Aventour la feminin 2022, prima zi: Plimbare pe aleea amintirilor la Țiriac Collection și intrare cu fast în Piața Mare din Sibiu

de Alexandru Monenciu
Marti, 07.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aventour la feminin a revenit în 2022. Dacă, în ediția de anul trecut, prima zi a fost una plină, de această dată a fost mai pe relaxare la volan. Am început, așa cum cere tradiția, cu o vizită la Țiriac Collection, mai apoi ne-am croit drum pe Valea Oltului și am poposit la Sibiu.

Spre bucuria noastră, și mai ales a fetelor, #Aventour la feminin a revenit în 2022. Dacă anul trecut ne-au urecheat că prima zi a fost una plină, de această dată am convenit ca ziua de debut să fie tot o aventură, dar mai relaxantă.

Avem pentru tine o scurtă recapitulare a primei zile, o galerie stufoasă de imagini, dar și un video.

După o noapte în care Bucureștiul, și nu numai, a fost măturat de ploi torențiale de la un capăt la altul, dimineața a început cum nu se poate mai bine. Norii s-au răsfirat, iar soarele a început (timid, ce-i drept) să încălzească atmosfera.

TRADIȚIA TREBUIE RESPECTATĂ

Așa cum cere tradiția, punctul de plecare a fost Țiriac Collection, cel mai mare muzeu dedicat automobiliului din Europa de Est. Dar nu am putut urca în mașini (aproape toate electrice, cu excepția lui DS 4), fără să facem o scurtă plimbare pe aleea amintirilor.

O dată, să ne amintim de "Aventour la feminin 2021", și a doua oară să ne amintim de cum arătau și funcționau automobilele acum peste 120 de ani.

Pentru că, dacă nu știai, printre modele Ferrari și Porsche de ultimă generație, la Țiriac Collection poți admira cea mai veche mașină înmatriculată în România. Este vorba despre un Hurtu din 1899.

Și de această dată, pentru a le testa atenția, fetele au avut de trecut proba tragerii la sorți a câtorva descrieri succinte ale unor mașini din Colecție, pe care trebuiau mai apoi să le identifice.

Știau deja ce au de făcut, astfel că prima aventură din #Aventour a durat mai puțin decât anul trecut. Iar câștigătoarele au fost și mai greu de departajat.

VALEA OLTULUI, ÎN TOATĂ SPLENDOAREA EI

Cu bateriile încărcate, sau rezervorul de benzină plin, după caz, am lăsat Bucureștiul aglomerat în spate și ne-am încolonat pe autostrada A1, care leagă Capitala de Pitești. Și da, a fost un joc de cuvinte voit aici.

Pentru a te asigura că obții o autonomie cât mai bună, cu o mașină electrică nu rulezi cu viteza maximă admisă pe autostradă, astfel că ai mai mult timp să admiri priveliștea sau să descoperi mașina în care te afli.

Aici, fetele au observat atenția la detalii din interiorul lui DS 4, sistemul multimedia dezvoltat împreună cu Google al lui Volvo XC40 Recharge, volanul ultratehnologizat al lui Audi Q4 Sportback E-Tron, ecranele uriașe de pe Renault Megane Electric și finisajele de înaltă calitate din habitaclul lui Mercedes-Benz EQB.

Nici urcarea spre Râmnicu Vâlcea nu este foarte prietenoasă cu autonomia mașinilor electrice, dar emoțiile trec la coborâre, atunci când sistemul de recuperare a energiei la frânare își arată avantajele și mai crește nițel cifrele din bord.

După o scurtă oprire în orașul care i-a dat pe marele Dem Rădulescu sau Gabriel Liiceanu, ne-am urcat din nou în mașini și am pornit cu un singur gând în minte: să parcurgem, fără întârzieri prea mari, Valea Oltului, una dintre cele mai circulate artere din țară.

Peisajele montane s-au succedat destul de rapid, iar Oltul ne-a condus spre următoarea noastră destinație: Sibiu.

ASFINȚIT ÎN PIAȚA MARE DIN SIBIU

Dacă faci acest traseu, nu ai cum să nu oprești în Sibiu.

Orașul a fost capitală a Principatului Transilvania între anii 1692 - 1791 și 1849 - 1865, iar în anul 2007 a fost Capitala Culturală Europeană, împreună cu Luxemburg.

Sibiul este plin de obiective turistice, Piața Mare fiind unul dintre cele mai cunoscute. Piața, monument arhitectural UNESCO, găzduiește în prezent mai multe clădiri importante, inclusiv Palatul Brukental, Turnul Sfatului și Biserica iezuiților.

Ce decor mai bun poți cere pentru pozele de final de zi? Și ce bucurie mai mare poți avea decât să ajungi într-un loc atât de superb cu o mașină electrică care mai are încă energie să te ducă în siguranță la hotel?

La final, așa cum v-am obișnuit, hai să vedem ce părere au avut fetele despre mașinile pe care le-au condus azi:

LAURA GIURCANU ȘI BIANCA GIURCANU ÎN MERCEDES-BENZ EQB

Mercedes EQB este o masină silențioasă, foarte ușor de condus, are un design sportiv și comenzi ușor accesibile. Ne-a plăcut faptul că vorbim despre un EQB Edition 1, adică o versiune specială a SUV-ului cu zero emisii. Jantele cu accente rose gold îi dau un aer fancy.

Nu căutam o mașină sportivă, dar am găsit una care dă dovadă de performanțe foarte bune. Are, până la urmă, 228 de cai putere. Electrici.

IOANA GRAMA ȘI KRISTA BAIAS ÎN DS 4

Ne-a plăcut la nebunie interiorul, cusăturile, culoarea, designul scaunelor și detaliile din bord. Se conduce ușor și este destul de silențioasă, având în vedere că este o mașină care funcționează pe benzină. Super confortabilă la drum lung și chiar merită să fie considerată "un Bentley al compactelor premium".

A, și să nu uităm de faruri. De-abia când s-a înserat am observat că fiecare far are un joc de lumini la pornire.

SÂNZIANA NEGRU ȘI SORINA BRUMARIU ÎN AUDI Q4 SPORTBACK E-TRON

Pentru că vorbim despre o mașină electrică și, mai ales, de una premium, Audi este un SUV cu zero emisii foarte silențios, chiar dacă drumurile noastre nu sunt tocmai cele mai bune. 

Cei 299 de cai putere ne-au ajutat în depășiri și au fost bine complementați de pachetul S-Line. Mai mult, Audi Q4 Sportback E-Tron câștigă la partea de baterie, în procesul de încărcare și dă dovadă de performanțe extrem de avansate.

PRĂJITURELA ȘI ALEXANDRA BOCA ÎN VOLVO XC40 RECHARGE

Dimineața am ales cheile celei mai rapide și mai puternice mașini din tur.

Un SUV electric cu 408 cai putere. Am apreciat cuplul instant, care îi permite să atingă 100 de km/h în doar 4.9 secunde, dar și ținuta de drum.

Fiind o mașină cu zero emisii, Volvo XC40 Recharge poate fi condusă cu o singură pedală, ceea ce este foarte ușor, mai ales în trafic bară la bară. 

Deși are un sistem multimedia dezvoltat împreună cu Google, care se mișcă foarte rapid, ne-ar fi plăcut să se conecteze mai ușor la Bluetooth. Ne-a plăcut, însă, asistentul Google care nu ne-a lăsat să ne plictisim pe drum.

***

Aventour poate fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin 2022 poate fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini premium vândute în România.

6-9 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

VENUS

Comentarii (8)

  • Hurtu 1899, vehicul franțuzesc, de fapt un cvadriciclu. Piesă extrem de rară, în lume mai există doar șapte exemplare. Din 1900 este propulsat de un motor monocilindric De Dion-Bouton de 3,5 CP. Exemplarul de la Țiriac Collection are un motor Benz fabricat tot pe la 1900, dar montat pe cvadriciclu în 2007.
    11 0
  • o plimbare relaxata de vara cu masini ultramoderne, conduse de fete superbe prin locuri fermecatoare!!
    se vede ca v-ati distrat si v-ati simtit bine cu totii, chiar sunt invidios pe mirica, inconjurat de atatea spirite frumoase.
    drumuri bune in continuare si asteptam sa reveniti aici cu impresii.
    5 14
  • AvemCur
    Ați plimbat cu mașina câteva femei de care nu a auzit nimeni și ați făcut din asta un eveniment epocal despre care să scrieți 20 de articole banale și plictisitoare.

    Mare plictiseală trebuie să fie în redacția și în viața voastră!...
    21 11
  • @AvemCur:
    de ce atata ura gratuita? lasati oamenii sa se bucure de viata, daca pentru voi e un lucru imposibil.
    8 15
  • @AvemCur
    ...Și cu ăla gândești!
    9 14
  • O colecție de mașini nu e un muzeu
    8 5
  • ACE - Craiova
    Fete frumoase, masini frumoase - o zi excelenta tuturor!!!
    4 4
  • Seriff
    Ace - Craiova, vezi ca fetele alea frumoase care toate sunt creeatoare de continut adica somere, o sa iti plateasca tie pensia.
    5 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru