15 echipe au aplicat pentru un loc în F1 în sezonul 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.05.2010
15 echipe luptă pentru ultimul loc pe grila de start a Formulei 1 pentru sezonul 2011, potrivit unor informaţii neoficiale.

În ciuda numeroaselor probleme de natură financiară pe care le au noile echipe din competiţie, nu mai puţin de 15 echipe au depus dosare pentru înscrierea în Formula 1 pe locul lăsat liber de USF1 în 2010.

Informaţia a fost dezvăluită de site-ul italian 422race.com, care nu a precizat însă şi numele tururor celor 15 echipe în cauză. Până în prezent se cunosc numele a 4 echipe: ART Grand Prix, Epsilon Euskadi, Stefan GP şi Durango, în timp ce o a cincea este originară din Statele Unite ale Americii, fiind condusă de Parris Mullins.

Sursa citată susţine că cele 15 echipe trebuie să depună dosarul complet de aplicare până în 21 iunie, FIA urmând să ia o decizie finală cel târziu în luna iulie, în funcţie de situaţia financiară a echipelor şi de contractele de sponsorizare.

FIA a anunţat că va numi şi o echipă de rezervă pentru sezonul 2011, pentru a evita ca grila de start să rămână incompletă dacă echipa selectată nu reuşeşte să-şi îndeplinească obligaţiile.

În plus, 422race.com susţine că FIA ar putea lua decizia de a numi mai multe echipe de rezervă, în contextul în care Hispania Racing şi BMW-Sauber ar putea întâmpina probleme financiare în privinţa dezvoltării monoposturilor pentru anul viitor.

Via | 422race

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru