Abandonul lui Hamilton, cauzat de o defectiune la janta

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.05.2010
McLaren a dezvaluit ca abandonul suferit de Lewis Hamilton in cursa din Spania are drept cauza principala o defectiune la janta stanga-fata.

Lewis Hamilton a abondonat in Marele Premiu al Spaniei cu numai doua tururi inainte de final, dupa ce pneul stanga-fata a explodat.

Britanicii au evitat sa anunte un verdict asupra cauzelor si au preferat sa efectueze mai intai cateva analize impreuna cu Bridgestone, unicul furnizor de pneuri din Formula 1. In urma analizei, echipa a ajuns la concluzia ca pneul stanga-fata al monopostului pilotat de Hamilton a cedat din cauza jantei, insa motivele exacte ale defectiunii nu sunt inca cunoscute.

“Am adus componentele la Woking si cei de la Bridgestone au fost aici. Nu credem ca explozia a fost cauzata de o pana sau de o problema la pneuri. Conform dovezilor, se pare ca janta a cedat, iar aceasta a provocat explozia pneului. Defectiunea jantei este inca investigata. Poate avea legatura cu anumite reziduuri, poate fi o problema de elasticitate sau intindere sau o inflexiune a unei piulite. Tot ce stim este ca janta a cedat, probabil dintr-o eroare umana care a condus la explozie si la accident”, a declarat Martin Whitmarsh, seful echipei McLaren.

Accidentul suferit de Hamilton in Spania este identic cu cel al fostului sau coechipier Heikki Kovalainen, care a abandonat intr-un mod similar in acelasi viraj in cursa din urma cu doi ani.

Via | F1Fanatic

Comentarii (6)

  • Normal
    Pei cum putea ajunge Alonso pe 2 altfel? Ce noroc are el cu pustiu` asta talentat...
    11 27
  • plimba ursu
    hamilton champ
    stupid afirmatie, pusti talentat da, care uzeaza formidabil de bine jantele. Nu degeaba e Button in fata. Toti stiu sa apese acceleratia, insa creier au doar cativa..aia care castiga campionate.
    21 8
  • hamilton
    ce usor e sa acuzi nu ??


    insa putini stiu ca masina lu button si cea a lui ham ca punct de referinta sunt total diferite ca setare...sii stii de ce ? din cauza ca au stiluri diferite de pilotaj unu e agresiv unu se menajeaza...si cateodata are noroc sa si castige...

    eu unu prefer stilul lui hamilton din cauza ca face spectacol si se gaseste in mai mari piloti ai acestui sport...asa ca sa compari pe cei doi e o prostie cum e o prostie sa comparam pe webber cu vettel unu are prob unu nu ...nu ti-ai pus un semn de intrebare ?
    8 10
  • spectacol ?
    sa stie miez ca si mascariciul era tinut la curtile regale pentru ca facea spectacol dar nimeni nu- idolatriza.....
    1 4
  • rayn380
    @ursu
    Ursule, in F1 nu este acelasi lucru, in a apasa cat mai tare pedala de acceleratie cu ceea ce este pe strazile noastre sau pe autostrazi. In F1 este ceva mai mult decat ceea ce aberezi tu, este vorba de talent, de care nu foarte multi se bucura, asta in caz ca nu te-ai prins de ceea ce se petrece intr-o cursa de F1. Probabil esti un mare fan Liga 1, al lui Mitica si astfel se explica opinia ta referitoare la un pilot de F1
    4 6
  • plimba ursu
    ayn380
    ce spun eu si ce-ntelegi tu. Tie iti place sa te vezi postand, baietas. Esti penibil.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru