Unul din cinci modele Ford vândute în 2014 este echipat cu motorul 1.0 Ecoboost

de Bogdan Mirică
Joi, 12.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford se bucură din plin de scăderea preţului petrolului. Tot mai mulţi clienţi optează pentru motorul 1.0 Ecoboost, anul 2014 fiind unul record din acest punct de vedere.

Urmareste Automarket
Fluctuaţia preţului petrolului a dus la modificări importante ale trendului pieţei auto. Europa nu a fost lipsită de aceste oscilaţii, publicul fiind tentat să cumpere mai multe maşini cu motorizări pe benzină.

Unul dintre constructorii care a resimţit din plin această schimbare a opţiunilor a fost Ford. Potrivit unor statistici interne, actuala motorizare Ecoboost de un litru, premiată de trei ori consecutiv cu distincţia „Motorul Anului”, reuşeşte să câştige teren.

Specialiştii susţin că motorul Ecoboost atrage clienţii care ar fi cumpărat în mod normal un diesel.

Esential 600.000 de motoare 1.0 Ecoboost a vândut Ford până în prezent.
Paul Seredynski, purtătorul de cuvânt Ford, susţine că unul din cinci clienţi europeni aleg versiunea 1.0 Ecoboost. Acest trend ascendent a făcut ca Ovalul Albastru să totalizeze 600.000 de motoare 1.0 Ecoboost vândute în ultimii trei ani.

Propulsorul a început deja să treacă Oceanul şi să fie disponibil şi pe Fiesta şi Focus în Statele Unite, ceea ce va duce la o creştere şi mai mare a cererii.

Comentarii (2)

  • 2015 va avea niste statistici interesante legate de familia intreaga Ecoboost tinand cont ca motorul 2.3 se va vinde foarte bine si in SUA fiind disponibil pe diverse modele.

    Probabil ca 3-4 din 5 motoare (indiferent de litraj) vor fi Ecoboost in 2015. Oricum in cazul Ford dieselurile chiar nu mai au niciun avantaj (ca si la VW).
    12 1
  • Pentru doritori, exista recalibrare oficiala PCM cu castig de putere de la 100 la 139 CP si cuplu de la 170 la 245 NM. Garantia pieselor de motor este asigurata de compania care vinde softul!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru