Alonso: "Accidentul de la Monaco a unit echipa"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Fernando Alonso crede că accidentul suferit la Monaco a creat o punte de legătură şi mai puternică între el şi mecanicii Scuderiei Ferrari.

Fernando Alonso nu a putut participa în calificările din cadrul Marelui Premiu al statului Monaco în urma accidentului suferit în ultima sesiune de antrenamente.

Deşi a fost la un pas de un eşec răsunător în Principat, spaniolul vede partea bună a lucrurilor şi spune că evenimentele de sâmbătă au creat o unitate puternică în cadrul Scuderiei Ferrari.

"Nu mi s-a mai întâmplat niciodată să nu pot lua startul în calificări. Ţi se poate întâmpla să fii eliminat în prima sesiune din cauza unei greşeli sau a unor defecţiuni tehnice, dar să fii nevoit să te uiţi pe monitor încă de la început este foarte crud. Dar cred că acest incident ne-a adus mai aproape ca grup. În astfel de momente cunoşti adevărata faţă a oamenilor, iar echipa a fost grozavă", a declarat dublul campion mondial pe blogul său.

Alonso a reiterat faptul că, în opinia sa şi a echipei, depăşirile erau interzise în ultimul tur din cauza prezenţei Safety Car-ului pe circuit.

Din acest motiv, spaniolul susţine că nu s-a îngrijorat în momentul în care Michael Schumacher l-a depăşit în ultimul viraj.

"Băieţii din pitwall mi-au spus că, întrucât cursă se desfăşura încă sub Safety Car în ultimul tur, depăşirile nu erau permise, aşa că am rămas calm şi mai târziu comisarii de cursă au confirmat asta punând lucrurile în ordine", a mai precizat el.

Referindu-se la performanţa generală a echipei sale, Alonso a admis că Ferrari trebuie să continue dezvoltarea monopostului pentru a putea ţine pasul cu Red Bull Racing.

"Încă mai trebuie să recuperăm teren în fata rivalilor în termeni de performanţă pentru că suntem în mijlocul luptei, nu vrem să lăsăm această şansă să ne scape pentru că încercăm să ne atingem obiectivele", a încheiat el.

Via | Ferrari

Comentarii (8)

  • La mai bine !
    .
    Sa va intariti legatura cu inca 3 - 4 accidente !(fara victime omenesti)
    12 9
  • ctlnmihai
    La mai bine !
    La mai bine ! se poate si fara accidente..cate un motor distrus la 2 curse
    12 10
  • ...si kimi a lovit masina la monaco in primul an, chiar daca in calificari...multi il compara pe alonso cu raikkonen (unitatea de masura fiind massa)...vedem cam acelasi lucru, daca massa e in fata celalalt se cam tine in spatele lui far sa-l atace...totusi alonso pare mai rapid in calificari, dar oare felipe e la fel de bun ca inainte de accidentul de la hungaroring?
    6 2
  • fan rosu
    urari de bine
    Este un proverb care spune ca "cine sapa groapa altuia..."-aveti grija mare ce va doriti, fani mclaren, s-ar putea sa vi se implineasca, dar invers;)
    5 9
  • massa,
    ar fi putut fi "unitate de masura" daca nu s-ar fi accidentat in 2009. Asa putem presupune (dealtfel se si observa) ca Massa nu este refacut complet. Nu este cel de pana in Hungaroring 2009. Din pacate. I-ar fi dat clasa lui Alonso. Dar las' ca vine Kubica - inceputul sfarsitului pentru Alonso.
    6 2
  • La mai bine !
    @ctlnmihai
    .... pentru... intarirea legaturii, bineinteles...
    7 1
  • incredibil
    cum poate Alonso asta sa impodobesaca si un ... sa zica apoi ca-i tort...
    Nu putea sa zica am fost fraier si am dat in gard. Nuu,
    s-a intarit echipa dom'le.
    8 1
  • @fan rosu
    ...
    nu sapa nimeni nimic. Doar constata.
    Invers ?
    Adica ... se va slabi legatura in urma accidentelor. Mda, asa e mai normal as zice...
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru