Accidentul lui Massa de la Monaco, provocat de o defecţiune la suspensii

de Daniel Popescu
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a dezvăluit că accidentul lui Felipe Massa din cursa de la Monaco a fost provocat de o defecţiune la suspensii, iar brazilianul a primit câteva zile libere pentru recuperare.

Esential 2 accidente asemanatoare a suferit Felipe Massa la Monaco in numai 24 de ore
Felipe Massa a abandonat în turul 29 al Marelui Premiu al statului Monaco după ce a lovit glisierele metalice din virajul Saint Devote în acelaşi mod ca şi în ultima sesiune de antrenamente libere de sâmbătă.

Deşi primul accident a avut drept cauză o eroare de pilotaj, Ferrari a dezvăluit luni că incidentul de duminică a fost provocat de defecţiune la suspensii.

"Descoperirile au validat primele impresii ale inginerilor şi au confirmat că accidentul a fost cauzat de un element al suspensiei stânga-faţă care a cedat. După ce a finalizat toate inspecţiile necesare pentru a analiza ceea ce s-a întâmplat pe circuitul de la Monaco, departamentul de asamblare a monopostului poate începe acum pregătirile pentru Marele Premiu al Canadei", precizează Scuderia într-un comunicat de presă.

Accidentul a fost cauzat de un element al suspensiei stânga-faţă care a cedat.

Ferrari
Comunicat de presa
Din cauza impactului violent cu glisierele metalice, Massa a fost transportat la spital pentru verificări medicale de rutină, iar Ferrari a decis să-i ofere câteva zile libere de recuperare înainte de a începe pregătirile pentru cursa de la Montreal de la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Cea mai bună veste după weekendul de la Monaco este că Massa este bine.

A avut două accidente majore separate de numai 24 de ore şi are doar o mică durere la muşchi. Din fericire nu au existat alte răni", a precizat şeful Stefano Domenicali.

Via Ferrari

Comentarii (3)

  • Vraja, el a provocat acea avarie la suspensie pentru ca a fortat mult pe franare .( la o anumita apasare a discurilor cu carbon se blocheaza directia :D).
    4 20
  • Am vazut ca acuza dureri in zona gatului, impactul a fost deosebit de dur si probabil s-a ales cu ceva intinderi la muschiul sternocleidomastoidian, se putea lasa cu urmari urate, ma bucur ca e bine.
    14 2
  • mai terminati bai frate cu massa.a avut 10 ani la ferrari sa demonstreze ceva,e un pilot mediocru si atat,punct.ce o mai lungim ce o mai sucim ,ce tot mai inventam mii de scuze ,o dam in ridicol
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru