Mașinile din "Aventour la feminin" by Textar: Audi Q5 Sportback, rețeta SUV-ului premium devine acum mai curajoasă

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi Q5 Sportback va face echipă cu Skoda Enyaq, Mazda CX-30, Mercedes-Benz EQA și Renault Arkana și le va purta pe fetele noastre pe drumurile patriei în cea mai nouă aventură Automarket: Aventour la feminin.

Pe măsură ce SUV-urile au câștigat teren în fața sedanurilor sau break-urilor, constructorii de automobile au fost nevoiți să se adapteze nevoilor pieței și să lanseze mașini cu gardă la sol mai înaltă și forme neconvenționale. Așa s-au născut, printre altele, SUV-urile cu alură de coupe.

Cu alte cuvinte, SUV-uri cu posterioare bombate, lucrate la sală. Printre cele mai bune exemple sunt Mercedes-Benz GLC și GLE Coupe, BMW X6 sau X4, Audi Q8 și Q5 Sportback.

Cea mai nouă aventură Automarket, intitulată Aventour la feminin, va purta nouă doamne și domnișoare pe drumurile patriei la volanul a cinci SUV-uri, dintre care patru proaspăt lansate în România. Unul dintre ele este Audi Q5 Sportback.

Ar putea fi descris ca un Audi Q5 cu un fund mai atrăgător, ca un Nicki Minaj al gamei Audi, dacă vrei. Însă fix din cauza acestui fund bombat, pasagerii din spate au ceva mai puțin loc pentru cap (comparativ cu un Q5 obișnuit), iar volumul portbagajului este de 510 litri, cu 10 litri mai puțin decât un Q5 care nu a mai ajuns pe la sală.

Judecând după cifre, nu e chiar așa mare tragedie, fiind de ajuns pentru toate bagajele pe care echipajele feminine le vor aduce cu ele în acest tur.

CEA MAI PUTERNICĂ MAȘINĂ DIN TUR

Unul dintre atuurile exemplarului Audi Q5 Sportback care ne va însoți în Aventour la feminin este chiar sistemul de propulsie, format dintr-un motor pe benzină și unul electric. Adică un plug-in hybrid. Ansamblul dezvoltă împreună 299 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 5.3 secunde și o viteză maximă de 239 km/h.

Deci nu este doar cea mai puternică mașină din tur, ci și cea mai rapidă.

Una pe care fetele noastre o vor aprecia cu siguranță, mai ales că este echipată cu transmisie automată cu șapte trepte și tracțiune integrală quattro.

Numele oficial al modelului este destul de lung (Audi Q5 Sportback 50 TFSI e quattro), dar ce trebuie să reții este că vorbim despre un hibrid alimentat la priză. Adică are posibilitatea de a merge exclusiv electric pe o distanță de 62 de kilometri.

Faci naveta în oraș, duci copilul la grădiniță și ajungi și la manichiură. Fără un strop de benzină. Seara o încarci acasă, la orice priză, și a doua zi o iei de la capăt.

Un alt avantaj al acestui sistem de propulsie hibrid este consumul de 1.8 litri la fiecare 100 de kilometri parcurși. Asta dacă mergi și electric. Pentru că dacă uiți să încarci bateria, Audi Q5 Sportback e quattro consumă ca orice mașină pe benzină, poate chiar puțin mai mult din cauza greutății în plus (motor electric + baterie).

INTERIOR PREMIUM

Acum că am trecut în revistă specificațiile tehnice, hai să aruncăm o privire și peste lista cu dotări de care, cu siguranță, fetele noastre sunt mult mai interesate.

Audi Q5 Sportback este echipat cu un ecran central de 10 inch, cu care poți interacționa și prin intermediul vocii. Mai mult, are comenzi vocale inteligente, în sensul că poți să îi spui direct "Îmi e foame!" sau "Îmi e frig!" și el reacționează în consecință. Desigur, comenzile trebuie să fie în engleză.

Avem apoi scaune față încălzite, navigație cu hărți 3D care citește și scrisul de mână, sistem audio cu 10 difuzoare, poți să închizi și să deschizi mașina cu cheia în geanta, iar camera video pentru mersul înapoi te ajută să parchezi ca un profesionist.

SUV-ul german poate fi comandat și cu o suspensie pneumatică care coboară garda la sol cu 1.5 centimetri, sau o crește cu 4 centimetri, ca să ajungi la cabana de la munte pe care ai tot văzut-o pe Instagram.

PREȚ ȘI RIVALI

Unii dintre cei mai mari rivali ai lui Audi Q5 Sportback sunt BMW X4 și Mercedes-Benz GLC Coupe.

În ceea ce privește prețul, noul Q5 Sportback pornește în România de la 49.000 de euro. Mașina care ne va însoți de-a lungul celor patru zile costă, însă, 77.500 de euro pentru că lista cu dotări opționale este destul de stufoasă.

Pentru că vorbim despre o mașină hibrid, poți primi de la stat aproximativ 4.000 de euro, așadar rămân bani de avans și pentru o vacanță exotică la care visezi de mult.

***

Aventour va putea fi urmărit după hashtag-ul #Aventour, pe Facebook-ul Automarket și pe Instagram-ul Automarket, pe Facebook-ul Eva.ro și pe Instagram-ul Eva.ro. Veți găsi mereu imagini proaspete din timpul turului. Bineînțeles, Aventour la feminin va putea fi urmărit și pe conturile fetelor implicate în proiect.

Aventour la feminin este un proiect dedicat exclusiv femeilor, desfășurat alături de 4 dintre cele mai noi mașini lansate în România

8-11 iunie

Un proiect
AUTOMARKET ȘI EVA

Proiect prezentat de:

TEXTAR

Parteneri:

RENOVATIO E-CHARGE

SEPHORA

MASTERCARD

DAVIDOFF

tazz by eMag

CARDUL RADIO GUERILLA

Comentarii (6)

  • Deci, citez: "Un alt avantaj al acestui sistem de propulsie hibrid este consumul de 1.8 litri la fiecare 100 de kilometri parcurși. Asta dacă mergi și electric. Pentru că dacă uiți să încarci bateria, Audi Q5 Sportback e quattro consumă ca orice mașină pe benzină, poate chiar puțin mai mult din cauza greutății în plus (motor electric + baterie)."
    Așadar, dacă ziceți că în mod pur electric poate parcurge 62 km => pe diferența de 38 km consumă 1,8 litri. De aici deducem că, dacă mai țin eu minte regula de trei simplă, ne iese un consum de 4,736 litri la un drum de 100 km. Hmmmm... Sunteți siguri pe afirmații???
    13 0
  • Fram ursul bipolar
    Noroc ca aflai si io cine-i Nicki Minaj si ce "fund misto"de menajera are. Ii dedic un poem de dragoste de Geo Bogza, Poem ultragiant,mai precis ultimele cinci versuri din el.
    12 0
  • netam-nissan
    uff, fără voi nu aflam veci-ever la ce tânjeam dintotdea-una (sau -unu că -bi e trendy):
    - să caut cabane pe instakilogram
    - să dau 4K € doar avans la vacanțe egzotice
    - și astea după ce-mi trag hibri-suv-cocoșat de 70-80 mii care consumă cică cât o motoretă.

    mulțumesc AM, fără voi chiar nu știam ce să fac cu bănetul pe care n-o să-l pup vreodată.
    17 0
  • Nu stiu cati isi vor lua masinuta cu autonomie electrica de 70 km la 80.000 euro, dar cred ca vor exista fani ce-si vor vinde golfuletu' pentru o excursie exotica de 4000 de coco...
    7 6
  • ROV, de unde scoti 70 km electric? ca 62 km anuntati inseamna max 50 rulati.
    Iar pe cine are Golf de 4 mii euroi nu-l bantuie vreo idee de vacante exotice.
    2 0
  • bravos
    nu-l bagati in seama. cafeaua de la davidoff le-a dat-o fetelor,si el a oprit votca. intre doua sticle mai baga ub articol la AM.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru