Volvo XC90 primeşte un succesor în 2014

de Sebastian Toma
Vineri, 29.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo, a confirmat lansarea succesorului lui XC90. SUV-ul suedezilor va debuta în cea de-a doua parte a anului 2014.

Volvo va lansa succesorul lui XC90 în cea de-a doua parte a anului 2014, anunţă Automotive News citând CEO-ul mărcii, Hakan Samuelsson. Noua generaţie a SUV-ului suedez va avea o nouă platformă, motorizări noi, tehnologie nouă şi un alt design. Pe lângă motorizările convenţionale, cu ardere internă, platforma va putea găzdui şi sisteme de propulsie hibridă. Noul XC90 va reprezenta o lansare importantă pentru producătorul suedez deoarece este prima creaţie dezvoltată de la zero sub noua conducere, chinezii de la Zhejiang Geely Holding Group.

Platforma se numeşte oficial SPA (Scaleable Platform Architecture), este modulară şi va găzdui producţia tuturor modelelor Volvo de segment mediu-superior începând cu noile generaţii, iar XC90 şi viitorul S80 vor fi primele modele din gamă care vor beneficia de SPA. Astfel, pe platforma SPA modificată vom vedea noile S60, V70, XC60 şi S80, toate urmând să beneficieze de aportul unei baze de producţie moderne şi tehnologizate. Pe lângă noua platformă, viitorul XC90 va fi echipat şi cu noua generaţie de motorizări de la Volvo, numită VEA, toate având patru cilindri în linie şi supraalimentate cu turbocompresor.

Gama de motorizări a noului XC90 va avea atât propulsoare otto, cât şi diesel-uri, în timp ce versiunea hibridă va fi dezvoltată împreună cu Siemens.

Urmareste Automarket
În ceea ce priveşte design-ul lui XC90, cei de la Volvo au prezentat deja trei schiţe futuriste, fiecare prefigurând o altă direcţie estetică. Suedezii au cerut părerea publicului de la Salonul Auto de la Detroit odată cu prezentarea schiţelor, iar planşa lor de desen rămâne în continuare deschisă la idei noi.
Gama acestora are în spate o serie de modele cu un design deosebit, toate fiind lansate după ce XC90 a apărut pe piaţă.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (5)

  • Pentru prima oara se spune ca va primi si S80 un succesor, pana acum au mai fost cateva stiri cu aparitia in cele din urma a unui succesor pentru XC90, dar in cazul lui S80 nu se spunea asta, in sfarsit, e o veste buna, dar cred ca seful Volvo tot dezamagit este pentru amanarea lui XC90:)
    21 2
  • O masina reusita dar expirata. XC90 nou sper sa arate a masina moderna. Dar cum Volvo e mai conservator, cred ca o sa fiu dezamagit de asa zis nou model XC90.
    10 14
  • hell, it's about time
    9 3
  • si unde e plansa cu modelul nou?
    0 0
  • Ca de obicei, 90% din cei care posteaza nu au condus, nu au avut si nici nu vor avea Volvo XC90. Da, arata a masina cu design vechi fiind totusi introdus in 2003 insa este o masina facuta cu bun simt si extrem de sigura. Si sa va mai dau un pont. Volvo si Saab au ramas singurii producatori auto care inca mai folosesc piele naturala la interior contrar BMW, Mercedes, Audi chiar si Bentley care merg numai pe inlocuitori. Uitati-va la interiorul unui BMW cu "piele" dupa 2008 si peste 150k km. Cred ca si carpele de cea mai proasta calitate din Logan se mentin mai bine in conditiile date.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru