Africa de Sud vrea să găzduiască curse de F1 din 2013

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 25.01.2011
Africa de Sud vrea să investească peste 400 de milioane de euro în construcţia unui circuit care să găzduiască curse de Formula 1 începând din 2013.

Formula 1 ar putea reveni pe continentul african peste numai doi ani, dacă planurile expuse de Africa de Sud se vor concretiza în timp util.

Proiectul este gestionat de compania Bid condusă de omul de afaceri Igshaan Amlay, care se va întâlni la Londra cu Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, pentru a-şi prezenta planurile. Circuitul de tip stradal ar urma să fie localizat în Cape Town, capitala Africii de Sud, şi să aibă o lungime de aproximativ 5.3 km, investiţia totale fiind estimata la aproximativ 416 milioane de euro pentru a obţine licenţa din partea FIA.

Compania a realizat deja planurile detaliate ale circuitului (foto), care din punct de vedere al configuraţiei este asemănător în bună măsură cu cel de la Monte Carlo. În cazul în care vor primi aprobarea din partea lui Ecclestone, sud-africanii ar putea începe imediat construcţia circuitului, pentru ca acesta să fie finalizat până în 2013.

Africa de Sud, care a fost eliminată din calendarul F1 în 1993, încearcă în ultimul deceniu să pătrundă pe harta mondială a sportului, după ce această ţară a găzduit Cupa Mondială de rugby în 2005 şi Campionatul Mondial de fotbal în 2010.

Via | F1Today | Joe Saward

Taguri: Africa de Sud

Comentarii (1)

  • Capitala
    Corect era "Cape Town,una din capitalele Africii de Sud pentru ca aceasta tara are trei capitale:Pretoria-centrul executiv,Cape Town - centrul legislativ si Bloemfontein-centrul judiciar.
    In sens larg capitala tarii este considrerata Pretoria.
    Cele bune!
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru