Alonso: "2010 este cel mai bun sezon din cariera mea"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Fernando Alonso susţine că 2010 este cel mai bun sezon din cariera sa, deşi a câştigat în trecut două titluri mondiale pentru Renault.

Fernando Alonso este unul dintre cei 5 piloţi care luptă pentru titlul mondial în acest sezon, în prezent fiind la 14 puncte de liderul Mark Webber. Aflat la primul sezon pentru Scuderia Ferrari, spaniolul a obţinut deja 4 victorii şi are şanse reale să devină campion, însă în acelaşi timp poate termina anul chiar şi pe locul 5.

Cu toate acestea, Alonso a declarat joi în cadrul conferinţei de presă de la Yeongam că 2010 este cu siguranţă cel mai bun sezon din întreaga sa carieră de pilot, indiferent dacă va câştiga sau nu titlul mondial.

"Cred că am avut parte de lucruri bune şi rele pe parcursul sezonului, dar a fost un sezon 2010 grozav. Pilotez pentru o nouă echipă, m-am integrat la Ferrari din prima zi, aşa că a fost cel mai bun an al carierei mele, cu o experienţă grozavă. Sunt foarte fericit şi în ultimele trei curse vom face tot ce putem pentru a lupta pentru titlul mondial în Abu Dhabi."

"Am revenit, am făcut câţiva paşi buni în ultimele 5-6 curse şi ar trebui să fie la fel în ultimele curse.

Nu s-a terminat încă, aşa că vom vedea cum se încheie anul, dar în termeni de fericire, de motivaţie, de pilotaj şi de echipă în sine este cel mai bun, aşa că ar fi grozav să devin campion în acest an, dar dacă nu putem oricum vom avea amintiri grozave din 2010", a declarat spaniolul.

Declaraţiile sale sunt cel puţin surprinzătoare în contextul în care Alonso a cucerit două titluri mondiale pentru Renault în sezoanele 2005 şi 2006, fiind pilotul care a oprit dominaţia lui Michael Schumacher în Formula 1.

Alonso a utilizat deja toate cele 8 motoare permise de regulament pe parcursul sezonului, însă este încrezător că nu va fi nevoit să apeleze la o unitate nouă care ar echivala cu o penalizare de 10 poziţii pe grila de start.

"Primele probleme cu motoarele din a doua şi a treia cursă ne-au pus într-o situaţie dificilă, dar apoi am plănuit campionatul într-un mod diferit şi până în prezent am ţinut situaţia sub control. Aşa că nu ar trebui să existe îngrijorări pentru cursele rămase şi totul este în regulă pentru noi", a mai precizat el.

Via | Associated Press

Comentarii (7)

  • Alonso
    ...dar tu plingeai: Hamilton, Hamilton...
    Esti plingacios!!!
    10 13
  • mobius
    Alonso
    ...are sanse mari de a castiga campionatul. Este cel mai bun si cel mai motivat pilot de pe grila. Se pare ca se adapteaza cel mai repede si cel mai bine la nou (a se vedea Singapore), deci ar fi foarte probabil sa castige si la Yeongam. Ii doresc bafta si succes deplin.
    16 10
  • ???
    Hai sa fim seriosi!! Deja sunt satul de afirmatii din acestea.
    11 12
  • Alonso
    Momentan e cel mai bun pilot, sper sa fie campion mondial desi are mult de recuperat.
    10 8
  • Spartanu
    Alonso
    hai alonso! sper sa castige cursele ramase.
    9 9
  • in 2005 a fost campion datorita (din cauza) problemelor de fiabilitate ale monopostului McLaren pilotat de Kimi Raikkonen...
    3 4
  • fernando a.
    Acest circuit din Korea de Sud i se potriveste ca o manusa campionului F Alonso, prevad un al 3-lea titlu mondial pentru toreadorul din formula1. Maturitatea lui de campion o sa-l ajute foarte mult in comparatie cu ceilalti piloti. bafta ALONSO.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru