Volkswagen, tentată să renunțe la unul dintre branduri: germanii ar putea vinde divizia de motociclete Ducati

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 27.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen caută cumpărători interesați să preia divizia de motociclete Ducati pentru o sumă estimată la peste un miliard de euro, potrivit unor surse din cadrul constructorului.

Grupul Volkswagen a demarat un amplu program de reducere a costurilor pentru a limita impactul scandalului Dieselgate, însă până în prezent a exclus varianta de a vinde unul dintre cele 12 branduri pe care le deține pentru a obține o infuzie de cash.

Surse apropiate constructorului german au dezvăluit însă pentru agenția de presă Reuters că Volkswagen ia în considerare vânzarea brandului de motociclete Ducati.

Urmareste Automarket
Banca de investiții Evercore a fost mandatată să caute posibili cumpărători, iar sursele afirmă că pe lista companiilor interesate s-ar putea afla câteva grupuri din China sau producătorul indian Hero, însă nu este clar dacă pe lista celor interesați se află și constructori renumiți precum Harley Davidson, Kawasaki sau Honda.

Potrivit surselor, Ducati a avut anul trecut venituri înainte de taxe în valoare de circa 100 de milioane de euro, iar vânzarea s-ar face la echivalentul veniturilor pe 10 său maxim 15 ani.

Cu alte cuvinte, Volkswagen ar putea obține cel puțin un miliard de euro din vânzarea producătorului de motociclete care a fost cumpărat de Audi în 2012 pentru circa 850 de milioane de euro.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • schumi
    M-as bucura foarte mult sa vad din nou Ducati in parteneriat cu Alfa Romeo. ;-)
    9 2
  • sper sa nu vanda, cine stie cum ajunge pe mana asiaticilor.
    desi, eu tot kawasaki mi-as lua. :)
    2 4
  • cu asta, visul lui Ferdinad Piech de a a duce in portofoliu inclusiv Moto Guzzi se va incheia... personal as prefera ca Ducati sa beneficeze in continuare de protectoratul unui constructor de renume cum este Audi si nu vad de ce cineva ar cumpara o firma de motociclete care aduce profituri foarte mici... practic isi blocheza banii in ceva si asta imi aduce aminte de Ion Tiriac care spunea ca inclusiv masinile sale din colectie sunt ”doar” asset-uri

    PS Honda ar face treaba buna cu Ducati insa programul MotoGP nu-si va mai avea sensul (probabil valabil si pt Kawasaki sau Harley)

    PS2 s-a cam incheiat si visul lui Piech legat de Alfa Romeo... desi acum cateva saptamani Marchionne vb de o fuziune care ar fi dus in curtea nemtilor inclusiv Maserati... poate chiar Ferrari
    2 2
  • Ce bine ar sta acestui brand in curtea celor de la Ferrari....
    1 0
  • cum frate cash?ppai in romania se introduce cu forta cardul si taman nemtii vor cash...ca sa vezi..pai le trimit eu ceva bani scripturali sau ,poate nu?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru