Volkswagen Atlas: germanii au decis numele viitorului SUV încadrat între Tiguan și Touareg

de Mircea Meşter
Vineri, 07.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Atlas este numele pe care Volkswagen îl pregătește pentru SUV-ul pe care germanii îl aruncă pe piață într-un segment în care Nissan X-Trail, Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, Peugeot 5008 și noul Skoda Kodiaq încearcă să tragă la rândul lor de clienții familiști.

Chiar dacă echipele de PR și Marketing ale constructorilor auto încearcă din răsputeri să păstreze secrete detalii precum numele unui model nou care va apărea în gama oferită pe piață, intențiile le sunt de multe ori trădate de acțiuni care țin de exterior, cum ar fi cererile de înregistrare a unui nume de model, chestiune obligatorie pe care mărcile sunt obligate să o bifeze înaintea lansărilor importante. 

Ei bine, numele crossover-ului cu șapte locuri pe care Volkswagen îl va așeza în gamă între Tiguan și Touareg a fost dezvăluit involuntar de marca germană prin intermediul cererii americane de înregistrare a denumirii comerciale. Volkswagen Atlas va fi numele oficial al acestui model care se va înrudi îndeaproape cu Skoda Kodiaq și va fi construit pe aceeași platformă pe care nemții produc astăzi Tiguan. La nivel de design, ne așteptăm ca sursa principală de inspirație a modelului german să fie CrossBlue Concept (foto), prototip pe care Volkswagen l-a prezentat în premieră în 2013.

Numele Atlas reprezintă prima deviere a celor de la Volkswagen de la obiceiul de a-și denumi modelele cu termeni care încep cu litera T.

Explicația vine din partea șefului VW Group SUA, Hinrich Woebcken, care susținea într-un interviu acordat în luna iulie că "noul model va avea un nume mult mai ușor de pronunțat de americani" în condițiile în care SUA va fi una dintre piețele principale de desfacere ale noului model. "Acum doi sau trei ani, ar fi fost imposibil ca o regiune să decidă numele unui model. Faptul că am reușit acest lucru este un semn ca biroul din Wolfsburg e ceva mai flexibil", declara acum trei luni Woebcken.

Noul model va fi prezentat oficial la finalul lunii octombrie 2016 și va intra pe piață în prima parte a anului 2017. Principalii rivali ai lui Volkswagen atlas vor fi Skoda Kodiaq, Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander, Kia Sorento și Hyundai Santa Fe.

via Automotive News (înreg.) 

Comentarii (7)

  • Să fie într-un ceas bun! De ce presimt că vor fi și variante electrice?
    3 10
  • de ce familisti? familistii isi iau breakuri nu masini 4x4.
    12 9
  • Atlas, Copmpass, tot aia e, ca si nume..
    1 6
  • razvan
    Are ralimentarea rezervorului pe stanga,ca japonezele?@AM De testat neaparat cu 2.0 tdi,da?
    1 5
  • JoeAdrian
    Nu prea inteleg... cum e intre Tiguan si Touareg? Touareg-ul niciodata nu a fost de 7 locuri, iar asta urmeaza sa fie de 7 locuri...
    5 2
  • @JoeAdrian Touareg are dimensiuni mai mari decat Kodiaq si acest viitor Atlas. Nu conteaza ca are doar 5 locuri. Touareg e SUV mediu (comparabil cu clasa D la masini normale), in timp ce Kodiaq si Atlas sunt SUV-uri compacte (clasa C) cu ampatament largit. Compactul normal e Tiguan.
    6 0
  • @sandu
    Nu neaparat. Cumpara si suv-uri daca frecventeaza zonele montane mai des. Sunt mult mai utile....e drept ca un Volvo V90 Cross Country, V60 Cross C....vechiul XC70 Cross Country, Citroen C5 cu suspensii H3 si A6 Allroad sunt alegeri mai bune decat un suv premium. Dar nu sunt pe placul tuturor....un Q7 de ex era mai elegant ca ele. A mai fost si R class foarte ok ca masina de familie dar era mai uratica. In rest nu ai ce....nu merita altceva.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru