FIA anunţă primele detalii despre Academia de Piloţi WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 27.10.2010
Sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri va include o competiţie dedicată tinerilor piloţi botezată Academia WRC.

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat primele detalii despre Academia de Piloţi WRC, o nouă competiţie care va fi inclusă începând de anul viitor în Campionatul Mondial de Raliuri.

Academia WRC se va desfăşura pe parcursul a 6 etape din calendarul WRC, iar la startul acesteia se vor alinia 6 piloţi care vor concura pe maşini Ford Fiesta R2 echipate cu pneuri Pirelli.

Piloţii care vor lua startul în competiţie anul viitor sunt Brendan Reeves (Australia), Craig Breen (Irlanda), Andrea Crugnola (Italia), Fredrik Ahlin (Suedia), Jan Cerny (Cehia) şi Molly Taylor (Australia), ultima urmând să devină prima femeie din această nouă serie. Fiecare pilot va trebui să achite costurile de participare în valoare de aproximativ 135.000 de euro, care pot fi însă compensate prin premiile totale de 500.000 de euro care vor fi acordate învingătorului.

Noua Academie de Piloţi a fost creată de FIA în parteneriat North Sport One, promoterul WRC, cu scopul de a dezvolta noi talente pentru Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • belea profesionalism
    Sunteti slabuti rau in zona motorsportului oricat ati traduce voi ce publica altii . Profesionalismul este 0 . Aveti habar ca a existat un roman in finala din care au fost alesi acesti sase ? Normal ca nu , va multumiti sa traduceti (pe scurt) ce scriu alti . Ce mai conteaza un articol in plus sau minus cand traficul se rezolva . Viitoarea academie va lua locul programului Pirelli Star Driver unde si anul trecut am avut un roman . Surprinzator pentru voi nu ? :)) Va compatimesc , mai bine va angajati la un birou de traduceri :))
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru