Ogier ameninţă că pleacă de la Citroen dacă Loeb este pilotul numărul 1!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.08.2011
Sebastien Ogier a avertizat că ia în calcul o despărţire prematură de Citroen în cazul în care Sebastien Loeb are în contract o clauză că este pilotul numărul 1 al echipei.

Relaţiile dintre Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb devin din ce în ce mai tensionate, la numai câteva zile după ce septuplul campion mondial şi-a prelungit contractul cu Citroen până la finalul sezonului 2013.

Nemulţumit de ordinele de echipă primite în Raliul Germaniei, prin care i s-a comunicat să nu-l atace pe Loeb pentru victorie, Ogier solicită mai multe informaţii despre statutul conaţionalului său în cadrul echipei, avertizând că este dispus să plece în cazul în care Loeb este pilotul numărul 1.

"Cred că este un lucru bun că Loeb şi-a prelungit contractul. Dar nu pot accepta ca el să primească unele garanţii prin contract. Asta nu pot să accept. Dacă există o nouă politică internă pentru ordinele de echipă, atunci vreau să ştiu pentru a putea să iau o decizie. Am contract cu Citroen pentru anul viitor. Ce înseamnă asta?", a declarat Ogier.

Citroen a refuzat încă o dată să confirme valabilitatea contractului lui Ogier, însă managerul francezului a dezvăluit recent că înţelegerea dintre cele două părţi expiră la finalul sezonului 2013.

Rivalii de la Ford aşteaptă deja cu nerăbdare a eventuala ruptură, iar şeful Malcom Wilson a confirmat că este interesat de serviciile sale.

"Da, aş vorbi cu Ogier. Nu este uşor să fii în postura celor de la Citroen, dar eu aş fi capabil să-l gestionez pe Ogier. Am văzut asta înainte şi nu cred că relaţiile ar fi mai greu de gestionat comparativ cu Carlos Sainz şi Colin McRae", a declarat britanicul.

Ogier a negociat intens cu Ford la finalul anului trecut, însă în cele din urmă a acceptat să semneze cu echipa de uzină Citroen după ce a primit garanţii că va avea acelaşi statut în cadrul team-ului cu Loeb. În cazul în care va părăsi Citroen, Ogier are şi alternativa de a semna cu Volkswagen, care va concura în WRC începând din 2013.

Ogier a debbutat în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2008 cu sprijinul direct al celor de la Citroen.

Via | MaxRally

Taguri: Citroen, Ford, Loeb, Ogier

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru