Mașinile din "Aventour la feminin 2022" by Textar: noul DS4, un Bentley al compactelor premium

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS4 va fi alături de noi în ediția din 2022 a proiectului "Aventour la feminin" pentru că, nu-i așa, zeițele din online merită o mașină pe măsură. Nu, în acest caz nu vorbim despre o mașină electrică sau electrificată, ci despre una convențională, cu motor pe benzină.

În topul celor mai frumoase mașini din toate timpurile, Citroen DS ocupă un loc fruntaș. După 18 ani de dezvoltare în secret, modelul DS 19 a fost dezvăluit la Salonul Auto de la Paris din 1955. În primele 15 minute au fost înregistrate 743 de comenzi, iar la finalul zilei, numărul a ajuns la 12.000.

Pe lângă frumusețe, Citroen DS a venit cu foarte multe inovații. Spre exemplu, a fost prima mașină din lume cu faruri care se ajustau în curbă, ca să vezi mai bine noaptea.

Tot un lucru interesant despre acest model este că DS a fost mașina oficială a generalului Charles de Gaulle și chiar i-a salvat viața într-o ambuscadă, unde se plănuia asasinarea lui.

Despre marca DS trebuie să ții minte 3 lucruri: DS vine de la Deesee, adică "Zeiță" în franceză, este un brand creat după cel mai celebru model al francezilor de la Citroen și, totodată, este brandul premium al celor de la Citroen, un fel de Lexus pentru Toyota și Infiniti pentru Nissan.

Mașina care ne însoțește în "Aventour la feminin 2022" este un DS4, adică un model compact premium, care se duelează cu Mercedes-Benz Clasa A, BMW Seria 1 și Audi A3.

DS4 este o mașină care atrage imediat toate privirile. Și nu doar datorită jantelor cu aspect diamantat, cu diametrul de 20 de inch, care costă 1.500 de euro. Păi ați mai văzut voi diamante ieftine? Nici farurile nu sunt mai prejos.

Fiecare far al lui DS4 are un joc de lumini la pornire. Totodată, în fiecare far sunt ascunse 94 de LED-uri. Păstrând tema "fashion", stopurile cu LED au un design inspirat de țesături.

INTERIOR CU AER ARTIZANAL

DS vrea să fie Bentley-ul mașinilor premium accesibile.

Tocmai de aceea, în interiorul lui DS4 vei regăsi cusături manuale pe uși, ornamente din lemn poros finisat manual și chiar fibră de carbon. Să nu mai pomenim de scaunele confortabile, care au masaj, încălzire și ventilație.

Tot în habitaclu vei vedea că instrumentele de bord sunt proiectate pe un ecran color, nu la fel de personalizabil ca cel de pe Audi. Ecranul central, de 10 inch, se numește DS Iris și are Apple CarPlay și Android Auto.

Dacă tot suntem la capitolul ecrane, cel mic, de pe consola centrală, permite setarea unor scurtături din meniu. De asemenea, el recunoaște scrisul de mână. Acum vom vedea cine a chiulit de la caligrafie.

DS4 are un sistem de vedere pe timp de noapte, care funcționează până la 200 de metri distanță și identifică oameni și obiecte. Să nu uităm de proiecția color, de pe parbriz, care afișează informații la 4 metri în fața mașinii. Te simți ca într-un avion de vânătoare.

Pentru că sigur îți place muzica, ai la dispoziție un sistem audio Focal cu 14 difuzoare. Deci poți să îți deranjezi serios vecinii dacă dai volumul tare.

În timp ce conduci, vei observa că DS4 este o mașină foarte confortabilă, care "zboară" pur și simplu peste gropile din asfalt. Asta pentru că are o suspensie inteligentă. Atunci când mergi în modul Comfort, camera din parbriz scanează drumul și ajustează suspensia ca să plutești.

MOTOR CONVENȚIONAL, PE BENZINĂ

DS4 care ne însoțește în Aventour este echipat cu un motor pe benzină, de 1.6 litri.

Unitatea dezvoltă 225 de cai putere și 300 Nm. Transmisia este una automată cu 8 rapoarte.

În această configurație, DS4 atinge 100 de km/h în 7.9 secunde, iar viteza maximă ajunge la 235 de km/h.

PREȚ

DS4 este construit la uzina Opel din Germania. Asta pentru că Grupul Peugeot-Citroen include acum și Opel.

Modelul francez pornește, la noi în țară, de la 31.900 de euro. Mașina din Aventour costă, însă, 51.700 de euro pentru că au fost bifate câteva dotări opționale.

Printre ele, sistemul audio Focal, trapa acționată electric, tapițeria din piele Nappa Brun Criollo, volanul încălzit, scaunele față cu reglaj electric, încălzite, ventilate și cu funcție de masaj, jantele Sydney și sistemul de vedere pe timp de noapte.

***

Aventour va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 mașini premium vândute în România.

6-9 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

CONTINENTAL ANVELOPE

VENUS

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    ce o face sa fie considerata compacta? si cum sa coste la o masina optiunile inca 2/3 din pret?
    2 12
  • Informația asta n-a ajutat deloc. Chiar eram încântat de DS. Asamblarea la uzina Opel a pus capac.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru