Acordul pentru reducerea costurilor va fi transformat în regulament

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 26.11.2011
Acordul pentru reducerea costurilor a fost scos din cadrul FOTA şi va fi deveni obligatoriu pentru toate echipele, urmând să fie inclus în regulamentul Formulei 1.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 s-au reunit vineri la Interlagos pentru a discuta despre soarta Resource Restriction Agreement (RRA), acordul voluntar care vizează reducerea costurilor în Formula 1.

Potrivit declaraţiilor lui Christian Horner, şeful Red Bull Racing, nu a fost luată încă nicio decizie privind structura acestui acord, însă echipele au convenit ca RRA să fie scos din cadrul FOTA pentru a nu risca destrămarea organizaţiei echipelor.

"Ne-am întâlnit şi s-a decis că RRA este scos efectiv din cadrul FOTA pentru moment, cu scopul de a găsi o soluţie. Este important să încercăm, RRA este important pentru Formula 1 şi cred că toate echipele sunt unanime în această privinţă. Dar nu este clar cum vom obţine un RRA care să se potrivească modelului de afaceri al echipelor. Pentru noi, cheia este c tratamentul şi transparenta să fie consistente, iar RRA trebuie să includă şi motoarele", a declarat britanicul, referindu-se la faptul că în prezent costurile pentru dezvoltarea motoarelor nu sunt incluse în RRA.

Negocierile vor continua în cadrul unei întâlniri care va avea loc doar între cele patru echipe de top: Red Bull, McLaren, Ferrari şi Mercedes GP, iar una dintre propuneri este ca RRA să fie inclusă în regulamentul Formulei 1, pentru ca orice încălcare a acestuia să determine penalizări.

Via | ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru