VIDEO: Accident fatal in Raliul Iasiului

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 24.05.2009
Lucian Garbacea Sr, campionul national la Rally Sprint in 2008, a murit in urma unui accident brutal care a avut loc in Raliul Iasiului.

Pilotul Lucian Garbacea Sr. a decedat, sambata dupa-amiaza, la Raliul Iasiului, dupa ce masina pe care o conducea, un Renault Clio R3, s-a lovit violent de un copac in timpul probe speciale cu numarul 8 (Popesti-Madarjac).

Nu se cunosc cauzele exacte ale accidentului, copilotul sau, Tudor Marza, afirmand ca Garbacea Sr. a pierdut la un moment dat controlul volanului din cauza vitezei, masina lovind violent, lateral, singurul copac aflat pe acea portiune traseu. Accidentul a avut loc la 140 km/h, pe o portiune dreapta care masura circa 300 de metri. Pana la punctul de sosire ramansesera doar doi kilometri.

Ambulanta ajunsa la locul accidentului a incercat timp de 40 de minute sa il resusciteze, dar pilotul de 42 de ani nu a mai putut fi salvat. Copilotul Tudor Marza a reusit sa scape cu doar cateva rani usoare.

Lucian Garbacea senior a lasat in urma un baiat de 18 ani, acesta fiind inscris la randul sau in Campionatul National de Raliuri la categoria sa de varsta. "Nu pot sa realizez ceea ce s-a intamplat.

Este groaznic si simt o mare durere. Nu inteleg cum ni s-a putut intampla asa ceva tocmai noua. Am ajuns la el la cateva minute dupa impact, iar medicii incercau sa-l resusciteze fara vreun rezultat. Era foarte pasionat de ceea ce facea si iubea enorm sa participe la fiecare etapa de raliu. Mi-a transmis si mie microbul si isi dadea toata silinta sa ma invete tot ceea ce el stia in acest domeniu. Vreau sa continui traditia familiei, indiferent de consecinte. Orice trofeu pe care il voi castiga de acum inainte ii va fi dedicat. El isi dorea foarte mult ca eu sa ajung un pilot de anvergura si o sa fac totul pentru a-i indeplini dorinta", a declarat Gabarcea Jr. dupa accidentul in urma caruia tatal sau si-a pierdut viata.

via | Mediafax
video | ProTV

Taguri: Garbacea, Rally, raliu

Comentarii (8)

  • as21ro
    ...
    Dzeu sa-l ierte...
    11 0
  • Dumnezeu sa il odihneasca!
    12 0
  • D-zeu sa il ierte!
    La 140 s-a lovit violent de copac nu stiu cu ce masina mai scapa.
    11 1
  • bogdan
    .
    Dumnezeu sa-L odihneasca.
    7 0
  • RIP
    Mare pacat ,un om care a murit din pasiune.Problema a fost ca impactul a fost lateral in dreptul pilotului.Daca era frontal nu se intampla asa ceva.Mare pacat pentru raliurile de la noi.
    Mare lovitura pentru Lucian JR ,care e in opinia mea ,marea speranta a automobilismului romanesc.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa speram ca v-a trece JR peste aceasta tragedie.
    6 0
  • sa ai aminte!!!
    Toti cocalarii care au carnet de 2 luni si conduc nebuneste, sa ia aminte si sa invete ceva din acest accident. Daca la cei experimentati se intampla asa... sa se gandeasca de 15 ori cand apasa pedala pana in fund la bolizi de >200 de cai. Dumnezeu sa il odihneasca! Lucian, multe succese in continuare, sa ai puterea sa treci peste aceasta pierdere!
    12 2
  • Dumnezeu sa-l ierte
    Dumnezeu sa-l ierte!
    + .. De asta nam eu incredere in Renault! No comment!
    0 4
  • adrian
    Imi pare rau
    Imi pare foarte rau pentru el si mai ales pentru copilul lui. Imi pare rau ca nu si-a ales o masina mai sigura, mai ales ca am auzit ca avea resursele necesare. Ar fi contat cu siguranta si la calitatea caroseriei si la controlul masinii.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru