Bulgaria are şanse minime să revină în calendarul WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.07.2010
FIA, Citroen şi Ford susţin că Raliul Bulgariei nu ar trebui să mai facă parte din calendarul WRC din cauza promovării mediocre a evenimentului.

Bulgaria a găzduit în acest an una dintre etapele sezonului 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă modul în care a fost organizat evenimentul a atras numeroase critici din partea FIA şi a celor doi constructori prezenţi în competiţie.

Forul mondial a criticat în mod deschis opţiunea organizatorilor de a amplasa parcul de service într-o zonă lipsită de interesul fanilor în detrimentul capitalei Sofia, care ar fi atras implicit o susţine mai mare din partea spectatorilor şi a sponsorilor.

"Din punct de vedere tehnic nu cred că a dezamăgit. Dar din punct de vedere promoţional nu cred că şi-a atins obiectivul. Ca eveniment a avut tot ce trebuie să aibă un raliu, cu mulţi oameni prezenţi pe probele speciale, dar în Borovets (n.r - amplasamentul parcului de sercice) nu exista populaţie. Am discutat cu organizatorii despre motivele pentru care nu a fost amplasat la Sofia, pentru că am mai vorbit despre asta şi înainte", a declarat Morrie Chandler, preşedintele comisiei care supervizează activitatea din WRC.

Citroen şi Ford, cei doi constructori prezenţi în Campionatul Mondial de Raliuri, au fost şi mai vehemenţi în declaraţii.

Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, a afirmat în mod direct ca Bulgaria nu trebuie să mai facă parte din calendarul competiţional.

"Piloţii s-au bucurat de raliu, dar pentru constructori nu sunt sigur că este ţara potrivită pentru a face raliuri, întrucât avem nevoie de mai mulţi oameni. Întrucât raliurile nu sunt în formă bună, cred că trebuie să fim prezenţi în alte ţări decât aceasta. Nu cred că este o idee bună să revenim aici în viitor", a precizat el.

Opinia francezului este susţinută şi de omologul său de la Ford, Malcolm Wilson, care a lăsat să se înţeleagă că Raliul Bulgariei a fost un eşec din punct de vedere sportiv. "Din punct de vedere al probelor speciale nu există nicio plângere, însă din punct de vedere sportiv este greu de crezut că acesta este un loc potrivit în care să avem un eveniment din campionatul mondial", a explicat britanicul.

Bulgaria nu face parte din calendarul WRC pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Via | MaxRally

Comentarii (5)

  • WRC
    Sa treaca Dunarea..la Nord.. avem drumuri de WRC..dilema e asfalt de spaga..sau mocirla
    Sariti PR ilor si faceti lobby..pt etapa WRC in RO!!!
    5 0
  • dragos
    WRC Bulgaria
    Parcul de service a fost in Dolnya Banya si nu in Borovets. In Borovets a fost centrul raliului, gazduit de hotelul Rila. La nici un alt raliu din WRC parcul de service nu este separat de Rally HQ. La bulgari totul a fost vraiste insa.
    1 0
  • aduc masina la comanda
    sa vina la noi. In 24 de ore toate masinile vor ajunge in Vest. Vor avea grija "ai nostri" de ele.
    1 1
  • Opinie
    Raliul asta a fost un moft al mafiei ce conduce Bulgaria. Am spus-o de 1 an incoace de cand le-a incoltit mafiotilor ideea asta cu etapa de WRC. La noi ar fi si mai catastrofal rezultatul. Ne-ar fi fatala in aceste vremuri o asemenea ”investitie”.
    0 1
  • bogdan
    wrc in ROMANIA
    ACUM ar fi loc sa se implice autoritatile din Romania , ei ne iau turistii la litoral , noi le luam raliul;)

    PS: serios daca tot am pierdut FIA GT in capitala-mare prostie, am putea puncta cu WRC si ma gandesc ca la sibiu e accesibil ca e chiar in centrul tarii si au si pe ce alerga-vezi raliul recent incheiat(etapa IRC).
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru