Alguersuari şi Senna, entuziasmaţi de rezultatele din calificări

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 28.08.2011
Jaime Alguersuari şi Bruno Senna şi-au exprimat satisfacţia după ce au obţinut cele mai bune rezultate din carieră în calificările de la Spa-Francorchamps.

Calificările pentru Marele Premiu al Belgiei au produs numeroase surprize în rândul piloţilor de top din cauza condiţiilor meteo schimbătoare, iar Jaime Alguersuari şi Bruno Senna au profitat la maxim de fiecare oportunitate.

Pilotul Scuderiei Toro Rosso a terminat calificările pe locul şase, obţinând astfel cel mai bun rezultat din cariera şi cea mai bună performanţă a echipei din acest sezon. Spaniolul nu şi-a putut ascunde bucuria pentru acest rezultat şi este mulţumit de progresele înregistrate.

"Aceasta a fost cea mai bună performanţă personală şi cea mai bună pentru echipă în acest an. Cred că trebuie să fiu foarte mulţumit cu asta, mai ales că şi coechipierul meu (n.r - Sebastien Buemi) a fost foarte aproape de Q3. Asta demonstrează că am făcut o treabă bună, nu numai în monopost, ci şi în gestionarea sesiunii, pentru că am fost primul pe circuit pentru a profita de pistă liberă", a precizat el.

La rândul său, Senna a obţinut locul şapte în calificări la revenirea în Formula 1 pentru prima oară după Marele Premiu din Abu Dhabi de anul trecut.

Brazilianul a admis că nu se aştepta la o asemenea performanţă, în special pentru că nu are experienţă, iar condiţiile pistei au fost dificile.

"Sunt foarte mulţumit de calificări şi nu cred că primul meu weekend de curse ar fi putut începe mult mai bine. Nu mă aşteptam să fiu în top 10 când am ieşit pe traseu. Am fost destul de nervos când am ieşit în Q3 folosind pneuri slick pe un circuit umed, pentru că nu am concurat prea mult cu ele sâmbătă dimineaţa şi vineri. Cu asta în minte, mă simt încântat cu locul şapte", a precizat el.

Via | Toro Rosso | Renault

Comentarii (3)

  • Bravo lor,mai ales lui Senna,care a demonstrat ca isi merita locul in echipa.Sa speram ca isi vor pastra pozitiile sau cel putin pe aproape,tinand cont ca ii au prin preajma pe Alonso..vine si Button..piloti de top,ce-i drept,care vor victoria.
    1 0
  • Ploaie a jucat un rol important ,dar bravo lor ...greu de crezut insa ca vor rezista in fata lui Alonso sau Button
    0 0
  • comentarii de prisos
    comentarii de 2 bani...greu de crezut insa ca vor rezista in fata lui alonso sau button...Normal ca nu vor rezista pentru ca au monoposturi mult mai slabe decat al celor 2.Dar faptul ca in calificari si mai ales pe un circuit umed sau clasat in fata lui alonso si button asta spune multe despre valoarea lor.Da Davidenko ploaia joaca un rol important si acela ca pe o pista umeda se vede valoarea uniu pilot.Masina mai putin conteaza.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru