Volkswagen T-Cross vine în 2018: noul SUV va prelua motoare de la Polo

de Daniel Popescu
Marti, 19.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen T-Cross se va lansa în a doua jumătate a anului 2018 și va prelua o parte dintre motorizările subcompactei Polo.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din primăvara anului trecut, Volkswagen a dezvăluit T-Cross Breeze, conceptul unui SUV decapotabil (foto). În versiune de serie, cel puțin în prima fază, noul SUV nu va fi unul decapotabil, iar lansarea este programată pentru a doua jumătate a anului viitor.

Noul model va utiliza platforma MQB A0, aceeași pe care este dezvoltat și Volkswagen Polo, motiv pentru care o parte dintre motoarele hatchback-ului subcompact vor fi disponibile și pe T-Cross. În versiune de concept, T-Cross era echipat cu un motor TSI cu trei cilindri de un litru care dezvoltă 110 cai putere și 175 Nm. În plus, platforma MQB A0 este utilizată în prezent și pe Seat Arona.

Noul T-Cross va fi poziționat în gamă Volkswagen sub recent lansatul T-Roc și va avea rivali precum Nissan Juke sau Seat Arona, iar germanii pregătesc și o versiune R-Line, care a fost deja testată pe circuitul de la Nurburgring.

Volkswagen T-Cross face parte dintr-o ofensivă puternică a Grupului german care prevede lansarea a nu mai puțin de 19 SUV-uri până în 2020, chiar dacă unele dintre ele nu vor ajunge și pe piața europeană. Volkswagen speră să direcționeze o bună parte din profiturile obținute de SUV-uri către dezvoltarea gamei de modele electrice sub brandul ID.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru