Alain Prost explica decizia lui Michael Schumacher

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 12.08.2009
Cvadruplul campion mondial Alain Prost considera ca Michael Schumacher a luat o decizie corecta cand a hotarat sa nu revina in Formula 1 ca urmare a problemelor pe care le are la gat.

Michael Schumacher a confirmat marti ca renunta la planurile pentru a reveni in Formula 1, dupa ce analizele medicale amanuntite au relevat existenta unor probleme la gat.

Durerile septuplului campion mondial au drept cauza un accident de motocicleta suferit in luna februarie, iar decizia sa a atras dezamagirea Scuderiei Ferrari si a fanilor sai. Cu toate acestea, fostul campion mondial Alain Prost considera ca germanul a luat cea mai buna decizie, intrucat santatea gatului este cruciala in sporturile cu motor.

"Dorinta si motivatia de a reveni dispar doar in timp, ai nevoie de cativa ani pentru a abandona Formula 1. Eu si Michael ne-am retras din motive diferite, dar cand ai fost competitiv tentatia de a reveni este foarte mare atunci cand esti solicitat. Schumacher are dreptate, daca exista orice risc de natura fizica. Gatul este crucial in sporturile cu motor si daca exista durere poti avea imediat greata, iar vizibilitatea este afectata", a declarat francezul pentru publicatia Le Parisien.

In cazul in care ar fi revenit in Formula 1, Michael Schumacher ar fi calcat pe urmele lui Alain Prost sau Niki Lauda.

Dupa trei titluri mondiale cucerite pentru McLaren intr-un interval de numai 5 ani, Prost a semnat cu Ferrari in 1990. La finalul sezonului 1991, relatia francezului cu Scuderia s-a deteriorat dramatic, iar Prost a fost concediat inainte de finalul sezonului.

Triplul campion mondial s-a vazut in ingrata ipostaza de a ramane fara echipa in 1992, insa si-a facut revenirea in Formula 1 un singur an mai tarziu, castigand un nou titlu mondial, de data aceasta pentru Williams. Francezul a ales sa isi incheie cariera la finalul acelui sezon, intrucat Williams nu i-a prelungit contractul.

Prost crede ca temerile legate de performanta pe circuit au contribuit la decizia lui Schumacher de a-si anula revenirea, iar francezul explica aceste motive din propria sa experienta.

"Ramane de vazut daca Schumacher s-a retras doar din cauze medicale sau daca a realizat ca misiunea sa este enorma dupa ce a reluat pregatirile. Nu a concurat in Formula 1 de trei ani si a avut doar trei saptamani sa se pregateasca. Corpul se schimba foarte rapid cand te opresti, pilotul nu mai reactioneaza in acelasi mod si vizibilitatea este afectata.

"Cand am revenit in 1993 dupa o pauza de 8 luni a fost foarte dificil sa imi gasesc cel mai bun nivel si poate ca Schumacher avea nevoie de mai mult timp.

In 1994, McLaren mi-a cerut sa preiau volanul. Am efectuat trei zile de teste si am realizat imediat ca ceva s-a rupt. Aveam viteza, dar nu si dorinta de a face fata presiunii, calatoriilor si presei care apar in momentul in care lupti pentru titlu".

"Un an mai tarziu, Jean Todt a sugerat sa devin coechipierul lui Schumacher pentru a-l ajuta sa devina campion cu Ferrari. Evident, as fi fost numarul 2, ceea ce era ok. Aproape am pilotat, dar pana la urma am renuntat din acelasi motiv", a mai precizat francezul.

Foto: Michael Schumacher (Benetton) si Alain Prost (Williams) sarbatoresc pe podiumul de premiere de la Marele Premiu al Portugaliei din 1993.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Ha,
    In sfirsit un pilot adevarat ne deschide ochii. Revenirea este usoara. Dar sa revii si sa fii competitiv este altceva. Bineinteles, Schumacher este ... Schumacher; dar chiar si el, ca sa obtina maximum din stilul sau de pilotaj tebuie sa exerseze, si sa exerseze.... Si nu cu orice fel de masina, ci chiar cu Ferrari 2009. Dar acest lucru nu ii este permis decit in cursa, calificari si antrenamente libere. Nasol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru