Citroen va decide joi dacă rămâne în WRC şi în 2013

de Daniel Popescu
Miercuri, 11.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen va analiza joi dacă există suficiente motive pentru a continua participarea în Campionatul Mondial de Raliuri şi în sezonul 2013, potrivit presei britanice.

Citroen analizează posibilitatea de a părăsi Campionatul Mondial de Raliuri la sfârşitul acestui sezon, în ciuda faptului că a dominat autoritar competiţia în ultimii ani. Potrivit unor informaţii din presa britanică, constructorul francez a programat pentru 12 iulie o şedinţă a consiliului de administraţie, unul dintre punctele de pe agenda de lucru fiind prezenţa în WRC.

În acest moment nu există informaţii cu privire la motivele pentru care Citroen analizează posibilitatea de a  se retrage din WRC, însă una dintre explicaţii este lipsa unui promoter oficial pentru sezonul următor care să promoveze competiţia în mod corespunzător la nivel global. De altfel, acesta a fost şi motivul invocat de oficialii rivali de la Ford, care au anunţat la rândul lor că vizează o retragere din WRC la sfârşitul anului 2013 în favoarea unei participări în IRC.

Esential 7 titluri la constructori a obtinut Citroen in WRC incepand din 2003
8 titluri mondiale consecutive a castigat Sebastien Loeb pentru Citroen incepand din din 2004
În plus, decizia ar putea fi influenţată şi de intenţia lui Sebastien Loeb de a se dedica propriei sale echipe de sportscar, cu care vrea să concureze în celebra cursa de anduranţă de la Le Mans începând din 2014 la clasa LMP2. Prin urmare, nu este exclus ca octuplul campion mondial să participe anul viitor în WRC cu un program redus, element care nu ar fi pe placul celor de la Citroen.
Nu în ultimul rând, presa britanică susţine că Citroen va anunţa vânzări slabe pe pieţele din Franţa, Spania şi Italia care vor conduce la un nou val de concedieri.

Posibilitatea ca Citroen şi Ford să renunţe la WRC vine în momentul în care Campionatul Mondial de Raliuri părea că atrage un sprijin din ce în ce mai mare din partea constructorilor. Volkswagen va concura în WRC începând de anul viitor, iar Hyundai şi Toyota şi-au anunţat intenţiile pentru un astfel de program începând din 2014.

Via PaddockNews

Comentarii (3)

  • Daca se retrag atat Ford cat si Citroen,...atunci ce mai ramane din WRC? M-am bucurat degeaba ca Volkswagen,Hyundai şi Toyota se vor alatura acestui sport,daca in schimb pleaca greii acestei competitii,cei care de fapt au tinut acest sport la inaltime.
    3 0
  • Adevarul e dureros, Citroen si Ford domina raliurile de ani de zile dar oamenii tot VW cumpara , atunci ce rost mai are sa investesti in ceva care nu-ti aduce imagine si implicit profit mai mare. Sa se lupte VW cu VW daca oamenii asta vor .
    2 0
  • a fost grav cand au plecat subaru si mitsubishi, dar daca pleaca si ford si citroen... nu prea mai ramane nimic...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru