Viitoarea generație Fiat 500 va avea doar versiune electrică și va fi prezentată în 2020: "Va fi un fel de Tesla pentru mediul urban"

de Daniel Popescu
Joi, 07.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat a anunțat că viitoarea generație a modelului de oraș 500 va fi disponibilă doar în versiune electrică și va fi dezvoltată pe o platformă nouă. Prezentarea oficială va avea loc în 2020.

Fiat este unul dintre puținii constructori care nu s-a implicat încă activ în segmentul mașinilor electrice, însă acest lucru este pe cale să se schimbe.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, constructorul italian a anunțat că viitoarea generație Fiat 500 va fi disponibilă doar în versiune electrică, fără ca potențialii clienți să poată opta pentru tradiționala versiune cu motor pe benzină.

În acest sens, noul Fiat 500 va fi dezvoltat pe o patformă modulară nouă, dedicată sistemelor de propulsie electrificate.

Cei care se așteaptă însă ca noul Fiat 500 electric să fie o mașină electrică de oraș cu preț accesibil ar putea fi dezamăgiți, în contextul în care oficialii italieni anunță că modelul va avea numeroase elemente premium, motiv pentru care îl și compară cu un Tesla dedicat mediului urban.

"Este o platformă nouă prin care mașina va fi complet diferită. Este tot un 500, cu aceleași dimensiuni și proporții, dar nu este aceeași mașină.

Este un obiect nou, complet electric. Un fel de Tesla urban cu stil frumos. Spirit italian, dolce vita, într-o mașină electrică", a explicat Olivier Francois, șeful departamentului de marketing al Fiat.

Noua generație Fiat 500 va fi prezentată cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie 2020, iar noua platformă va fi utilizată și pentru dezvoltarea noii generații Panda.

De altfel, noua generație Panda a fost prefațată chiar în această săptămână la Geneva de conceptul electric Fiat Centoventi. Noul Panda va avea însă o abordare complet diferită de Fiat 500, întrucât clienții vor avea posibilitatea de a personaliza puternic mașina prin diverse opțiuni pentru plafon, bare frontale, capace pentru jante, colantare pentru exterior, plus numeroase opțiuni pentru planșa de bord și consola centrală.

În paralel cu noua generație Fiat 500, constructorul italian va continua să comercializeze și actuala generație 500 cu motor pe benzină, pentru a oferi în continuare o opțiune accesibilă ca preț pentru modelul de oraș.

Via DrivingElectric

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Bravo Fiat !!!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru