Test de anduranta Hyundai i20 (2008-2012)

1.2 78CP Comfort
0145
Hyundai i20 (2008-2012) zoom
de Dragoș Băltățeanu, Foto: Ciprian Mihai
Luni, 07.11.2011
Trei luni alături de Hyundai i20

După Dacia Duster, Renault Megane Coupe şi actualul Chevrolet Aveo aflat în grija colegului Bogdan, vom petrece trei luni alături de un alt reprezentant al clasei mici. Este vorba de Hyundai i20. Dacia Duster a stat alături de noi două luni şi 7.000 km, iar Renault Megane Coupe a petrecut 40 de zile timp în care s-au parcurs 4.100 km. Sperăm să parcurgem câţi mai mulţi kilometri cu noua noastră maşină în cele trei luni de iarnă.

Hyundai i20 este propunerea constructorului coreean în clasa mică. Are de înfruntat o concurenţă serioasă, dar Hyundai a reuşit să îşi construiască o imagine de marcă serioasă, iar modelele sale au crescut enorm la departamentul calitate în ultimii ani. Hyundai-ul i20 are un desing clasic inspirat parcă de concurenţii germani. 

 

Exemplarul primit de noi are deja 8.000 km la bord, iar de la sosirea lui de acum câteva zile s-au mai scurs 150 km efectuaţi în traficul bucureştean. Partenerul meu pentru următoarele trei luni este un i20 negru (black diamond) cu motor de 1.2 litri de 78 CP asociat cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte.

A venit în echiparea Comfort. Şi pentru că vine în curând iarn,a este echipat cu anvelope corespunzătoare Sava Eskimo. 

Pentru că avem două automobile concurente de aceiaşi clasă şi cu motorizări similare vom putea urmări comportamentul lor pe termen lung şi în condiţii de iarnă. În episodul următor vom vedea cum se comportă Hyundai i20 în traficul zilnic, plus impresii la drum lung. Deoarece plănuiesc deja o ieşire din oraş.

Comentarii (19)

  • :)
    Misto Opel....aaaa Hyundai

    Care zicea ca nu sunt specializati pe copy-paste ?
    17 27
  • Cum sa semene masina aceasta cu porcaria aia de Opel Corsa? Aaaa..., are volan, 4 roti si caroserie, dar asemanarile se opresc aici?

    Hyundai s-a schimbat mult, se apropie de Vw ca si calitate a fabricatiei, Opel e depasit cu mult.
    22 24
  • Luminel
    Bun
    Ma gandeam la un i20 sau la un kia rio. voi urmari cu interes testul asta ca sa vad ce poate i20. ma mai gandesc pana atunci.
    11 3
  • @
    Un Sandero 1.6 16v pe cand ? Ar fi chiar interesant.
    18 5
  • Normal ca nu e un Corsa, e dovada clara ca e produsul alora mici galbeni si cu ochii oblici, China people, fara imaginatie.

    Xerox-ul asta e recunoscut (finut) diplomat si de automarket

    "Hyundai-ul i20 are un desing clasic inspirat parcă de concurenţii germani."
    16 17
  • dumy78
    poze
    mai oameni buni, dar o cladire fara geamuri sparte, pentru fundal nu ati gasit???
    0 7
  • poze
    nu ati gasit o cladire fara geamuri sparte pentru fundal?

    in alta ordine de idei, de ce ati sters celalalt comentariu similar???? Rusinica.......
    3 6
  • @Thor
    Coreenii nu-s galbeni. Nu vreau sa te jignesc, dar sper ca-ti dai singur seama de idioteniile pe care le zici.

    Sunt porniti tare Hyundai, scot modele noi si interesante. In vanzarile globale sunt pe locul 4 (ca si grup, care include si Kia), inaintea Ford. N-am avut ocazia sa conduc niciun Kia sau Hyundai, dar sunt foarte curios de calitatea interiorului si fiabilitatea motoarelor in timp.
    11 5
  • i20 si i40
    Posed de sambata un i20 si pot spune ca e o masinutza excelenta pentru oras. Este suficient de spatios ca sa fie comod dar in acelasi timp suficient de mic pentru a se strecura usor in trafic. Legat de i40, am citit in presa ca a castigat un prestigios premiu international, batand marci de prestigiu gen Audi A6 sau Mercedes B-klasse. Cu siguranta Hyundai a pornit pe un drum bun.

    "Structura avansata de absorbtie a impactului a modelului Hyundai i40 a primit prestigiosul premiu EuroCarBody Golden Award, in cadrul evenimentului organizat, anul acesta, langa Frankfurt. Hyundai a surclasat noua dintre cei mai mari producatori din Europa si Japonia in lupta pentru aceasta distinctie. Organizate de Automotive Circle International – o asociatie compusa din furnizori si producatori din industria auto – premiile EuroCarBody au fost acordate in urma voturilor unui juriu format din peste 500 delegati, incluzand experti din industrie din toata lumea."
    9 2
  • Si eu sunt curios de rezultatul testului. I20 nu mi se pare tocmai referinta segmetului, insa e o masina cinstita pentru cat costa, cu o calitate buna si dotari ok.
    18 3
  • @dumy
    se numeste poza artistica ... nu trebuie neaparat sa fie un zgarie-nor de sticla in spate
    6 0
  • dumy78
    @KaIEI
    De acord cu tine, artistica poza, dar era mai artistica daca cladirea nu era vandalizata. Cat despre zgarie-nori, mai bine nu.......
    2 2
  • Opinie
    Din profil e exact ca ... Opelul Corsa al tatalui meu.
    5 6
  • Interesanta masina... doar sa nu ai mai mult de 1.80 inaltime ... mi s-a parut cam stramt locul pentru sofer (cu scaunul la maxim in spate .. nu comentez de locul ramas in spatele lui). Senzatia la volanul aceste masini, in ceea ce priveste saptiul, era cam undeva "peste" matiz/spark ... calitatea materialelor si abundenta electronicelor in masina te facea sa uiti un pic de faptul ca este o masina low-cost (prin calitate intelegandu-se "un pic peste" .. nu calitate Audi/BMW/MB )
    2 5
  • BrillClubKIA.ro
    @unckle
    Pot sa te intreb daca te-ai suit in ea? Eu am mai mult de 1.80 si l-am condus... m-am simtit foarte bine in el. Confortabila. De plastice ce sa mai zic... si Audi BMW folosesc plastice la greu...

    E un raport foarte bun pret dotari.
    Numai bine si drumuri bune!!!
    6 2
  • @BrillClubKIA.ro ... numele spune multe despre obiectivitatea parerii tale ..

    parerea mea a fost ca este cam "stramt locul" ... mai bine ca in "matiz" dar mai rau decat intr-una dintr-o clasa mai mare - I30 adica

    ..plasticul din masinile "premium" este un pic mai placut la atingere :)
    0 5
  • BrillClubKIA.ro
    @unckle
    Nu este vorba de nume aici... e vorba ca eu m-am suit in ea si stiu cum e. Vreau sa stiu daca si tu ai facut acelasi lucru... Eu am atins-o sa zic asa si da-mi voie sa spun ca nu ai dreptate :)
    3 1
  • din moment ce vorbesc despre cum am stat in masina ... inseamna ca am "stat" in masina .. masina fiind uneori in miscare :)
    1 1
  • hyundai
    @unckle
    BrillClubKIA.ro - are dreptate
    eu am peste 1.80 si am mers cu I 20, are loc suficient pentru sofer...
    probabil tu ai avut scaunul ridicat la maxim...altfel nu inteleg....
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru