Volkswagen Polo R WRC - un nou hot-hatch de 220 cai putere

de Bogdan Mirică
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a prezentat astăzi versiunea R WRC a actualului Polo. Modelul, cel mai puternic din istoria sa, vine cu un motor de 2.0 litri şi 220 de cai putere.

Volkswagen a considerat că debutul său oficial în WRC, programat anul viitor, trebuie marcat cu un model aparte. Este vorba despre un nou produs al familiei de performanţă R, care include în prezent modele ca Golf R şi Scirocco R.

Cel mai proaspăt membru al familiei se numeşte Polo R şi are la bază versiunea de WRC a modelului sub-compact. Pentru a sublinia acestă înrudire, Volkswagen chiar a ataşat indicativul WRC modelului său de performanţă.

Sub capota noului hot-hatch se va afla un motor pe benzină, de 2.0 litri, capabil să dezvolte 220 de cai putere. Unitatea este asistată de o cutie manuală cu şase rapoarte, ce va transmite bagajul de putere doar punţii faţă. Suficient pentru a putea accelera de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 6.4 secunde şi pentru a atinge o viteză maximă de 243 km/h.

Esential 243 de km/h este viteza noului Polo R
.2500 de exemplare Polo R va produce Volkswagen.
Resursele sunt completate de un look exterior ceva mai agresiv, dominat de culorile albastru şi gri aplicate caroseriei.
Designul este desăvârşit apoi de un body-kit care include un spoiler frontal nou, cu prize mari de aer, un eleron montat pe acoperiş şi un deflector înglobat în spoilerul spate. Jantele de 18 inch completează aspectul exterior alături de un disc de 16 centimetri şi etriere vopsite în albastrul tradiţional.

La interior, clienţii vor primi scaune sport de tip scoica, îmbrăcate în piele alcantara şi cusături contrastante.

Volkswagen a anunţat că va produce doar 2500 de exemplare ale noului Polo R WRC. Dintre acestea, toate unităţile vor fi rezervate Europei, urmând ca Polo R să nu traverseze Oceanul.

Comentarii (6)

  • o singura poza cu varianta sport si restul de 70 si ceva cu varianta normala
    17 3
  • @bbb: e sport si aia mai, ca la vw oricum seamana toate masinile, asa ca nu conteaza ce poze trimit la agentiile de presa ...
    14 17
  • n-arata deloc rau pentru masinuta sport cu emblema R. Dar lipseste S-ul:-)
    6 3
  • Tot Yaris ST ramane lider in segment.
    2 15
  • opc power
    poate vrei sa spui corsa opc nurbugring edition alaturi de clio rs gordini , astea doua sunt cele mai bune din segment momentan insa desi nu imi place deloc design-ul vw care e prea "vag" (ai prins-o :D ) nu puem sa ne pronuntam asupra unei masini pe care inca nu am vazatu-o la treaba si anume polo r ...asa ca loading
    4 4
  • E rau ca o poti comanda acum si o primesti abia in septembrie...

    Cam "multisor" de asteptat!!!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru