M-Sport: "Kubica poate fi pilotul numărul 1 al echipei pentru sezonul 2014 de WRC"

de Daniel Popescu
Luni, 09.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Malcolm Wilson a confirmat că încearcă să-l convingă pe Robert Kubica să se alăture echipei M-Sport ca pilot numărul 1 pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Esential 5 victorii a obtinut Kubica la clasa WRC2 in sezonul 2013 in cele sapte etape in care a luat startul
Presa internaţională a relatat recent că M-Sport negociază semnarea unui contract cu Robert Kubica pentru sezonul 2014 al Campionatul Mondial de Raliuri, iar informaţiile au fost confirmate luni de Malcolm Wilson, şeful echipei.

Britanicul susţine că polonezul va deveni pilotul numărul 1 al echipei în cazul în care va accepta oferta de la M-Sport, în ciuda faptului că experienţa sa în raliuri este destul de limitată. Kubica a câştigat titlul la clasa WRC2 în acest an, însă în Marea Britanie a înregistrat doua abandonuri în două zile la singura sa prezenţă la clasa principală.

"Trebuie doar să te uiţi la modul în care Kubica s-a pregătit pentru Raliul Marii Britanii pentru a înţelege ce înseamnă raliurile pentru el. Are o dorinţă şi o determinare pe care nu le vezi la mulţi piloţi şi cred cu adevărat că are tot ce-i trebuie pentru a pilota pentru această echipă".

Fără nicio îndoială, Kubica ar fi un pilot numărul 1 foarte bun.

Malcolm Wilson
Sef M-Sport
M-Sport nu a anunţat încă linia de piloţi pentru sezonul 2014, însă Wilson consideră că, indiferent de situaţie, Kubica va fi apt să-şi joace rolul de pilot numărul 1 al echipei.

"Îl ştim pe Kubica şi cred că îi putem oferi instrumentele potrivite pentru a face un pas înainte în raliuri.

Pentru noi ca echipă ar fi fantastic să-l avem şi fără nicio îndoială ar fi un pilot numărul 1 foarte bun. Vorbiţi despre lipsa de experienţă, dar uitaţi-vă la acest an: am avut un pilot cu foarte puţină experienţă (n.r - Thierry Neuville) şi l-am propulasat pe locul doi în clasamentul general", a adăugat el.

M-Sport caută un pilot de referinţă după ce Neuville a ales să semneze cu Hyundai. Kubica se află însă şi pe lista celor de la Citroen, care va anunţa formula completă pentru anul viitor în cadrul unui eveniment care va avea loc în 16 decembrie.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru