Ogier speră ca Loeb să nu-i umbrească sărbătoarea titlului în Raliul Franţei

de Daniel Popescu
Vineri, 20.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier speră ca Sebastien Loeb să nu câştige Raliul Franţei la despărţirea sa de WRC pentru a nu-i umbri sărbătorirea titlului mondial.

Mi-aş fi dorit ca Loeb să fie aici, ar fi fost foarte interesant şi entuziasmant.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Sebastien Ogier a dominat sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri şi are nevoie de un singur punct pentru a-şi adjudeca matematic titlul mondial.

Pilotul echipei Volkswagen regretă însă că nu a avut oportunitatea de a lupta în fiecare etapă cu Sebastien Loeb, întrucât nonuplul campion mondial a preferat să parcurgă un program limitat de patru raliuri înainte de a participa în Campionatul Mondial de Turisme. Într-o astfel de situaţie, Ogier nu este convins de numele pilotului care ar fi reuşit să-şi asigure victoria.

"Nu vom şti niciodată cine ar fi câştigat acest sezon. Mi-aş fi dorit să fie aici, ar fi fost foarte interesant şi entuziasmant. Cred că merităm amândoi să fim la egalitate în acest sezon şi putem lăsa deschisă întrebarea despre cine este cel mai bun pilot", a precizat francezul pentru publicaţia Motorsport News.

Ar fi o situaţie proastă pentru mine dacă Loeb câştigă şi eu am probleme.

Victoria mea în campionat ar fi un pic umbrită de victoria lui şi nu cred că merit asta.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Loeb îşi va face ultima apariţie în WRC cu ocazia Raliului Franţei din luna octombrie, exact etapa în care Ogier va deveni matematic campion mondial dacă obţine măcar un punct. În acest context, Ogier a admis că nu vrea ca sărbătoarea titlului să fie umbrită de o eventuală victorie a lui Loeb în faţa propriilor suporteri.

"Ar fi o situaţie proastă pentru mine dacă Loeb câştigă şi eu am probleme. Victoria mea în campionat ar fi un pic umbrită de victoria lui şi nu cred că merit asta. Am făcut totul în weekendul precedent (n.r - în Raliul Australiei, pentru a deveni campion), dar nu am reuşit. Acum cu siguranţă voi putea şi mizez pe victorie în Franţa. Sper doar să nu am probleme cu maşina, pentru că nu merit asta", a adăugat el.

Via MaxRally

Comentarii (6)

  • Jenant. Comic. Trist. Emana sudori de frustrare (o)Gigel asta.
    18 8
  • și eu
    Ogier&co. ar fi fost in continuare locul 2, daca Loeb participa la toate competitiile din WRC.
    Demonstrația e data de talentul său, dovedit constant în ultimi 10 ani.
    21 3
  • karting
    Daca cel mai bun al motorsportului mondial-LOEB ,la 40 de ani,fara antrenament anul asta, bate pe Ogier in Franta ,atunci poate sa castige orice ca nu va ajunge la valoarea lui LOEB.Sa nu uitam ca volkswagen a fost rugat sa se opreasca cu dezvoltarea masinii pt ca este deja mult superior fata de ceilalti.
    3 0
  • "Nu vom şti niciodată cine ar fi câştigat acest sezon. Mi-aş fi dorit să fie aici, ar fi fost foarte interesant şi entuziasmant. Cred că merităm amândoi să fim la egalitate în acest sezon şi putem lăsa deschisă întrebarea despre cine este cel mai bun pilot"

    mai ales intrebarea ....cine este cel mai bun pilot ?

    se poate da un raspuns simplu ...LOEB , are deja 9 titluri , iar sezonul acesta a aratat cam asa :

    Monte Carlo - Loeb 1 , Ogier -2
    Suedia - Ogier 1 , Loeb -2
    Argentina - Loeb 1 , Ogier 2

    in conditiile in care Loeb intre Suedia si Argentina nu prea a avut timp sa piloteze masini de WRC . Pe scurt Loeb a fost , este si va fii cel mai mare pilot de raliuri din toate timpuriile .
    9 1
  • Eu ce sa inteleg ca Ogier vrea sa castige "en fanfare" si eventual sa o lase Loeb mai moale? Ce penibil, Ogier poate castiga raliul mai ales ca este bun pe asfalt, poate la fel de bun ca Loeb, deci are toate sansele sa faca mai mult de un punct, deci nu inteleg ce vrea. Nu poate sa se bucure de titlul de campion mondial daca termina pe 4 ? Daca vrea musai sa castige atunci sa puna pedala la podea si sa aiba inspiratie, se pare ca are si masina mai buna, deci toate lucrurile sunt OK. Inteleg angoasa sa fii campion mondial si sa vina unul de-i zice Loeb si sa te bata cand vrea el dar asta trebuie sa-l framante de la anul. Eu cred ca trebuie sa aiba grija sa-si atinga obiectivul: minimum un punct.
    3 0
  • Din declarația lui acesta speră să nu aibă probleme cu mașina VW, nicidecum vi-a-vis de calitățile sale de pilot.
    O fi știind el ceva, din moment ce are aceasta temere.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru