Citroen: "Kubica este pe lista scurtă de piloţi pentru 2014"

de Daniel Popescu
Vineri, 09.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert Kubica ar putea debuta pentru Citroen la clasa principală din WRC încă din acest sezon şi este pe lista scurtă de candidaţi pentru sezonul 2014.

Esential 2 victorii a obtinut Kubica la clasa WRC2 in sezonul 2013
Robert Kubica i-a impresionat pe cei de la Citroen prin performantele obţinute în acest sezon la clasa WRC2 din Campionatul Mondial de Raliuri. Fostul pilot de Formula 1 a câştigat raliurile din Grecia şi Italia şi a obţinut locul doi în Finlanda, ocupând doar locul trei în clasamentul general cu 76 de puncte pentru că rivalii săi au luat startul în mai multe etape.

În urma acestor rezultate, Citroen a dezvăluit că l-ar putea promova pe Kubica în prima echipă pentru câteva raliuri din acest sezon şi că acesta se află inclusiv pe listă scurtă de candidaţi pentru sezonul următor.

Cu siguranţă Kubica este şi pe lista scurtă pentru anul viitor. În acest moment, aştept până după Raliul Germaniei pentru a mă gândi ce voi face cu piloţii.

Yves Matton
Sef Citroen Racing
"În acest moment, Kubica luptă pentru titlu la WRC2 şi acesta este un obiectiv important pentru el, dar dacă câştigă înainte de finalul sezonului de ce (n.r - să nu-l aducem la echipa de uzină)? Nu ne gândim încă la asta, dar este posibil.
Cu siguranţă este şi pe lista scurtă pentru anul viitor."

"În acest moment, aştept până după Raliul Germaniei pentru a mă gândi ce voi face cu piloţii. Dar dacă Kubica continuă să crească într-un asemenea ritm ar fi normal să fie pe listă pentru câteva raliuri, nu spun pentru întregul campionat", a declarat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Citroen mizează în acest sezon pe serviciile lui Mikko Hirvonen şi Dani Sordo, însă niciunul nu a reuşit să impresioneze. De altfel, francezii au obţinut doar două victorii în acest sezon, ambele prin intermediul lui Sebastien Loeb, care ia startul în numai patru dintre cele 13 etape ale anului.

Întrebat care este opinia sa cu privire la declaraţiile celor de la Citroen, Kubica spune că este prea devreme pentru a lua o decizie cu privire la viitorul său.

"Nu este adevărat că am o înţelegere pentru a pilota la clasa WRC în Spania. Cât despre anul viitor, nu ştiu ce voi face. Dacă decid să rămân în raliuri voi lua în considerare să pilotez la clasa WRC", a precizat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru