Aldo Costa: "F60 este un monopost complet nou"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 12.01.2009
Aldo Costa a caracterizat noua arma de atac a Scuderiei Ferrari drept un momopost fundamental nou datorita schimbarilor majore de regulament.

Ferrari a dezvelit luni F60, noul monopost cu care italienii spera sa castige titlurile mondiale in sezonul 2009. Asa cum se anticipa, infatisarea noii masini este diferita fata de F2008, noile reguli aerodinamice obligandu-i pe inginerii Scuderiei sa modifice radical aspectul vizual al monopostului.

Directorul tehnic al Ferrari, Aldo Costa, a dezvaluit ca monopostul a fost gandit practic de la zero si a implicat foarte multa munca din partea tuturor celor implicati in proiect.

"Asa cum puteti vedea, monopostul nu este o evolutie a masinii de anul trecut. Este o masina complet noua, construita pornind de la o foaie de hartie alba", a declarat Costa. "Schimbarile fundamentale provin de la noile reguli aerodinamice si a introducerii noilor tehnologii precum KERS. Din aceasta cauza a trebuit sa incepem munca destul de devreme si sa revedem conceptul masinii, asa ca a fost o treaba intensa si lunga".

Costa a evitat sa spuna daca Ferrari va concura in prima cursa a sezonului de la Melbourne cu sistemul KERS, fiind cunoscut faptul ca echipele nu sunt obligate sa utilizeze sistemul de recuperare a energiei in sezonul 2009.

Noul F60 cuprinde, pe langa motorul 056, un sistem de frane complet nou furnizat de compania Brembo.

Felipe Massa va testa pentru prima oara noul F60 in cursul acestei zile pe circuitul de casa de la Mugello.

Taguri: Costa, F60, Ferrari

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru