Raikkonen: "Cariera mea în Formula 1 s-a încheiat"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 20.08.2010
Kimi Raikkonen a sugerat că nu va reveni în Formula 1 în sezonul 2011, chiar dacă are oferte pentru anul viitor.

După ce şi-a reziliat contractul cu Scuderia Ferrari la sfârşitul anului trecut, Kimi Raikkonen s-a refugiat în Campionatul Mondial de Raliuri, acolo unde are evoluţii decente pentru Citroen Junior.

Contractul cu constructorul francez expiră la sfârşitul acestui sezon, iar pilotul finlandez nu a luat încă o decizie definitivă în privinţa viitorului său.

Totuşi, dacă până acum evita să ofere o perspectivă concretă asupra viitorului său, Raikkonen a sugerat în această săptămână ca aventura sa în Formula 1 a luat deja sfârşit, ceea ce înseamnă că va continua în WRC. "Aş fi avut oportunitatea să revin în Formula 1, dar cred că această carieră s-a încheiat", a declarat el pentru postul de televiziune MTV3 Germania.

Revenirea lui Raikkonen în Marele Circ este împiedicată şi de numărul scăzut de opţiuni pe care le are pentru anul viitor, în contextul în care Ferrari, McLaren, Red Bull şi Mercedes GP au liniile de piloţi deja stabilite.

Finlandezul a afirmat în mai multe rânduri că va reveni în F1 numai la o echipă capabilă să lupte pentru titlu, iar Renault este singura echipă cu astfel de pretenţii care nu şi-a definitivat încă piloţii pentru 2011. Totuşi, după ce i-au prelungit contractul lui Robert Kubica, francezii sunt tot mai aproape să procedeze în acelaşi mod şi cu Vitaly Petrov, datorită progreselor făcute recent de pilotul rus şi a banilor pe care acesta îi aduce prin intermediul sponsorilor.

Via | SportingLife

Taguri: Raikkonen, Renault

Comentarii (11)

  • E mai bine pentru el... Si-a luat titlul, are pagina lui in istorie, acum Formula 1 ramane trecut...
    Dar oricum are mult de recuperat.
    Raikkonen nu e la fel de luptator si de puternic ca Michael, fapt care ma face sa cred ca n-ar rezista un an in F1.
    Iar apoi nici n-are loc. Ar fi o greseala ca Renault sa renunta la Petrov.
    42 15
  • nelu98
    kimi
    pacat, mare pacat
    25 29
  • Kimi
    Totusi,OFICIAL,decizia se pare ca nu e una definitiva.Nu e ultimul sau cuvant,dar el continua sa spuna ca ar reveni doar pentru victorii si nu de dragul de a se afisa pur si simplu pe circuite. Dar Kimi nu e omul care sa renunte la ceva si apoi sa revina doar de dragul banilor sau al imaginii. El ramane in istoria competitiei drept unul dintre campionii mondiali,un campion ce ar fi meritat mai mult decat un singur titlu,un pilot 100% fair play cum astazi nu se mai intalnesc in F1 si asta fara pic subiectivitate,UN PILOT CARE NU A MERITAT O ASTFEL DE RETRAGERE. Forta KIMI !
    22 35
  • Kimi
    Pacat, mare pacat.Numai cei rautaciosi nu ii recunosc meritele si singele rece atunci cind pilota.Are partea lui din istoria formulei 1.A scapat......!?
    23 27
  • KIMI
    Indiferent de ce va decide pentru viitorul sau, il sustin si ii doresc sa isi indeplineasca obiectivele pe toate planurile. Sa ii aceptam si sa ii respectam alegerea aceluia care va ramane un mare campion "cold as ice".
    17 27
  • cui ii pasa
    Foarte bine, sa-si vada de viata lui ca n-are ce cauta in F1. Prea multe ifose fara rost.In afara de cateva femeiusti n-o sa-l regrete nimeni.
    33 11
  • Kimi
    Kimi a fost cu siguranta un pilot mai simpatic decat Alonso, mai specatculos si mai fair-play.Pana in 2006 era considerat de cei mai importanti jurnalisti auto drept cel mai bun pilot din F1 dupa Schumacher(se pot vedea poll-urile de pe Autosport si F1-Racing), pt ca in 2007 sa fie considerat cel mai bun din sport.Un mare talent, care ar fi meritat si titlul din 2005(pierdut din cauza problemelor mecanice si a regulamentului), dar un pilot capricios, cu oscilatii de forma, un fel de James Hunt al zilelor noastre(britanicul campion in 1976 fiind si idolul sau).
    13 15
  • Kimi
    Pilotul care astazi,a castigat prima sa super speciala in WRC ! Bravo Kimi,suntem mandri de tine,felicitari! :)
    SS19 Circus Maximus Trier
    1. 8 K. RÄIKKÖNEN 3:13.9 0.0 0.0
    2. 5 M. WILSON 3:15.7 +1.8 +1.8
    3. 7 S. OGIER 3:16.8 +1.1 +2.9
    4. 4 J. LATVALA 3:17.3 +0.5 +3.4
    5. 1 S. LOEB 3:19.2 +1.9 +5.3
    6. 2 D. SORDO 3:19.9 +0.7 +6.0
    14 15
  • mircea
    @all
    Vă rog să vă calmaţi. Toţi. Nu vreau să trecem la măsuri care să vă interzică accesul pe acest site.

    Mulţumesc pentru înţelegere.
    2 3
  • @Mircea Mester
    Ok Mister Mircea! Si de ce ati sterse comentariile lipside de expresii vulgare: asa e prescirs in regulamentul site-ului "formula1.automarket.ro" ? :)) Am inteles sefu!
    4 4
  • madalina
    kimi
    Mare pacat ca nu vrea sa mai ravina in F1. Eu cred ca mai avea multe de facut in F1. A fost singurul pilot fair play din formula 1 si ca el nu exista si nici nu va mai fi. KIMI THE BEST!!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru