FIA a respins schimbarea radicală a regulamentului în WRC. Sezonul 2015 va avea 13 etape

de Daniel Popescu
Vineri, 12.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA a respins propunerea radicală de schimbare a regulamentului sportiv care prevedea stabilirea câştigătorului unei etape în ultima probă specială. Forul mondial a publicat însă calendarul sezonului 2015, ale cărui etape sunt identice cu cele din acest an.

Esential 13 etape va avea sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri
Consiliul Mondial al FIA a anunţat vineri deciziile luate în perspectiva sezonului 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Punctul central era revitalizarea regulamentului sportiv pe baza unei propuneri radicale făcute de promoterul Red Bull, potrivit căreia câştigătorul unui raliu era stabilit în ultima probă specială prin confruntare directă între primii doi piloţi din clasamentul etapei, indiferent de diferenţa dintre ei.

Cu toate acestea, în comunicatul de presă care anunţă deciziile referoare la WRC, forul mondial nu a menţionat nimic despre această schimbare. Potrivit unuui purtător de cuvânt al FIA citat de publicaţia Autosport, propunerea a fost trimisă Comisiei WRC pentru reanalizare.

Planul celor de la Red Bull era susţinut puternic de Volkswagen, însă piloţii erau împotriva implementării acestuia, iar Sebastien Ogier a semnat o scrisoare comună către Jean Todt, preşedintele FIA, în care concurenţii îşi exprimau îngrijorările.

De asemenea, FIA nu a menţionat nimic nici despre propunerea că piloţii să plece pe traseu în ordinea din clasamentul general în primele două zile ale unei etape.

În prezent, această regulă se aplică doar pentru prima zi a fiecărei runde.

Pe de altă parte, FIA a publicat calendarul oficial al sezonului 2015, care nu include nicio noutate majoră, urmând să fie alcătuit tot din 13 etape: 

Data Etapa
25 ianuarie Raliul Monte Carlo
15 februarie Raliul Suediei
8 martie Raliul Mexicului
19 aprilie Raliul Argentinei
24 mai Raliul Portugaliei
14 iunie Raliul Italiei
5 iulie Raliul Poloniei
2 august Raliul Finlandei
23 august Raliul Germaniei
13 septembrie Raliul Australiei
4 octombrie Raliul Frantei
25 octombrie Raliul Spaniei
15 noiembrie Raliul Marii Britanii

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru