Volkswagen, aproape să fie dat în judecată de un land german: oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate

de Paul Cosma
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Landul german Baden-Wuerttemberg vrea să dea în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.

Autoritățile federale din Baden-Wuerttemberg au încercat să ajungă la un acord financiar cu Volkswagen, după ce landul german a cumpărat mașini diesel cu “emisii trucate”, însă negocierile au depășit termenul limită.

În consecință, landul german vrea să dea în judecată Volkswagen și să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit informațiilor publicate de presă germană.

Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a spus că nu are informații despre acest caz și că nu poate comenta pe marginea lui. Potrivit Reuters, acesta ar fi spus că mașinile respective erau sigure și bune de pus în circulație, astfel că VW nu ar avea de ce să plătească despăgubiri.

Presa germană mai spune că un alt land, Renania de Nord-Westfalia, vrea să dea în judecată Volkswagen pentru că autoritățile au cumpărat o flotă de mașini diesel cu emisii trucate.

Potrivit Volkswagen, aproape 11 milioane de vehicule diesel la nivel global au fost echipate cu un dispozitiv menit să limiteze emisiile.

Nemții au plătit amenzi de zeci de miliarde de dolari în Statele Unite, acolo unde a izbucnit Dieselgate, dar încă nu a scăpat de problemele din trecut.

Via Reuters

 

Comentarii (3)

  • Dar romanasii nostri care ne conduc nu zic nimic?Am platit ca prostii taxe de poluare,pe nesimtitii de la Vw nu ii intreba nimeni de sanatate in Romania? Sunt ancorati prea bine cei de la Vw in Romania,misca plasa unde trebuie,au cumparat pentru politie vw.uri polo cu motor de drujba in locul Loganurilor romanesti,sa face curul mare nemtilor care au trisat.
    13 1
  • inexorabil
    Desigur, merită apreciate inițiativele justițiare ale celor două landuri germane, dar mă tem că semnalul lor de alarmă va avea exact efectul urletului ȋn clopote al unui surd…Una este un land și alta centrul de comandă din Bruxelles via Berlin.

    “Răscoale” de acest gen au tot izbucnit ȋn Europa ultimilor ani și au constituit cel mult “tain” pentru presă și “chibiți” auto. Dar na! – râvnim la “modelul” Vestului (politic, economic, social, cultural, mental), dar, de aproape 30 de ani ȋncoace, nu-i vrem pe americani (alias Occidentul autentic, cel puțin d.p.d.v. geografic), ci pe…”corecții”, “intransigenții” și "umanitarii" urmași ai lui Bismarck, care, “ȋn primul rând” (magnum argumentum?), sunt mult mai aproape (tot geografic) de noi și despre care…s-a pronunțat @Tatraurs destul de elocvent (eh, se subȋnțelege: cu excepțiile de rigoare).
    5 2
  • Sudul poate să țipe tare! Mai ales în dormitor e plăcere!
    Eu cred ca dacă pot scoate și 1 euro cu titlu gratuit e la oricine, atunci o vor face!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru