Africa de Sud ar putea reveni în calendarul Formulei 1 în 2013

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.07.2010
Bernie Ecclestone a dezvăluit că îşi doreşte că Africa de Sud să revină în calendarul competiţional într-un interval de trei ani.

La numai câteva săptămâni după ce a readus Statele Unite ale Americii pe harta Formulei 1, Bernie Ecclestone este decis să exploreze şi continetul african.

Deţinătorul drepturilor comericale ale Formulei 1 a dezvăluit că doreşte că Africa de Sud să găzduiască din nou un Mare Premiu al Formula 1 începând din 2013, pe un circuit care urmează să fie construit la Cape Town.

"Vorbim cu oamenii din Africa de Sud de mult timp. Şansele sunt bune, trebuie doar să găsim locul potrivit. Am vorbit cu oamenii de la Cape Town şi există unul sau două locuri unde s-ar putea întâmpla (n.r - o cursă de Formula 1). Vorbim despre construirea unui circuit şi probabil că este la o distanţă de trei ani", a declarat britanicul în vârstă de 79 de ani.

Interesul lui Ecclestone pentru Africa de Sud a crescut exponenţial după succesul de care s-a bucurat Campionatul Mondial de Fotbal găzduit în 2010 de această ţară. În opinia sa, localnicii vor fi mult mai entuziasmaţi să primească Formula 1 pe teritoriul ţării lor în urma Cupei Mondiale.

"Sperăm ca oamenii să creadă că ceea ce a făcut Cupa Mondială pentru africa de Sud ar fi bine şi pentru Formula 1.

Apoi, ar fi frumos să gândim că, mai mult sau mai puţin, am acoperit lumea", a mai precizat el.

Africa de Sud a găzduit ultima cursa de Formula 1 în sezonul 1993, însă în prezent calendarul competiţional devine din ce în ce mai aglomerat. Pe lângă debutul Coreei de Sud în acest an, Formula 1 va ajunge anul viitor în India şi în 2012 în SUA, o altă ţară pe cale de a fi inclusă în calendar fiind Rusia.

Via | The Guardian

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru