Drivetest Renault Latitude (2011-2014)

2.0 dCi 175HP Luxury CVA6
Renault Latitude (2011-2014) zoom
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai
Miercuri, 23.11.2011
Altitudine

Când planezi la mare altitudine şi te baţi cu cei mai puternici vulturi din industria auto nu-ţi permiţi să faci greşeli. Fiecare produs trebuie să atragă clienţi pentru a menţine brandul deasupra rivalilor şi a evita astfel o cădere liberă. În cazul francezilor de la Renault, efortul depus pentru a da din aripi alături de primii producători auto din lume este unul din ce în ce mai mare, având în vedere concurenţa acerbă din ultimii ani.

Brandul din Hexagon a avut însă grijă să îşi atragă de partea sa clienţi din toate păturile sociale, graţie gamei diversificate. Recent, francezii au ţintit mai sus decât zburau de obicei, cu un model plin de atitudine, capabil să zboare la mare altitudine: Latitude.

Renault Latitude (2011-2014)
2.0 dCi 175HP Luxury CVA6

  • Pret de pornire 22.000 €
  • Pret model testat 29.100 €
  • Taxa auto 414 €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

L-am mai testat în primăvara acestui an în versiunea de top. Acum revenim asupra lui într-o abordare ceva mai pământească, palpabilă şi abordabilă. Este vorba despre versiunea diesel intermediară, de 2.0 litri şi 175 de cai putere. Motorul cu patru cilindri va impresiona cu siguranţă în primul rând mulţumită cuplului motor generos, ce ajunge la 360 de Nm şi se resimte devreme, la 2000 de rotaţii. Modelul francez se mişcă alert, dovedeşte o dinamică bună, iar perechea pe care o face alături de acest motor, puţin cam gălăgios în unele situaţii, va fi destul de convingătoare.

Nu la fel de bine se va încadra în peisaj cutia automată cu şase rapoarte, care nu se dovedeşte atât de liniară pe cât şi-ar fi dorit clientul unui model cu pretenţii premium. Iar pentru momentele în care aveţi nevoie de un impuls rapid, transmisia va pierde câteva momente până la retrogradarea potrivită.

Consum

Cei care îşi doresc un "confort economic" pot opta fără ezitare pentru versiunea testată de noi. Latitude promite un consum de 8.4 litri/100 de km în mediul urban şi doar 5.5 litri/100 de km în afara acestuia. În traficul real, valorile cresc cu aproape un litru/100 de kilometri.

Chiar dacă par destul de mari pentru un diesel, cifrele sunt oarecum justificate de prezenţa cutiei automate. Din păcate, versiunea este disponibilă doar cu acest tip de transmisie.

Raportat la concurenţă, principalul rival, Skoda Superb 2.0 TDI cu DSG reuşeşte un consum mediu cu jumătate de litru mai bun decât cel al lui Latitude.

Performanţe

Latitude nu îşi propune să fie un model sportiv. Cu toate acestea vrea să se achite onorabil de orice provocare ridicată de cel din spatele volanului. Tocmai de aceea sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în mai puţin de 10 secunde, iar viteza maximă atinge valoarea de 215 km/h, mai mult decât suficientă pentru o rulare în confort şi siguranţă.

Chiar dacă sunt decente şi sunt peste cele ale lui Citroen C5, performanţele nu pot echivala cu cele ale Superb-ului în versiune comparabilă.

Interior

Renault şi-a dorit un model extrem de confortabil, un vârf de gamă, o pseudo-navă amiral, capabilă să mulţumească momentan publicul care îşi dorea un nou VelSatis dar nu l-a primit. Tocmai de aceea francezii au încercat să ofere europenilor o soluţie simplă şi nu foarte costisitoare: un model coreean, cu sigla Renault şi o mai mare atenţie la detalii.

Acolo unde ne-a surprins întotdeauna plăcut, adică la interior, constructorul francez a pus pe tavă un finisaj bun şi un set de materiale plăcute la atingere. Deşi nu pare a fi la fel de prietenos ca altă dată, plasticul este moale şi amplifică senzaţia de confort alături de inserţiile cromate şi de iluminarea caldă a instrumentelor de bord.

Scaunele rivalizează cu cele de pe Citroen C5 la nivel de confort. Urci la volan şi cobori la fel de relaxat după câteva sute de kilometri. Dacă mai alegi şi funcţia de masaj, superioară celei extrem de timide de pe Citroen C5, ai toate şansele să îţi placă mai mult în scaunele lui Latitude decât în canapeua de acasă.

Acelaşi sentiment de confort şi pentru pasagerii spate, care se lăfăie pe o banchetă generoasă, cu mult spaţiu pentru picioare şi cap. Portbagajul oferă 477 de litri, mult prea puţin pentru a echivala potenţialul lui Superb.

Preţ de achiziţie

Deşi a fost privit întotdeauna ca brandul cu cea mai prietenoasă politică de preţuri, Renault ezită să se ridice la înălţimea renumelui său când vine vorba de Latitude. Preţul de pornire al modelului francez, pentru versiunea pe benzină de 140 de cai putere şi cutie CVT, este de 22.000 de euro. Dacă ne uităm în segment, Skoda Superb are un preţ de pornire mult mai mic, de numai 18.576 de euro cu TVA.

Dacă ne referim la dieselul testat de noi, Latitude este oferit într-un singur nivel de echipare, Luxury, care scoate din buzunarul clienţilor nu mai puţin de 29.100 de euro cu TVA. Un Skoda Superb în versiune de top Elegance şi cutie DSG ajunge doar până la 27.886 de euro, o diferenţă care va face diferenţa. În schimb, Citroen C5 Exclusive, evaluat la 31.925 de euro, sare peste preţul lui Latitude, deşi motorul său oferă cu 15 cai putere în minus.

Siguranţă

Renault Latitude nu a ajuns încă "pe mâna" celor de la EuroNCAP. Chiar şi aşa, marca franţuzească se mândreşte cu gama sa de cinci stele EuroNCAP, iar noul model nu ar trebui să facă excepţie de la această regulă. Ajută în acest sens arsenalul de airbaguri faţă, spate şi cortină, sistemele ABS, AFU, AFR şi ESP, precum şi centurile pretensionate cu limitator de efort.

La testele din 2007, Renault Laguna a obţinut cinci stele EuroNCAP şi protecţia pasagerilor a fost cotată la un nivel înalt, aproape de punctajul maxim. Din moment ce Latitude este bazat pe platforma lui Laguna, ne aşteptăm la rezultate cel puţin la fel de bune.

Ţinută de drum

Renault s-a axat întotdeauna pe confort. Cei care şi-au dorit maşini lipite de asfalt au fost îndrumaţi către departamentul RenaultSport, unde au găsit Megane, Clio sau Twingo. Având în vedere segmentul căruia i se adresează, Latitude nu putea face rabat de la confort.

Sedanul reuşeşte să plutească fără probleme peste gropi, denivelări, şine de tramvai şi alte obstacole. Toţi cei din habitaclu sunt protejaţi de neregularităţile drumului. Dar nu orice drum este unul drept. Atunci când apar virajele încep ezitările, ruliul pronunţat şi sentimentul de nesiguranţă. Ar fi totuşi nedrept să susţinem că Latitude nu se ţine bine de drum. În ciuda atitudinii ezitante, aderenţa se păstrează.

Direcţia nu este extrem de precisă şi clar nu va fi un element ajutător pentru cei care preferă stilul de condus mai sportiv. Ea va fi însă extrem de uşor de folosit în aglomerările urbane.

Vizibilitate

Latitude se descurcă bine la acest capitol. Oglinzile au dimensiuni generoase, iar rularea în marşarier este asistată de o cameră video care îţi indică şi traiectoria pe care o vei urma în funcţie de bracarea volanului. În plus, Latitude are un set de senzori de parcare precişi, care îşi fac treaba de minune în situaţii înghesuite. Uneori însă, în curbele strânse, montanţii frontali pot ridica anumite probleme din cauza dimensiunilor. De remarcat şi rezolvarea problemei iluminării pe timp de noapte. Latitude vede bine după ce apune soarele, indiferent de cât de luminată este şoseaua, graţie farurilor adaptive cu xenon.

Tehnologie

Sistem de climatizare pe trei zone cu ionizator şi parfum, scaun şofer cu masaj şi sistem audio Bose. Sunt trei atuuri pe care trebuie să le trecem în revistă, pentru că influenţează direct ambianţa din habitaclu. Climatizarea automată cu senzor de toxicitate menţine un aer proaspăt. Masajul pronunţat, nu timid ca în cazul lui C5, dar nici tonifiant ca în cazul lui A8, relaxează şoferul pe distanţe lungi, fiind o funcţie de care nu vei mai dori să te desparţi. Sistemul audio Bose păstrează o fidelitate deosebită şi impresionează prin claritate chiar şi la volum mare. Nu lipseşte nici sistemul multimedia care interacţionează cu cei doi pasageri faţă prin intermediul unui ecran de 5 inch şi al unor comenzi poziţionate pe consola centrală, comenzi ce necesită de multe ori acomodare.

Tapiţeria din piele, frâna electronică, scaunele electrice şi încălzite faţă, oglinzile electrice cu memorie, camera video pentru marşarier şi navigaţia Tom Tom cu harta Europei completează lista generoasă de dotări.

Design

Latitude preia fără greşeală designul omologului său coreean, Samsung SM5. S-a vrut astfel o reţetă de design sigură, care să ţină brandul departe de eşecul actualului Laguna, criticat intens la acest capitol. Latitude adoptă un design curat, bine proporţionat frontal şi posterior, simetric, care nu va lăsa indiferenţi fanii brandului. Maşina se vede bine pe stradă, întoarce priviri chiar şi acum, la câteva luni bune de la lansare, semn că Renault are după mult timp în portofoliu un model cu o prospeţime perpetuă.

Nu ne-a placut

  • Precizia direcţiei
  • Ruliul în viraje
Date tehnice - Renault Latitude (2011-2014) 2.0 dCi 175HP Luxury CVA6
Combustibil
Diesel
Nr. usi
4
Motor tip / cilindri
Linie
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
1995
Lungime mm
4898
Putere maxima CP (rpm)
175 (3750)
Latime mm
1832
Cuplu maxim Nm (rpm)
360 (2000)
Inaltime mm
1483
Viteza maxima km/h
215
Greutate kg
1620
Acceleratie 0-100 km/h s
9.9
Ampatament mm
2762
Tractiune
fata
Volum rezervor litri
70
Cutie viteze
A
Volum portbagaj litri
477
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Renault Latitude (2011-2014)

Ultimele teste

Comentarii (68)

  • Florin
    Masina buna latitude
    71 31
  • suporter
    masina cu cel mai bun punctaj din segment este pe buna dreptate accord.
    25 43
  • cam....
    cam seamana cu honda acord si cu hyundai sonata, nu sunt carcotas dar asa mi se pare
    fiecare cu parerea lui, nu sariti
    25 27
  • opinie
    Mie imi place cum arata. Cine se uita doar la punctajul de 3.5 ar putea zice ca-i o masina urata, dar Latitude nu-i urat deloc. E chiar foarte elegant.
    61 21
  • suporter
    la multe capitole amintiti de superb cat de ieftin si ce performante are fara de latitude si C5. Mie mi se par amandoua frantuzoaice mult mai frumoase decat superbul...
    68 24
  • MCV de curse..
    Trebuie sa fi mult prea fan si neaparat cu o vizita la psiholog ca sa dai pe un Renault 29000 euro!
    43 66
  • duster
    din fata parca-i sandero si la interior e oribila
    25 53
  • :)
    globalizare sa traiesti...buson de combustibil pe stanga la renault :))
    27 13
  • @grumpysan
    Nu-i decat un Samsung...
    24 41
  • Anonim
    Ce bord de masina din anii '80 are! Nu stiu de ce, dar pare o masina imbatranita inca de noua.
    24 42
  • --Diesel-Power---ANDREI--
    Frumos AM! Mi-a placuut!
    Cum e posibil sa dai 29.000 pe asa ceva...?Eu astept sa vad pe aici pe strazile Italiei sa ma conving ca este si sa ma hlizesc isteric pe paguba de bani a altora.

    Ca veni vorba de vizite la psiholog il invit pe @suporter sa ne onoreze ,citez: ""la multe capitole amintiti de superb cat de ieftin si ce performante are fara de latitude si C5. Mie mi se par amandoua frantuzoaice mult mai frumoase decat superbul...""

    In primul rand pune mana pe o carte sa poti sa vb corect cu D-na psiholog..apoi citeste ce-ai scris... AU amintit de superb ce ieftin este si ce performante are fata de Latitude nu si C5....si asta nu inseamna ca e gresit ce ti se pare tie acolo.
    De fapt... :| nici nu are vreo legatura frumusetea relativa cu specificatiile si pretul....subiectivism vs lucru concret.

    In fine, ideea e ca mai inainte de a scoate niste perle mai bine culturalizati-va..cizelati-va gandirea si exprimare....
    este trist..


    Bv Automarket Bv @Bogdan! Corect notata!
    19 43
  • Aditza
    Asa ceva...........
    WOW 29.000 de coco pe un Renault cu un design de anii 98-2000. WOW
    Masina asta cand o scoti pe poarta pierzi 10.000 de euro instant.
    20 35
  • Aditza
    @grumpyboy
    Ala cu busonu de combustibil pe stanga. Eu am asa ceva la Fiesta. E super tare. Cand majoritatea se ingramadesc, chair stand la coada la benzinarii pentru a alimenta pe stanga, partea dreapta pentru stanga masinii e mereu libera. E super tare. Nu cred ca mai e cazul sa faci "pana prostului" sau sa alimentezi cu canistra in strada si sa te avantajeze partea dreapta de amplasare a busonului. Dar cand nu gandesti.....dai vina pe globalizare.
    33 7
  • Aditza
    "pentru a alimenta pe dreapta" breoiam sa zic
    9 2
  • @Aditza
    Sau poti sa treci furtunul pe deasupra sau prin spatele masinii si alimentezi cu orice pompa la orice buson, pe orice parte ar fi daca chiar nu ai rabdare... si nu trebuie sa dai 29.000 euro pe un Renault...

    Ca sa te citez pe tine, "dar cand nu gandesti...".

    Loganul sa zicem ca e o masina ok, Clio la fel, e mai ieftin decat competitorii si-si face treaba, dar deja sa aibe pretentii de masini de lux... o forteaza.
    12 36
  • Aditza2
    ..si eu breu sa zic ca fiesta nu-i masina,d'aia ai pe stanga busonu.
    3 13
  • 29 000 de euro nu sunt putini bani, mai ales daca ii dai pe un Renault. Adica pe o marca recunoscuta pentru preturile acceptabile si de multe ori inferioare concurentei. dar cu toate astea nu uitati ce fel de motor aveti sub capota si mai important, ce dotari are masina asta. Poate va veti plictisi cand veti citi lista si va veti opri, asta pentru ca e foarte lunga. Din nou o chestie tipic Renault.
    Mai mult, incercati sa configurati o masina asemanatoare de-a concurentei si veti ajunge la o diferenta de pret destul de mare.
    Ce vreau sa subliniez e ca masina asta e pentru cei care isi doresc foarte multe chestii si nu isi permit sa le aiba intr-o marca premium.
    37 40
  • @LauCalin
    Uite iti dau fix 2 motive pentru care nu mi-as lua Renault Latitude: Mazda6 si Honda Accord. Punct!
    20 27
  • prea multe minusuri
    Si inca ceva: la 29.000 euro inca au solutia de pe vremea bunicii cu comenzile cd playerului pe coloana de directie, pe acel "bat" cu rotita?Si schimbatorul trade mark gen tractor cu un look kitschos?Nu multumesc.Si daca si la asta la 12.000 km incep greierii, s-a dus confortul.Izolare fonica medie, ca o masina din clasa compacta,cand se vrea premium?Bine au spus si altii,Renault vrea masina cu pretentii de limuzina?Cam prea mult au tupeu.Va fi si Latitude un Vel Satis sedan.Nu mai merge cu prosteala,ori fac ceva de calitate si mai modern,ori,daca nu...au mai existat in istoria auto si Talbot, Pontiac, Rover, Oldsmobile, Mercury sau chiar fratele de neam Simca. Prietenii stiu de ce!
    17 46
  • realitatea zilei
    confort deplin
    Raportul calitate / pret este excelent. Majoritatea n-au condus-o si habar n-au cu vine masina dotata in detaliu, totusi se arunca cu comentarii idioate... multa ignoranta si prostie.

    PS: Masina are ca obiectiv principal confortul deplin. Orice alt comentariu e de prisos.
    50 13
  • @realitatea zilei
    N-ai ce sa le faci. Pornesc din start cu prejudecati si analizeaza prin lentilele preferintelor personale. Lipsa de obiectivism e prezenta si la unii jurnalisti, daramite la niste copii sau "analisti auto" de ocazie.
    41 9
  • @jake
    "Nu-i decat un Samsung"

    de parca ai stii tu ce-i ala Samsung! :)))) cat de imbecil...
    41 11
  • @realitatea zilei, klm - obiectivism nu au decat producatorii atunci cand proiecteaza o masina si o arunca pe piata intr-un anumit segment -- noi, ceilalti, posibili cumparatori sau doar "trecatori" , judecam masina subiectiv, prin ochii proprii care au o educatie diferita de cea a persoanei de langa noi. Este posibil ca ochii sa nu aiba acelasi antrenament si de aici se naste intreaga discutie - problema este, insa, ca gusturile nu se prea pot discuta - SI IN NICI UN CAZ NU POT FI IMPUSE!
    Degeaba apreciaza un om o masina si o lauda la toti cunoscutii .. este posibil ca majoritatea cunoscutilor sai sa vina si sa spuna : "pleaca ma cu bemveu' tau d'aici.. audi este mai bun" .. pur si simplu din cauza ca aluia i se pare ca audi este mai bun.. nu pentru ca ar fi, nu pentru ca ar avea nush-ce AQS sau vre-o lista kilometrica de dotari.

    Apar prin aceste forumuri tot felul de persoane, iubitori de masini .. anumite masini ... in general masinile personale (ca nu o sa iubeasca un posesor de skoda vre-un bugatti doar pentru ca-i "frate de grup"). Acesti oameni iau direct si la persoana orice lucru rau spus de marca/masina respectiva. Domnilor, faceti un pas in spate si priviti problema prin ochi impartiali, exact asa cum cereti celorlalti sa o faca - asta in caz ca le cereti sa fie impartiali ... pentru ca este posibil ca, stand "prea aproape", sa le cereti sa dea dovada de o parere impartiala care sa favorizeze "preferatii" vostri ... stiti cum era vorba aia "vrem egalitate, dar nu pentru catei".
    22 11
  • @unckle
    Nu-i adevarat. Obiectivismul poate exista chiar daca ai o afinitate pentru o anumita marca. Tine de educatie, auto-disciplina, experienta si informatii acumulate. "Motorul" este bineinteles pasiunea pentru automobile.
    24 5
  • @unckle
    Bine spus...Respect(se vede ca ai mai imbatranit) :)

    P.S
    Iti mai merge coaja aia de Mitshu?
    8 10
  • mda...
    @Automarket: pretul ala de pornire la Skoda e pentru varianta cu 1.6 benzina. Daca incercati sa configurati cu un 2.0 tdi 140 cp pretul e mult mai mare. Daca mai puneti si 2-3 optiuni de bun simt pe skoda, deja ati ajuns in 29k. Pe cand la Renault, masina aia e plina de dotari de confort, siguranta si sisteme de asistenta (in aia 29k ai inclusiv camera in partea superioara a placutei cu nr de inmatriculare din spate cu asistenta la parcare). Ca sa nu mai zic de alte dracovenii (de ex in 29k la skoda nu ai navigatie cu display de Tz inch)


    si acum pentru cei care vor masina de formula 1 sau WRC: la drumurile noastre, prefer masina al naibii de confortabila decat una mai sportiva care sa ma zgaltie prin gropile si drumurile noastre carpite. Daca aveam mai multe autostrazi poate ma mai gandeam la ceva sportiv, dar asa prefer un fotoliu care se misca decent.

    Nu as privi Superb-ul ca fiind competitorul principal al acestei masini. Mai degraba m-as gandi Honda Legacy sau Mondeo sau de ce nu chiar un S60 de la volvo (ma refer aici la motorizari si pret similar). Adica masinile de flota corporate ca pentru asta a si fost facuta defapt. Ca o mai cumpara si altii, este doar o coincidenta fericita atat pentru Renault cat si pentru consumatori.

    Cat despre cei care nu contenesc a se da experti in calitatea materialelor si greierilor de pe renault, nu pot sa va zic decat ca ati fost orbiti de asumarea unui status social doar cumparandu-va o nemteasca.


    Cutia de viteze este ceva mai lenta deoarece a fost gandita sa mentina un cuplu constant pentru a spori confortul, nu pentru a tura motorul si a produce cai marind acceleratia (sportivitate). Desi nu sunt deloc un fan al cutiei de viteza automata (chestiune de obisnuinta nu din motive tehnice) nu as zice ca e o cutie chiar atat de proasta pe latitude. In oras s-a dovedit chiar a fi utila. Cutia de pe S60 de exemplu, prea te indeamna sa faci raliu prin oras cand tu defapt esti in aglomeratie.


    Iar despre design, cui ii place. Este o masina placuta ochiului, nu te ofenseaza. Ziceti ca e design din anii 2000? Passat-ul ce design are? din evul mediu? Vreti design, luati-va un DS5 si ati rezolvat problema la capitolul asta.

    Una peste alta, este o masina versatila si polivalenta pe care o poti folosi ca allDay-allRoad car, fara a fi nevoit sa iti iei si altceva...

    Iar daca vrei design si sportivitate, Luati-va nene o alfa romeo Giulietta
    32 11
  • surprinzator,mai merge .. si inca bine, are 252000km, nu mananca un gram de ulei, nu ii sar tablele la 160 si inca nu a trecut rugina prin ea ... a imbatranit doar, si tre tratata ca o masina de 11ani care a vazut multe :)

    si sa nu uit .. consuma mai putin ca acel GrandScenic din testul AM la rularea cu 120km/h pe autostrada :))
    14 18
  • :)) Eu am o tigaie de Vitara si in afara de faptul ca e cam ruginita al naibi motor merge bine si dupa 20 de ani (nu ma intelege gresit ca il compar cu motoarele moderne ma refer la motoare din vremea lui care demult sunt topite).
    La afirmatia ta acum or sa le sara iar mustaru la conducatorii de logan mai putin unuia :)
    5 19
  • O sa fii surprins sa afli ca daca ai motor de 1.9 pe Vitara, atunci ai motor Renault. In fine, nu vad de ce le-ar "sari mustaru" conducatorilor de logan pentru ca sunt masini cu rezistenta si fiabilitate dovedita. Nu discutam de mituri aici. De fapt nu discutam de logan, ci de latitude. Punct.
    21 3
  • sa stii ca un "mit" este, de exemplu, cutia de viteze de pe al meu mitsubishi -- de provenienta Renault - se misca exemplar dupa o gramada de ani de frecus 1-2-3-1-2-3 prin Bucuresti, fiabilitate exemplara, jos palaria :)
    15 1
  • @TIKA
    Iti dai seama ca daca pe masina era ceva de la renault nu o mai cumparam!!
    Nu rezista motorul 20 de ani daca era de la renault fi sigur mai ales daca il bagi si in offroad. Tu te referi la Grand Vitara si este adevarat are 1.9 de la renault...care culmea cica nu ar fi un motor nasol,prost nu stiu nimic de fiabilitate; de la renault ar mai fi si un 1.5 pe jimny....nu cunosc prea multe despre el deoarece marea parte sunt pe benzina

    @unckle
    Da e ceva atipic pentru cutia de viteze in special :)
    1 18
  • @TIKA
    Explicatia e simpla. Esti prea tolomac sa-ti dai seama ce motor are.
    Renault face motoare bune. Dar ca sa vbesti trebuie sa fi avut un Renault. Tu nu ai avut un Renault indiferent ce incerci sa ne aburesti.
    28 2
  • @mda - nu trebuie sa ai un Renault ( sau ceva de VAG sau PSA ) ca sa observi ca cele trei ocupa cu succes primele trei locuri printre fumegatoarele de pe strazi .. la o egalitate surprinzator de stransa (surprinzator intr-un mod diferit pentru fiecare dintre fanii celor 3 :) )
    4 13
  • sf-uri
    daca si dci scoate fum & arde ulei ca vw atunci traim in zona crepusculara
    19 2
  • Bine ma ca esti tu frumos si destept! E pe benzina motoru 1.6 8V ( ca si concluzie o porcarie de motor raportat la vremurile noastre la vremea lui era destul de ok)

    Voi unde traiti fratilor ca in Bucuresti daca nu vezi Logan,Megan,Clio cu nor de fum in spate zici ca a luat foc aia nu e masina buna si trebuie dusa la "specialisti" sa o regleze...
    4 14
  • Bau-Bau
    Latitude
    Latitude o masina confortabila o adevarata limuzina am condus modelul. Cat din cei care bateti campii pe aici ati condus masina asta ? Pretul este mai mult decat decent comparatiile cu Skoda sunt puierile stimate autor...... Masina are dotari de top standard la alti asa zisi mari constructori faci o lista mare de optionale sa ai dotarile de pe Latitude. Optinale care duc pretul masinii lejer peste 32-33 de mii de euro.
    27 6
  • Anonimus
    @ dumbravaandrei
    Daca ai vrut sa pui Latitude cu Honda Legend (si nu Legacy) gresesti amarnic, pentru ca Legend are numai un motor pe benzina (se presupune ca la banii care ii dai nu-ti mai pasa de consum :))) ) iar modelul respectiv concureaza, teoretic, cu S Class, chiar daca fie vb intre noi nu are nici o sansa :))). Dar, daca ai vrut sa-l compari cu Subary Legacy, iar nu merge, pt ca Subaru e gandit pt orice, numai pt confort nu. Nici nu Mondeo nu merge pt ca modelul american are alt target de piata.
    Si, asa cum bine au comparat baietii de aici, Superb e modelul cautat de tine. Iar eu as mai adauga si Honda Accord, care are aproximativ acelasi segment de piata, numai ca modelul japonez, la un motor similar (2.2 diesel si cutie automata) costa cam 37 de mii ce euro. Full options. Nu stiu neaparat daca merita, insa este cu mult peste Renault.
    13 20
  • RS Trophy
    @Anonimus
    Daca Renault urmarea sa fure clienti de la Honda Accord, apai facea o masina special pentru asta si crede-ma le reusea. Asta pentru ca in cadrul Aliantei sunt resurse si ingineri chiar mai capabili decat la Honda. Deocamdata Honda nu a reusit sa renasca si sa puna o tehnologie mai acatarii pe legendarul NSX. Asta in timp ce Nissan GT-R, proiectat sub conducerea lui Carlos Ghosn, face legea pe segment.

    Revenind la discutie, Latitude are alta filosofie fata de Accord. Latitude e o masina mare, spatioasa (Renault o pozitioneaza pe segment mediu superior) si confortabila, pe cand Accord e mai stransa la interior, dar mai sportiva. In medie, are intr-adevar materiale ceva mai scumpe la interior, dar costurile astea se gasesc in pretul de achizitie.
    Renault Latitude urmareste alti iepurasi precum banala skoda "superb" (de ce ii spune asa?) sau peugeot 508.
    In viitor, Renault va face un concurent serios pentru Accord, Seria 3 etc prin intermediul marcii premium sportive ALPINE. Trebuie sa inveti sa faci diferenta intre marci de volum si marci premium.

    ps: sunt fan Honda si Renault deopotriva.
    38 9
  • @unkle&@realitatea zilei si cei care gandesc la fel
    Din pacate am condus suficient de multe modele de la Renault pentru a imi putea da cu parerea. Mai mult, spre deosebire de voi care vad ca ii tot dati atat cu Renault in sus, Renault in jos, am asistat in service de reprezentanta Renault la tot felul de situatii si reparatii facute romaneste. Tot asa am vazut cum au venit la revizie cu 2 bidoane de ulei care erau desigilate si nici unul nu era plin, si vroiau sa ma taxeze cu pretul de catalog pentru unele noi. Am aflat apoi ca e o practica sa iti puna ulei folosit de la alte modele mai scumpe. Piesele sunt de o calitate indoielnica. Dupa ce am schimbat bordul de 4 ori intr-un an deja cei de la service ma priveau chioras cand ajungeam cu masina acolo. Nu spun nimic de filtrul de motorina, ca aici e vorba de combustibil. Mi-a luat foc in mers un releu de la instalatia electrica. L-au schimbat pe garantie de 2 ori, prima oara a luat din nou foc exact cand ieseam din curtea serviceului.Ala de reprezentanta.Greieri in ea de la 12.000 km.Si nu numai cu Symbolul nou, cat sii cu celelalte de le-am avut la serviciu, Laguna si Megane 2. Plastic tare mai rau ca ala de pe Mitsubishi Colt modelul vechi..Greu cu francezii.Satelit de comanda pe o masina de peste 20000 euro, generatia noua de Laguna. La 18000 km iar greieri.Antifonare nu medie, ci insuficienta. Asta e Renault. Nu ne mai amagiti.Spuneti ca era masina noua si se comporta decent acum, insa asta peste 1 an si maxim jumatate nu veti sti cum sa scapati de ea. Si 29000 euro sunt bani.Nu ma dau in vant dupa VW sau altele, dar, sa ma ierte Dumnezeu, renunt la piele, scaune cu masaj si alte din astea, si imi iau altceva.Si apoi, mergeti voi pana la Brasov cu ea, sa vedeti cum face pe curbe.Sa fim seriosi.Nici Mondeo nu e un campion in curbe, dar pare masina de Formula 1 pe langa orice model de la Renault.Renault Sport e altceva, si despre alea pot sa spun ca sunt masini.Restul...cred ca mai bine va documentati voi, cei care ati scris atatea lucruri favorabile despre Latitude.Eu unul mai astept.
    16 27
  • anti-prostie
    @MSt
    Ba tu lucrezi la volkswagen, lasa vrajeala ca ti-am vazut si celelalte comentarii. Lasa-ne cu asa-zisele masini de serviciu si povestile de adormit copiii. Nu spun numai eu ca aberezi, ci si toate testele presei de specialitate facute pe ultimele modele Renault. Nu dezgropam morti, nu inventam scenarii.
    22 20
  • Anonimus
    @ RS Trophy
    Daca inginerii de la Renault erau atat de buni, construiau si ei niste masini putin mai fiabile, care sa te tina macar 5 ani fara probleme. Nepunand la socoteala greierasii. Cat despre spatiu, rog a te informa putin mai temeinic si vezi o comparatie intre specificatiile Accord si Latitude si apoi sa vb de "spatiu mult mai mare". Cifrele oficiale te contrazic, ceea ce-mi spune mie ca vb doar din auzite. Iar referitor la spatiu, e clar ca nu ai urcat intr-un Superb sa vezi cum defineste Skoda "spatiu". Sau mai degraba redefineste.
    GT-R clar este o referinta, insa aia e o alta mancare de peste. Daca alianta Renault-Nissan ar fi urmat aceeasi filozofie la fabricarea celorlalte modele, poate ar fi fost altundeva astazi, insa pana atunci, tot la coada clasamentelor de fiabilitate ramane.
    11 20
  • un fan
    @Anonimus
    Exista 2 categorii de oameni: cei care se bazeaza pe mituri si copiaza la indigo prostiile altora si exista fanii Renault, cei care au avut masini Renault. Eu am avut multi ani la rand Renault 21 din 1993 cu motor de 2 litri. Nu batea, nu troncanea, am dat-o in stare perfecta. Acum am o Laguna din 2006 si merge impecabil. Silentioasa, confortabila si foarte fiabila.

    In fine, am urmarit evolutia modelelor actuale si pot spune ca scrii niste minciuni sfruntate. Renault e in top la fiabilitate conform statisticilor ADAC din Germania. Nu degeaba Renault e marca de import nr. 1 in Germania. Daca era asa cum zici tu, n-o cumparau nemtii la greu. La fel si Dacia. Pana la urma Logan tot un produs Renault este. Logan a batut la fiabilitate multe modele faimoase.

    http://www.clubkiaromania.ro/forum/auto-f256/adac-premiaza-renault-pentru-calitate-fiabilitate-t1128.html
    32 8
  • RS Trophy
    @Anonimus
    GT-R nu e deloc alta mancare de peste. E apexul tehnologiei Renault-Nissan. E maximul a ceea ce poate face un producator / grup auto. Fiecare grup auto are asa ceva. Un varf cum este si Nissan Patrol 2011 care "executa" Land Cruiser-ul. Cel putin asta afirma presa auto. Oricum GT-R nu este o masina de volum, chiar daca poarta emblema Nissan. Celelalte modele Renault si Nissan sunt de volum si respecta filosofia unor masini de volum. Practice, accesibile, fiabile, cu tehnologie eficienta.

    Iar tu sigur n-ai urcat in Latitude. Cum poti sa pui la indoiala spatiul?! In habitaclu, Latitude aproape "inghite" un Accord cu totul. Da, Latitude e mult mai mare la interior decat Accord.
    26 6
  • RS Trophy
    NewsFlash!
    "Daca inginerii de la Renault erau atat de buni..."

    Inginerii Renault chiar sunt buni. In caz ca nu ai aflat, Renault Megane RS Trophy este lider de segment.
    24 7
  • News-Flash - Renault Megane RS Trophy este lider de segment .. intr-un segment care vinde 5000 de masini pe an ... si nu are nici o treaba cu meganu' laguna sau latitude de pe strada ...

    un strop de adevar ai grait totusi - inginerii sunt buni .. problema este ca nu inginerii decid unele lucruri .. cum ar fi calitatea materialelor - pentru asta decizia se ia de o alta echipa, o echipa care are ca scop diminuarea costurilor (cresterea marjei de profit).
    Mai tineti minte filmuletul ala cu seful de la VW care a urcat intr-un hyundai si apoi si-a luat la rost subalternii pe baza sistemului de reglare variabila a volanului ... raspunsul lor a fost " avem si noi, dar nu este pe masina pentru ca era prea scump". Exact la fel se intmpla peste tot - daca unui economist ii pui in fata 3 optiuni el o va alege invariabil pe aceea care va avea un comportament acceptabil in garantia masinii si va costa cel mai putin... chiar daca recomandarea inginerului este alta.

    "In viitor, Renault va face un concurent serios pentru Accord, Seria 3 etc prin intermediul marcii premium sportive ALPINE" - deja face asta prin intermediul unei alte marci ... si masinile sunt apreciate .. dar costa cat alea carora le fac concurenta, nu 10000E mai putin.
    8 14
  • @unckle
    ai dreptate, dar...
    Calitatea interioarelor Renault e foarte buna, iar designul bordurilor e apreciat de toti. De imbunatatit ar fi versiunile cu navigatie, mai exact joystick-ul de acces la navigatie. In rest, finisajele sunt ok pentru niste masini de volum. Ma refer strict la modelele aflate in fabricatie.
    26 8
  • Anonimus
    @RS Trophy
    Ultimul lucru pe care trebuie sa-l faci aici pe forum este sa te iei de vreun posesor de Renault sau VAG. In primul rand, eu nu am contestat calitatile masinilor grupului Renault-Nissan, caci au si calitati, iar divizia sportiva este una din cele mai bune din lume, divizie din care si GT-R isi trage seva. Insa, cand folosesti ca referinta teste de fiabilitate, iei ca reper o societate specializata in acest domeniu care foloseste minim 50 de mii de subiecti. La ora actuala JD Power Survey & Associates este cea mai mare companie de profil si culmea, pe testele din Germania pe ultimele 10 locuri sint 7 modele din Franta. Iar pe primele 6 locuri sint numai japoneze.
    Iar Nissan Patrol, mai are muuult de mancat sa bata Land Cruiser, care la ora actuala are mai toata Asia si Africa (continentele unde se cere intr-adevar 4x4). Sincer, inca nu s-a facut masina sa bata Toyota pe segmentul asta de piata. Chiar daca si Nissan (fost Datsun) e tot japoneza, nu inseamna automat ca devine o alternativa buna la Land Cruiser. Toate masinile oficiale din zone de conflict, sint toyota, nu nissan.
    Inginerii francezi sint buni, nimic de zis, de-aia si fac masini sportive bune. Numai ca vezi tu, masinile de volum au nevoie de cu totul altceva decat viteza si acceleratie. Iar aici, inginerii francezi sint corigenti.
    10 18
  • "inginerii francezi sint " ...sunt.. (sunt nu sint .. ce draq.. ) sunt orice, numai francezi nu ;)

    poti sa te bazezi lejer pe faptul ca in centrul de design de la Titu se vor proiecta si altceva decat dacii, si o vor face echipe multinationale ... cu cate un francez in frunte (care va fi manager nu inginer..)
    3 17
  • Anonimus
    Partial ai dreptate. Insa in final, consiliul de directori canta Marseilleza, iar ideologia, politica si filozofia companiei, sau cel putin bazele acestora, tot de cate un bastinas al marcii sint puse. Iar asta este valabil la fiecare marca in parte. Ti se pare o coincidenta ca brandurile de aceeasi origine au fiabilitate asemanatoare ?
    4 13
  • @un fan
    Tot pe pareri concrete despre Renault ma bazez si eu. Am avut pe mana vreo 10000 de km un Megane II dci, masina de familie, cumparata cu bani munciti si evident ingrijita cat se poate de bine (revizii la timp, piese recomandate de producator, nu a fost forjata etc.) si cu toate astea... masina mergea. Ok, nu zic mai multe ca dupa aia iar ziceti ca am ceva cu Renault. Deci nu as zice ca ma bazez tocmai pe mituri.
    Unchiul meu a avut Renault 9 vreo 10 ani si cunosteam masina destul de bine (cel mai mult mi-a placut la ea confortul).
    Ideea e ca fiecare masina are avantajele ei, se adreseaza unei anumite categorii de oameni. Si fiecare constructor are o politica de marketing proprie. Sa nu uitam ca totusi Renault este pe primele locuri in statisticile ADAC de vreo 3 ani. Hai sa mai treaca 5, sa se mentina tot pe locurile fruntase si atunci da, vom sti toti ca Renault face masini (foarte) fiabile.
    Renault este marca numarul 1 in Germania din mai multe motive, iar unul dintre principalele motive ar fi raportul calitate/pret. cam orice model Renault este mai ieftin decat concurenta directa chiar cu cateva mii de euro bune (vezi de exemplu Megane vs Golf). Si cu toate astea este foarte fiabil. Ori fiabilitatea ridicata inseamna si niste costuri de productie mai mari (cum se face ca Golf, Focus, Astra sau Civic au cam acelasi nivel de pret, iar Megane cu cateva mii de euro mai ieftin si cel mai fiabil?nu crezi ca ceva nu se leaga?). Iar Logan a batut la fiabilitate multe modele faimoase tocmai pretentiilor medii de calitate pe care le ai de la ea, dar un neamt da pe un Logan 3, 4 salarii. Ca fiabilitate Logan a iesit in fata Seriei 3 de exemplu, dar e absurd sa spui ca e mai fiabil.
    22 23
  • la capitolul fiabilitate trebuie sa ai in vedere ca o masina "complicata" are sanse mult mai mari de a se strica decat una simpla, construita cu tehnologii din anii 80 - gen logan. Nu poti sa te astepti ca Audi, BMW, Mercedes sa foloseasca tehnologii vechi si bine testate de milioane de alte masini - de la marcile premium te astepti sa primesti tot ce este mai nou si mai performant, dar asta vine cu pretul posibilitatii de defectare ... oricum, nu cred ca BMW (de exemplu) saraceste din cauza revenirilor in service - si ofera 5ani/100000km, in rand cu toti ceilalti.
    7 11
  • @Anonimus
    1.Ma refeream la Subaru Legacy.
    2. Scuze ca te intreb, dar tu pe parcursul unei zile stii de unde ai plecat si unde ai ajuns? Prezinti un argument, ti-l invalidezi, dupa aia revii la el... sincer, nu am putut sa-mi dau seama de opinia ta... Tot ce am dedus e ca Renault e de rrahat dar nu e.
    3. Peste un Land Cruiser va fi intotdeauna un Land Rover. ONU foloseste Nissan-uri.
    4.ADAC are avantajul ca ia in considerare toate interventiile din service-urile autorizate a functiona in Germania. Pe cand JDP ia de la utilizatori a caror veridicitate asupra interventiilor in service de multe ori nu poate fi sustinuta si cu acte



    Sunt o serie de "nea caisa" pe aici care zic ca "au vazut ei" (probabil cu ochiul de sticla) cum pe la REPREZENTANTA UNEI MARCI aia puneau ulei desigilat, infasurau sarma in loc sa puna saibe etc. VOI CONSTIENTIZATI CE DEBITATI?!? aveti cumva impresia ca o marca (oricare ar fi ea) isi strica imaginea pe o piata (oricare ar fi ea) facand chestiuni din astea? Ei cum justifica intrarile si iesirile financiare pe service? La aia nu v-ati gandit? sau credeti ca o afacere din asta trece neobservata. Mancati din plin ca asa v-ati obisnuit...
    15 11
  • Anonimus
    @ dumbravaandrei
    :)))) Ca sa fii lamurit si sa n-o mai dai cu filozofatul pe aici, o sa incerc sa silabisesc sa intelegi despre ce este vb. Renault face masini bune, iar divizia sportiva, repet, pt mine cel putin, este una din cele mai bune din lume. Insa, Latitude este sub Accord si Superb, dupa parerea mea. La toate capitolele.
    Iar ONU NU foloseste Nissan. Daca in viata ta o sa ajungi in Dubai sau vreo tara din Orientul Mijlociu, o sa vezi ca Toyota Land Cruiser este masina folosita in teren accidentat intr-o majoritate covarsitoare. Cat despre Land Rover, aceasta lipseste cu desavarsire, mai degraba este vazuta ca o masina de lux, alternativa la GL, X5 sau Q7, nicidecum Land Cruiser. Mai degraba Pajero de apropie de ceea ce vrea LC, dar tot sub el este.
    In Nigeria, Congo, Africa de Sud nu mai vb, Toyota face legea pe teren accidentat. Ahh, si ca sa stii, Loganul de exemplu se vinde in Africa de Sud sub emblema Nissan, caci e vazuta mai bine decat Renault banuiesc, altfel nu pot sa-mi explic mutarea asta.
    Iar ADAC-ul mai are cateva mii de subiecti de adaugat ca sa faca o statistica minima de luat in seama, pana atunci JDP este lider si punct de referinta pentru manufacturieri.
    Cativa baieti de aici chiar stiu ce vb. LauCalin, Unckle si inca cativa, incearca sa fie obiectivi, insa cu multitudinea de posesori inraiti de symbol, logan si/sau passat e greu sa afirmi ceva aici
    11 18
  • @Anonimus
    Astept si eu sa vad ce Accord, Superb sau C5 iti iei tu de 29k de eur. Dupa aia vorbim (ca daca ma duc in 35-40k acolo vin alte elemente cum ar fi A4, Seria 3, C Klasse, Lexus etc)!
    Generatia de Land Cruiser care zici tu ca a umplut lumea, nu e generatia dupa anii 2000. Pentru ca cea de dupa 2000 e extrem de scumpa in raport cu alte masini. Cam bogate tre sa mai fie Congo, Nigeria etc de isi permit aia asa de multe Land Cruiser-e. Te asigur ca nu LC face legea pe teren accidentat. Dar nu LC este subiectul articolului.

    Loganul se vinde sub mult mai multe marci din alianta pentru ca la lansarea lui cei din afara tarii nu prea stiau cine este dacia asa ca s-au dus pe cel mai expus nume din regiune. Nici loganul nu este subiectul articolului.

    In concluzie, daca luam in considerare pretul, dotarile, performantele si dimensiunile masinii, Latitude da ceata la orice in jurul lui. Daca deja mai pun 5000 EUR in plus la o masina, cu siguranta trec intr-o cu totul alta clasa si comparatia nu-si mai are rostul. E tot ceea ce am vrut sa evidentiez.. E ca si cum as compara Logan-ul cu Fluence-ul.

    Ca orice model Renault, este un market killer pentru ca are suficiente calitati incat un om rational, care nu e orbit de ce sigla se afla pe masina, se gandeste de 2-3 ori inainte daca diferenta de bani spre o masina mai dotata este justificata sau nu. Aici castiga Renault. Ia si fa un calcul la un leasing cat te ajunge Latitude sau Superb sau Accord. Ai diferenta aia de bani? ti-o permiti? La fel si cand o cumperi... ai banii aia in plus, iti permiti intretinerea ei pe x km cat ai de gand sa o tii? Daca judecam animalele in functie de abilitatea lor de a urca intr-un copac, atunci am plecat pe un drum gresit.

    si precum ziceam ADAC se bazeaza pe REPARATII EFECTUATE IN SERVICE. TOATE. deci nu stiu de ce crezi tu ca un "subiect" e mai tare decat o chestie gata documentata, aprobata, implementata, avizata si urmarita intr-un sistem tehnico-legislativ pus la foarte bine la punct. JDP este folosit in scopuri de prospectare a pietei cumparatorilor pe cand ADAC da adevarata masura a fiabilitatii tehnice.
    16 13
  • @Anti prostie
    Habar nu ai nici ce zici,d-apai sa ma pun la mintea ta.Mergi la Serrus si intreaba de problemele Renaulturilor in garantie,baiatule,si discutam dupa aia.Mai mergi si vezi ce firme au contracte de flota cu Renault Romania si apoi vino si comenteaza.Mergi si discuta cu administratorii de flote de la companiile respective sa iti spuna parerea lor,de oameni care administreaza parcuri auto,nu de copii care stau pe net si fac pe durii si apoi discutam.Daca tot esti atat de tare, evident.Pana una alta,nu lucrez la VW,ci in cu totul alta parte,tot in domeniu,asta pentru cultura ta generala.Pardon,incultura ta generala.
    @All: Renault face masini corecte cata vreme stii sa le exploatezi si nu ceri de la ele sportivitate ci numai cat de cat confort si sa te duca din punctul A in punctul B daca se poate lipsit de incidente.Ca sunt zgomotoase si mai putin fiabile decat altele,asta e o alta problema deja.Si apoi,trebuie si ei sa scoata bani de undeva,si aici scot bani din piese de schimb si service.E o vorba romaneasca,atat dai,atata face.La modelele fara pretentii premium.Apoi,cand ajungem la Latitude,ca despre asta era vorba,lucrurile se complica.Pentru a nu intra in conflict cu nimeni,eu as spune ca o parere cat de cat sustinuta de istoric o sa putem avea peste 1 an, 1 an si jumatate, cand deja mecanicii vor fi primit in service aceasta masina pentru diverse lucrari,revizii,samd. Daca vrei numai confort,e o alternativa interesanta,cu conditia de a nu incerca sa fii pilor de curse pe serpentine cu ea.Pentru asta exista Renault Sport,o divizie care are masini cu adevarat interesante.Depinde de fiecare ce vrea si,normal,cat doreste sa plateasca.Dupa cum se stie,performanta costa.Si,nu in cele din urma,e vorba si de gustul fiecaruia,capitol unde,noi,romanii,suntem poate cei mai subiectivi dintre europeni.
    9 17
  • hai ma
    nu pot sa cred ca nu comenteaza Iulianiulianb aici!!!
    5 15
  • @Dumbravaandrei
    Ca sa nu mai continuam cu aberatiile tale,iti dau si exemplul la faza cu uleiul:Meridian Vest.Cauta pe google ca sa vezi cine sunt si cu ce se ocupa.
    @Anonimus:Daca ar fi mai multi asa cum esti tu,unckle si alti cativa, acest site ar fi mai frumos,mai tehnic si cu mult mai multe chestii de invatat.Voi aveti dezavantajul ca pe aici e plin de habarnisti,insa,chiar si asa,tot imi rup din timpul meu ca sa va citesc parerile,pentru ca sunt mai la obiect decat ale multora din cei cu care ma vad zi de zi din diverse cauze,majoritatea tinand de serviciu,tot in domeniul auto.Deci,multumiri voua,desi uneori parerile noastre nu coincid,dar sunt argumentate,si celor care nu stiu decat sa jigneasca fara a comunica aspecte sau detalii din care sa se invete ceva, mai invatati si acceptati ca si ceilalti au dreptul la pareri. O zi excelenta si o saptamana la fel.
    8 16
  • @MSt
    Sunt proprietar de Renault (Laguna II, Phase II) si nu am vazut nici cea mai mica problema din cele enumerate de tine la BRAS Iasi. Pe la altii nu am avut de ce sa umblu decat cu masinile de servici. Si nici acolo (reprezentante) nu se petreceau minunatiile enumerate de tine. Dar daca iti place sa sari asa in schema, problema ta.
    Nu cred ca esti in masura sa apreciezi cultura sau incultura mea generala. Nu ti-am adus jigniri dar daca atat te duce capul, e problema ta, nu a mea.
    19 6
  • Anonimus
    @dumbravaandrei
    Nu stiu ce varsta ai, insa eu am 36 de ani si sint de profesie inginer mecanic. Lucrez cu functie de sef mecanic (daca stii intr-adevar ce inseamna), pemanent pe o nava petroliera si crede-ma ca am vazut multe la viata mea. In Congo, este mai mult decat evident ca NU populatia foloseste Land Cruiser, acolo practic esti escortat de patrula militara in afara oraselor, si nu cu Nissan. Discutia a deviat pucmai pentru ca TU ai spun ca Nissan Patrol bate pe fund orice Land Cruiser. Deocamdata, nu. Iar Nigeria are unele din cele mai mari zacaminte de petrol din lume asa ca sa nu fi surpins cand vezi in Lagos cladiri mai inalte decat orice cladire din Bucuresti. Iti repet, masinile oficiale (altele decat cele americane) din zonele de conflict, sau zone tensionate cu teren accidentat, sint Toyota Land Cruiser. Daca vrei sa ma crezi, daca nu e problema ta.
    Intrebare: Cat rabat la calitate trebuie sa faci daca tu zici ca la interior Latitude este mai mare decat Accord, in conditiile in care lngimea exterioara e la fel iar latimea este mai mare la Accord? Sau, tu ai urcat vreodata in viata ta intr-un Superb? Macar sa vezi de unde ii vine numele, din curiozitate, caci este evident ca nu stii. Pretul la un Accord, dotarea de baza (bluetooth, climatronic 2 zone, USB, etc) este de 19 mii de coco, si numai versiunea de top costa 37. La fel si cu Superb sau C5. Trebuie sa fi cel putin dezaxat sa optezi pt un Latitude cand pe piata sint atatea si atatea modele mai bune si mai fiabile.
    Chiar imi pare rau ca situatia financiara ti-a impus un entry level din clasa dar daca ai fi avut alte posibilitati, crede-ma ca altfel ti-ar fi fost gandirea.
    Daca o sa vii prin Constanta o sa vezi ca toti taximetristii si-au schimbat masinile, iar. Au inceput cu Albea, apoi au dat-o pe Symbol, acum Ceed si nu stiu ce va urma ca deja se plang ca la 50 de mii trebuie sa schimbe rulmetul de presiune.
    Spre binele tau, evita sa mai sugerezi Latitude cuiva ca vei fi luat de "naiv".
    7 21
  • @andrei cu "mertanu"
    andrei "steluta" ar fi bine sa ne scutesti tu cu parerile tale si sa comentezi strict la articol...Cat despre scoala ma cam faci sa rad prietene, tu cu maxim 12 clase te-ai dus la capsunele sau la roaba in Italia, sau scuza-ma poate esti pe "cioarda" si ai pus mana acum pe un --Diesel-Power---
    Esti pateti...
    7 16
  • @Dumbravaandrei
    Ideea este simpla,poate la Iasi nu ai avut asemenea probleme,la acel dealer,dar de aici si pana la a considera ca peste tot e bine si frumos, e ceva drum.

    Daca ai stat langa masina cand s-a efectuat schimbul de ulei si a fost ok,iar e bine.

    Insa,iar spun,nu e obligatoriu sa fie la fel peste tot.Si uiti un lucru,mecanicii sunt,prea multi, mai romani decat trebuie.

    Trebuie sa intelegi ca nu sunt cazut din copac ieri,iar azi m-am apucat de scris pe aici.

    Am un Renault acasa,ma folosesc de el,am stiut pentru ce il iau,alta oferta nu era atunci,l-am luat sperand ca au remediar din problemele precedentei generatii Symbol,care,intre noi fie spus, era o masina prea economica pentru zilele ei.

    Nu am cautat nici BMW,VW sau Mercedes mai vechi sau alte marci mai scumpe,de asta am avut bani,asta am luat.

    Ce s-a intamplat "dupa" e cu cantec,dar asa descoperi cum e cu producatorii auto.
    Asta e deja alta poveste.

    Legat de Latitude,fiecare cu parerile lui legate de design,tehnologie samd.

    Pareri care sunt subiective oricat am incerca sa fim obiectivi.
    De partea tehnica insa putem comenta doar la cum merge acum,insa testul final e peste 1-2 ani, cand serviceurile vor fi schimbat deja consumabile, vor fi primite in revizii samd.

    Pana atunci,putem numai sa spunem ca speram sa nu preia din "traditia" Renault mentionata de mine si de altii. Si, evident, cei care au cumparat acest model,sa ne impartaseasca impresiile lor. Pe hartie e una, in test drive e alta, insa utilizarea de zi cu zi este cheia.Iar noi suferim cu totii la acest aspect, indiferent daca suntem sau nu fani Latitude.
    9 13
  • @MSt
    inginer sunt si eu.. numai ca pe automatizari. deci din punct de vedere tehnic nu cred ca am vorbit pe langa.

    precum ti-am mai zis: ia si vezi de la cat pleaca un superb cu motor 2.0 tdi 140 cp (27.455 pret de lista, fara tva la Open Service Iasi). Un C5 cu motor de 2.0, 163 CP incepe de la 28377 cu TVA la servunion Iasi. Si asta in variantele de baza. Pretul ala dat de tine la Honda e pret CIP. Mai pune taxe si vezi ca ajungi lejer in 25k. Sa mai continui cu preturile?

    Precum spuneam (dar naiba mai intelege limba asta romana) Superb este intr-o cu totul alta clasa de masina. Trebuie desenat pe perete faptul asta?

    Si cand am ales masina asta m-am bazat tare mult pe cunostintele care aveau deja renault si le reparau la Bras. Ca sa nu mai zic si de lista de dotari ce le avea in pretul de achizitie. Pentru aceleasi dotari, la VW mai urcam pretul cu cel putin 3000 EUR. Dar, am gandit tehnic si nu cu mandria de a avea o anume sigla pe masina.
    18 6
  • @Anonimus
    @ dumbravaandrei
    Asa e, ai si tu dreptate odata. Nu ai cum sa fi mandru daca iti iei Renault Latitude.
    7 14
  • latitude
    tocmai am cumparat un Latitude dupa ce am avut 4 ani Touareg.Sigur nu e o masina Germana si nu e din aceeasi clasa insa am nevoie deu scanner casa va pot spune de cate optionale beneficiezi la modelul 2.0 diesel luxury...as aminti pielea bej,bixenon ,faruri adaptive ,masaj la sofer 3 memorii in scaun spatiu cacalau in spate portbagaj imens,garantie 3 ani sau 150000 km la :ATENTIE;motor absolut tot ,cutie ,cat si la incheieturi adica capete de bara bucsi etc.revizia se face in mord regulat odata la 30000 km adica depinde cat mergi dar aparent ar fi odata pe an ,700 de lei navi mare camera spate si am cam obosit sa va mai spun de bose surround sitem ioniozare etc...si toate la un pret de 24000 euro tva inclus.
    Asa ca ma urcai pe o sa, lasai vw in urma cu pretul lui de pornire undeva (vorbesc de passat922 unde nu ai nimic in afara de volan si 4 rotisi poti ajunge cu o masina de genul pe la 35 -40 de mii de euro)siam sa incerc si Renault ,
    Daca e chiar asa de nasol pe cat pare am sa va mai scriu
    PROMIT
    In plus mai occidentalizati-va si voi mai Romanilor si mai uitat-va la buzunar cand cumperi (e criza frate)
    NU NE LUAM X6 SI STAM IN GARSONIERA ,A TRECUT MODA ASTA...
    in ceea ce priveste designul sigur nu poate concura cu o germana dar gusturile iarasi nu se discuta
    cu drag
    Paul
    20 0
  • Intretinere
    Salutare,

    Costuri de intretinere inafara de cei 700 ron la fiecare 30 000 de km mai sunt?

    Sunt scumpe piesele de schimb(aici ma refer la consumabile exp: bucse, filtre aer, becuri, etc.) la un Renault Latitude?
    3 11
  • Asa performante am la BMWul meu din 2004 la 116cp... 8 ani mai tarziu Renault la 175 CP nu poate mai mult...
    2 10
  • soferu
    fratilor am un laguna 2 din 2007 si 200k la bord...in afara de ulei si cam atat nu am schimbat nimic..super motor de 2 l 150 de cai cu distributie pe lant...scria aici un constantean plin de figuri..omule conteaza si cine conduce masina si cum...si lasa ma cu taximetristii din orasu nostru..da?ma gandesc serios la un latirude..dar nu stiu daca au motoul asta tot cu lant ca prea e bun..nu am greieri nu trocane decat in limitele normale ptr o masina de 200k...cam atat...ma tot uit pe oferte si la pretul asta nu gasesti nimic asemanator..adica si motor si confort asa ca lasati ma cu acordurile superburile voastre mai ieftine...intai verificati
    10 2
  • Ciprian
    Draga AUTOMARKET,

    Urmaresc cu drag testele pe cere le faceti si incerc de multe ori sa ciresc cateva comentarii; cu rugamintea mea si cea tacita a celorlalti cititori ce site care nu doresc sa faca, comentarii puteti va rog sa nu transformati site-ul intr-un forum de dezbatere intre fanii de masini nemtesti, frantuzesti japoneze, etc ? Doresc pe aceasta cale sa ma adresez si celor care se obosesc sa-i convnga pe ceilalti ca o marca de masina e mai buna ca cealalta: FRATILOR cum ar fi sa avem toti acelasi model de masina sau purtam acelasi costum? NICI UN LUCRU NU E MAI BUN DECAT ALTUL!
    Doresc sa citesc comentarii constructive pe Automarket.ro

    Va multumesc
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru