Loeb va decide până la sfârşitul lunii iulie dacă rămâne în WRC şi în 2013

de Daniel Popescu
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb va anunţa până la sfârşitul lunii iulie dacă se va retrage din WRC la sfârşitul anului, decizia sa fiind vitală pentru rămânea constructorului francez Citroen în competiţie.

Publicaţia britanică Autosport a dezvăluit miercuri că Citroen analizează posibilitatea de a se retrage din WRC la sfârşitul acestui sezon, însă o decizie finală în acest sens depinde în mare măsură de viitorul lui Sebastien Loeb.

Contractul francezului cu Citroen expiră la sfârşitul acestui an, iar surse din anturajul Citroen afirmă că acesta va anunţa până la sfârşitul acestei luni dacă va rămâne în competiţie şi anul viitor.

În cazul în care Loeb va hotărî să se retragă, este foarte probabil ca Citroen să ia o decizie similară, fapt confirmat indirect şi de şeful Yves Matton. "Este foarte important pentru noi ca Loeb să continue şi vom încerca să-l covingem", a declarat el.

Esential 7 titluri la constructori a obtinut Citroen in WRC incepand din 2003
8 titluri mondiale consecutive a castigat Sebastien Loeb pentru Citroen incepand din din 2004
Printre avantajele pe care Citroen este pregătită să i le ofere se numără mai puţine apariţii în cadrul evenimentelor de presă, mai puţine teste şi permisiunea de a se dedica şi propriei echipe de sportscar, cu care vrea să concureze în cursa de 24 de ore de la Le Mans la clasa LMP2 în sezonul 2014.

Presa internaţională a speculat că Citroen ar fi putut lua o decizie finală în privinţa programului pentru WRC chiar joi, însă compania a anunţat "doar" închiderea unei fabrici franceze şi desfiinţarea a 14.000 de locuri de muncă.

Via Autosport

Comentarii (1)

  • Un sport atat de frumos si complet si care din pacate pe zi ce trece decade tot mai mult...
    La inceputul campionatului cei de la Citroen spuneau ca mai raman in competitie cel putin doua trei sezoane garantat,iar acum dintr-o data vin cu aceasta ''bomba'' ca e posibil sa se retraga cu totul din WRC.
    In toate celelalte competitii automobilistice exista cate un promotor bun,dar numai aici nu sunt capabili sa gaseasca unul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru