VIDEO: Accident grav pentru Massa in calificarile de la Hungaroring

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 25.07.2009
Felipe Massa a suferit un grav accident in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei dupa ce a fost lovit in casca de un obiect metalic. Brazilianul a fost operat cu succes dupa ce a suferit o deteriorare a cutiei craniene si o contuzie pe creier.

Calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei au fost umbrite de un grav accident produs in ultimele secvente ale celei de-a doua parti a calificarilor, care a dus si la amanarea inceperii sesiunii finale.

In timp ce efectua un tur rapid de pista, Felipe Massa a fost lovit in casca in virajul 4 de o piesa metalica apartinand monopostului lui Rubens Barrichello, moment din care pilotul Scuderiei Ferrari nu a mai reusit sa schiteze niciun gest.

Aflat in imposibilitatea de a frana sau de a vira monopostul, acesta s-a izbit violent de un zid de protectie alcatuit din pneuri, masina ingropandu-se cu partea frontala in cauciucuri. Potrivit unor informatii neoficiale, monopostul avea o viteza de aproximativ 200 kmph in momentul in care a iesit de pe circuit.

Este foarte posibil ca brazilianul sa isi fi pierdut temporar cunostinta in urma impactului cu piesa metalica, in primul rand din cauza fortelor  foarte mari exercitate asupra pilotului in momentul impactului.

Dupa cateva minute extrem de tensionate ca urmare a faptului ca Massa a ramas nemiscat in monopost, echipa medicala a reusit sa il indeparteze pe brazilian si sa il conduca la centrul medical de pe circuit.

Ulterior, el a fost transportat cu un elicopter la un spital din Budapesta. Potrivit oficialilor Ferrari, starea de sanatate a vice-campionului mondial este stabila, acesta urmand sa efectueze analize medicale amanuntite..

Rubens Barrichello este unul dintre pilotii care l-a vazut pe Felipe Massa imediat dupa ce acesta si-a recapatat cunostinta. Pilotul echipei Brawn GP a dezvaluit ca acesta era foarte agitat din cauza impactului si este taiat la cap. "Era foarte agitat. S-a taiat la cap si este posibil ca rana sa fie cauzata de piesa metalica de la monopostul meu care a zburat pe pista. Vorbea, era constient, dar medicii trebuie sa analizeze taietura. Isi misca bratele si picioarele. L-au adormit pentru ca era agitat", a declarat brazilianul despre conationalul sau pentru publicatia britanica The Telegraph.

Felipe Massa a fost operat cu succes dupa ce medicii au constatat deteriorari grave ale cutiei craniene si o contuzie pe creier. Astfel, brazilianul nu va concura in cursa de duminica de la Hungaroring.

Mai multe informatii aici.

Accidentul suferit sambata de Massa survine la numai 6 zile dupa ce Henry Surtees, pilot in Formula 2, a decedat in urma unui accident similar petrecut pe circuitul britanic Brands Hatch. Lovit in casca de un pneu, britanicul a ajuns la spital in stare buna, insa a incetat din viata cateva ore mai tarziu din cauza ranilor suferite.

Comentarii (24)

  • obiectul
    este un arc de la o frana, asa se pare ca are fractura craniana. Imediat va fi transportat cu helicopteru la spital
    1 0
  • rtlKlub
    ferrari a declarat, ca Massa are fractura craniala, dar este bine, functiile vitale sunt bune si este inafara oricarui pericol
    1 0
  • ?
    "un amortizor de la suspensia spate".....????
    0 0
  • vai ce emotii am avut sper sa fie bine sa-l vedem maine macar pe marginea pistei.
    1 0
  • @cobra
    ....unde speram sa si ramana:))
    0 1
  • @laura
    De ce te miri? Daca era un Louis Vuitton precis stiai:)))
    0 1
  • hungaroring...
    ...cosmar pt Massa :(.Anul trecut cu doar 3 tururi inainte de final a abandonat iar anul asta un accident stupid ii ia orice sansa de puncte.Sper k macar sa nu fie nevoit sa stea prea mult pe tusa.Nici nu indraznesc sa sper k maine va concura...In rest sa-i dorim refacere rapida si sa-l vedem cat de curand pe pista.Hai Massa !!!
    1 0
  • din pacate
    imi pare foarte rau pentru felipe. macar piesa nu a nimerit viziera ci casca http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/kilpailut/2009/755343.jpg
    0 0
  • e naspa situatia!!!
    asa cum putem vedea si in poza pe care ne-a trimis-o adi1618 e destul de grava dar se putea si mai rar oricum pe massa nu cred ca o sa-l vedem maine din pacate !!!
    0 0
  • arata ingrozitor,,,,sper sa fie doar leziuni de suprafata
    0 0
  • rau de tot
    A fost la un pas de soarta lui Senna. Sa speram ca nu vor aparea complicatii.
    0 0
  • piesa
    http://i27.tinypic.com/2n6xnw6.jpg aici e piesa care a cauzat totul. parte a suspensiei spate a lui barri. de aceea l-am vazut pe ross brawn verificand piesa masinii lui barrichello. ceasul rau.
    0 0
  • ...
    Bine ca nu e ceva grav, cred ca i`ar fi fost fatal sa fi nimerit piesa aia direct viziera...
    0 0
  • G-force 5
    A trebuit sa suporte 5 G-force cand a lovit zidul de cauciucuri. http://www.youtube.com/watch?v=3hfr29J4Xpo&feature=player_embedded
    Insanatosire grabdnica Felipe!
    1 0
  • brawn gp
    Se pare totusi ca Barichello are dreptate, toate i se intampla numai lui. Exista posibilitatea ca sa fie sabotat de propria echipa.
    1 1
  • a fost mai violent impactul
    eu cred ca impactul cu zidul de cauciucuri a fost ceva mai violent avand in vedere faptul ca avea ceva viteza si s-a oprit brusc. acea grafica mai mult de 5 G nu poate determina. asa cred eu
    1 0
  • dragi prieteni
    nu impactul cu zidul de cauciucuri i-a cauzat probleme......daca era doar aia iesea din masina singur......urmarile impactului cu piesa metalica desprinsa de la barri se vad clar aici :( http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/kilpailut/2009/755343.jpg
    0 0
  • ghinionisti
    Amandoi locotenenti ai lui Schumacher iar acum titulari la echipele lor, conationali, se accidenteaza (fara voie) grav si se scot din cursa. Imi doresc sa-l vad cat mai curand pe Massa pe pista. Daca nu ar fi fost ghinionist, cu un an in urma, era campion mondial. Sunt de acord cu ideea ca Barrichello este sabotat de echipa. Pacat ! In curand nu o sa ma mai uit nici la singurul spectacol care ma mai pasiona.
    0 0
  • vai
    Demult nu am vazut in formula 1un accident asa de grav, poate acela lui Kubica in Canada dar in acel caz Kubica nu cred ca a fost ranit asa de tare.
    Ce pot sa spun, ori a avut ghinion ca arcul acela i-a lovit casca ori a avut noroc ca a scapat cu viata, dar eu tiind spre a 2 varianta.
    Oricum ii doresc multa multa sanatate si sa revina cat mai repede in acest circ care vad ca incepe sa se schimbe in bine
    1 0
  • http://www.felipemassa.com/
    Mi-am dat seama de ce spunea Barrichello, de cand am vazut poza... era agitat... ochiul larg deschis, pupila dilatata... mai mult ca sigur instinctul de supravietuire a intrat in actiune si a comandat creierului sa verse la greu adrenalina in sange, iar asta l-a facut extrem de agitat... ii era teama de sfarsitul asta... ii era teama de moarte... doamne ajuta ! sper sa se faca bine... sper sa nu fie complicatii




    adrenalina varsata in sange il ii era frica de sfarsitul asta
    0 0
  • @bogdan197
    In stirea initiala scria ceva de genul "a fost lovit de un amortizor spate, de la o alta masina", stirea urmand sa fie editata ulterior.
    Imi puneam trei intrebari, pe care ar fi trebuit sa ti le pui si tu, daca, din intamplare, capul tau de sus ar prelua controlul din cand in cand:
    1. daca ar fi fost amortizor, masina care l-ar fi pierdut ar fi iesit cu siguranta in decor, ceea ce nu s-a intamplat.
    2. obiectul care se vedea in reluari era de dimensiuni mici
    3. daca pe Massa l-ar fi lovit un amortizor ar fi fost mort la ora aceasta

    Dar, din pacate, mama prostilor e mereu gravida.......
    0 2
  • ???????????
    laura &bogdan
    sunteti sub orice critica :(
    0 0
  • @micro
    da..io zic ca acel arc care a plecat din masina lu barri a fost teleghidat de echipa fix in casca lui massa...ce cap ai...si ei urmaresc castigarea a cat mai multor puncte posibile..pt clasamentul constructorilor...dar vad ca tu esti de pe alta planeta
    0 0
  • sdsadf
    sasdf
    niki lauda zice ca chestia aia are 1 kil, vine cu o viteza de 200 km/h, si cica asta inseamna cam o tona greutate, care te loveste in cap!

    Dumnezeu sa-l ajute sa se faca bine!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru