer a declarat că un succesor al lui Veyron va avea de înfruntat succesul actualei generații. „Un asemenea model trebuie să facă totul mai bine decât predecesorul său.”

Comentarii (4)

  • Mulți dintre clienții noștri sunt colecționari de obiecte de artă.

    really?
    11 8
  • gigi_frana
    vom vedea peste 50 ani daca acei colectionari vor da pe el macar la un sfert din pretul unui Ferrari 250 GTO :)
    9 8
  • Just me
    Sincer, l-as intreba asa pe Dl Wolfgange, chiar dc de obicei nu imi sta in fire sa vb urat, aici as face o exceptie:
    "Sa moara mata ca e ultuimul, sau de suparare ca nu vi le mai cumpara nici dracu' incercati ca disperatii sa le vindeti cum puteti, jurandu-va ca asta chiar e ultimul?
    9 12
  • Una-doua dintre asta isi vor gasi sfarsitul, ca in cazul Baillon.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru