Volvo şi Uber vor colabora pentru lansarea unei maşini autonome. Primul test experimental începe în august în Statele Unite

de Daniel Popescu
Vineri, 19.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Câteva exemplare Volvo XC90 cu funcţii autonome vor fi testate de Uber în Statele Unite începând din august, iar cele două companii colaborează pentru lansarea unei maşini complet autonome în următorii ani.

Volvo şi Uber au anunţat lansarea unui parteneriat pe termen lung pentru dezvoltarea unor maşini autonome. Primul pas va începe peste numai câteva zile în oraşul Pittsburgh din Statele Unite, acolo unde câteva exemplare Volvo XC90 vor fi echipate cu funcţii autonome şi vor fi utilizate de serviciul de transport Uber.

Conform legislaţiei, la volan se va afla un şofer care va prelua funcţiile maşinii atunci când este necesar, cum ar fi la traversarea unui pod, iar pasagerii vor sta pe bancheta din spate şi vor putea înţelege mai bine funcţiile autonome ale maşinii prin intermediul unei aplicaţii instalate pe o tabletă.

Urmareste Automarket
Pe termen lung, Volvo şi Uber vor investi împreună circa 300 de milioane de dolari pentru dezvoltarea unei maşini care în ultima fază de dezvoltare va fi complet autonomă. Modelul va fi dezvoltat pe platforma Scalable Product Architecture (SPA), aceeaşi care este utilizată şi pe XC90, S90 şi V90, iar la acest proces vor lua parte atât inginerii Volvo, cât şi inginerii pe care Uber i-a recrutat în ultimii ani.

De altfel, prima parte a noului proiect este ca modelul să fie dezvoltat de Volvo, iar Uber să contribuie cu propriile sisteme de condus autonom.

Următoarea fază a proiectului va include şi posibilitatea ca modelul să se poată conduce singur în orice situaţie din trafic.

Proiectul prevede că modelul va fi dezvoltat de Volvo, iar maşinile vor fi achiziţionate de Uber pentru a fi utilizate în cadrul serviciului de transport. Cele două părţi nu au anunţat încă o dată de lansare a variantei finale a modelului cu funcţii complet autonome.

Via The Verge, Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru