Alonso: "Adevărul despre unitatea Red Bull a ieşit la iveală"

de Daniel Popescu
Luni, 25.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso crede că incidentul dintre Sebastian Vettel şi Mark Webber de la Sepang demonstrează că Red Bull nu este o echipă atât de unită pe cât se laudă.

Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu al Malaysiei după ce a ignorat un ordin venit din partea echipei potrivit căruia trebuia să-şi păstreze poziţia a doua în spatele coechipierului Mark Webber.

Fernando Alonso, care a abandonat în al doilea tur, nu a ezitat să înţepe tripla campioană mondială şi afirmă că incidentul dintre german şi Webber de la Sepang demonstrează că Red Bull nu este o echipă atât de unită pe cât se laudă.

"Este incredibil, pentru că Red Bull este întotdeauna echipă care respectă cel mai mult regulamentul, echipă care face întotdeauna totul corect şi care nu face niciodată lucruri rele, dar astăzi adevărul a ieşit un pic la iveală. Asta nu se întâmplă la Ferrari, pentru ca noi suntem cea mai unită echipă. Cei de la Red Bull spun că ei sunt cei mai uniţi, dar se poate vedea că nu este aşa", a declarat spaniolul pentru AS.

Urmareste Automarket
Atitudinea lui Vettel din finalul cursei de la Sepang l-a înfuriat pe Webber, care iniţial a refuzat să urce pe podiumul de premiere şi a avut două schimburi dure de replici cu coechipierul său.

Şeful Christian Horner a discutat cu cei doi piloţi în încercarea de a calma spriritele şi a anunţat că va purta o nouă conversaţie "la rece" cu Vettel, însă a refuzat să spună ce sancţiune ar putea primi triplul campion mondial pentru fapta sa.

"Acesta este genul de lucru pe care îl discutam în spatele uşilor închise.

Am vorbit deja cu el şi vom avea o nouă discuţie înainte de următoarea cursă, pentru a reflecta fără emoţii", a declarat el.

Via GMM

Comentarii (28)

  • Cine vorbeste despre ordine de echipa,Alonso.
    56 19
  • Sunt fan alonso, dar sunt foarte curios care va fi reactia lui daca o sa fie in postura sa ii cedeze locul lui massa si echipa ii va cere acest lucru. Sunt impotriva ordinelor de echipa, dar daca massa le-a respectat cand i s-a cerut, sper sa faca si el acelas lucru...
    56 5
  • bbrunes
    Ferrari a fost permanent criticata pentru ordinele de echipa, care insa eu unul le vad putin justificate, in situatia in care massa nu ar fi avut nicio sansa la titlu..ce s-a intamplat in acest weekend a fost insa chiar injositor, caci atat vettel, cat si webber au o sansa la titlul mondial, iar frustrarea lui webber de pe podium a aparut pe buna dreptate...
    36 6
  • Lui Alonso nu i se va cere niciodata sa nu il atace pe Massa, sau sa ii cedeze pozitia. Niciodata!
    27 10
  • ciuruitu
    felipe, fernando iz faster den iu!
    22 9
  • afmkalnf
    M-am saturat de ordine de echipa, sper sa vina F1 de altadata in 2014 far porcarii de genu asta.
    15 2
  • Si atitudinea asta a lui Alonso de "noi suntem cea mai unita echipa" e penibila. Stia de la inceput ca venind la Ferrari Massa va lucra pentru el. Asa ca e normal sa fie liniste cand stii ca esti numarul 1 si celalalt are misiunea de a-ti tine spatele si nu o sa te deranjeze. Nu e cazul lui Webber.
    31 12
  • Nu conteaza daca a declarat asa ceva alonso,dar cred ca di Montezemolo si-a dat seama cu cine are de-a face dupa aceasta cursa si ca ar fi bine sa faca curatenie incepand cu Domenicali,inginerul de cursa si terminanad cu "pilotii" massa si alonso.Au cea mai buna masina in cursa sezonul asta si si-au batut joc de ea la Sepang(auzi la alonso ca au avut ghinion de aia au abandonat),Sant de tot rasul.
    15 15
  • Iar la Ferrari daca deja se stie cine are voie sa depaseasca pe cine si cine nu, la astialaltii nu se stie.. dar s-a aflat acuma...(de parca nu se stia).
    La Ferrari era clar care erau regulile... si din cate imi aduc YOO bine aminte, mereu pilotul cu sansele cele mai mari la campionat, dupa jumatatea campionatului, era pilotul nr1 (ceea ce mi se pare corect).
    Nu imi amintesc ca Massa sa il lase pe Alonso atata timp cat inca era prea devreme in campionat sau cand era in clasament in fata lui.
    Ferrari a fost, este si v-a fi cea mai titrata echipa din F1, fie ca va place sau nu, si tot o data este si cea mai unita echipa..
    Atata timp cat niciodata nu o sa-i auzi sa comunice cu inginerii chiar asa pe `fata` cum o fost cursa trecuta cu rbr-urile, sa nu va mai aud.
    Iar Alonso o avut dreptate in legatura cu ei: ei care nicioadata nu gresesc, sunt o familie...lol, nicioata rbr-u nu o sa fie mai mult decat o simpla echipa de F1, amintita de o minciuna... frumoasa pentru fanii acesteia.
    Sun fan Ferrari de cand ma uit la F1, dar tot ce am scris sus este justificat, si numai cei ce nu au taria sa se impace cu gandul ca toata lumea mai greseste, nu o sa recunoasca nicioadata acest lucru.
    21 10
  • @marius_kji
    Tu te auzi ce spui sau intri drogat pe site? Cum sa scape Ferrari de Alonso daca echipa se bazeaza pe el? Pai si cine sa vina in locul lui? Vettel? Eu zic sa faca Ferrari o echipa special pentru Vettel, nu de alta, dar germanului nu-i plac coechipierii. La Ferrari se lucreaza in echipa. Si oricine ar veni, nu cred ca s-ar da din calea lui dupa a 2a cursa a sezonului.
    Nu uitati cursa din Australia unde Massa i-a "furat" victoria lui Alonso.

    La Vettel e lipsa de respect fata de coechipier. Tu, ca pilot, n-ai nici un drept sa spui ca ala e mai lent si sa se dea la o parte pentru ca asa vrei tu. Nu stiu ce IDIOT va accepta sa faca echipa cu Vettel. Probabil vreun terminat cu Vergne sau Ricciardo... Mi-e teama ca un Sutil sau Hulkenberg il bate pe Vettel de-i da lacrimile...
    8 13
  • ghita444
    Draga Alonso si la Ferrari cam tot asa stau lucrurile ,si cu tine si cu Massa, asa au stat lucrurile si cu Schumi vs Irvine sau Schumi vs Barrichello ,poate a fost altceva cu Alesi si Berger, deci so lasam mai moale in a critica pe altii ce fac in echipele lor. Vezi ce faci tu pe mai departe ,vizavi de greselile pe care le cam faci ,daca nici anul acesta nu castigam CM e jale mare....TEUTONUL sta la panda. Hai pa ..Fernando
    15 4
  • catalinvasile75
    bai astia de mai sus, daca va uitati la F1 de 1 an sau 2 taceti naibii din gura !!! A se vedea campionatul din '99 cand Eddie Irvine a fost sprijinit de Schumi in lupta pt titlu si stim bine cine era pilotul nr 1, sau, campionatul din 2008 cand Massa a fost sprijinit de Kimi, deci........macar acolo e ordine si disciplina, nu se discuta ordinele, indiferent cine ai fi tu !!!!
    11 2
  • sa vezi ce mare unire o sa fie la ferrari daca i s-ar cere lui alonso numai sa-si patreze pozitia in spatele lui massa ca sa nu mai zic sa cedeze o pozitie ...
    sa vorbeasca cei patiti nu profitorii astia

    Alonso regreta vremea cand erau ordinele neregulamentare si profita numai el ca nu era el sanctionat ci numai echipa cu o suma meschina de 100000 €

    Ia alonso. ia d'acilea. Ai vrut ordine de echipa ia si inghite
    11 3
  • @BobbyNeamu ai perfecta dreptate,lui Felipe cind i se cere atunci se supune dar Alonso sigur ca nu va face acest lucru niciodata,dar cel mai probabil nici nu i se va cere...Massa mereu si-a ajutat colegii,dar cind el a avut el nevoie ajutorul nu prea avut de unde primi,kimi a afirmat pina in ultemele curse ca el are lupta sa si nu va ajut iar echipa a fost atit de proasta ca nu sa putut hotari pina in ultimile curse care e pilotul nr 1 cu toate ca era deja clar ca kimi are doar sanse matematice la titlu
    2 3
  • @Sadox oare in acest weekend nu a fost destul de clar ca Massa la protejat pe alonso pentru a se duce inainte?...cind mai perdea Massa atitea pozitii la start,mereu cistiga pozitii bune iar acum cind a pornit tocmai de pe doi a perdut atitea pozitii..hai sa fim seriosi,sa vazut destul de bine cum la protejat pe alonso
    5 7
  • @ferr,Ferrari cu superpilotul Alonso nu a castigat nici un titlu si nici nu o sa castige,probabil ca o sa vina Vettel ca sa castige si Ferrari un titlu prin 2017 ,mancator de icre de scafandru ce esti.
    10 11
  • Toata lumea spune ca la momentul actual Alonso e cel mai bun pilot din F1.
    Si in + Ferrari e oricum cea mai buna, titrata si renumita echipa din F1.
    Cand aia de la rbr or sa faca MACAR 10% din ceea ce a facut Ferrari pana acuma in F1( ca altceva nu mai are, si nici aici nu are nimica), probabil ca o sa mai vb... pana atunci hai dute la culcare ca ti s-o fiert papricasu...
    10 13
  • Sunt fan Ferrari si imi place Alonso dar afirmatia asta este gratuita. Oare ce va spune cand va incepe Felipe sa vorbeasca ?!?
    Intr-un caz ca asta mai bine taci si iti vezi de treaba... problemele lor oricum sunt in beneficiul celorlalti.
    6 2
  • Pai ba baiatule...tocmai asta e si ideea...Ferrari nici o data nu o sa faca asa ceva... nu ai vzt ce o zis Alonso.. ei chiar sunt cea mai unita si adevarata echipa din istoria F1.
    Daca au probleme, in nici un caz nu o sa le spuna in timpul cursei la toata lumea...
    Ei le numesc regulament de ordine interioara, nu :aaa dak nu-ti convine ceva spune prin radio sa ne auda toti.. poate ne ajuta ei...
    Asa ca hai... dute ca ti-o facut mata prajituri umplute cu intuneric si tie
    8 6
  • loghon
    La Ferrari lucrurile sunt foarte clar stabilitae.in sensul in care Massa v a fi intotdeauna cobaiul...daca era ferrari in aceasta postura Massa pur si simplu il lasa pe Alonso sa treaca...si nu exista vreun ordin de echipa cum a fost "Multi 21 " ca sa poata avea loc vreo discutie de genul asa ca scuzati mi expresia dar ALONSO MANANCA CACAT !!!
    4 1
  • Seyda Neen
    sa fi cel mai bun pilot din F1 nu-i mare smecherie,din moment ce ai prima sansa la titlu si vine ala cu sansa a3a sau a2a si ia campionatul !
    3 1
  • Sadox imi place foarte mult ce comentezi, chiar daca esti ferrarist ai o opinie impartiala, sa recunoastem ca si la ferrari existe ordine de echipa, dar ei sunt mai pliticosi si respecta totul in interior fara a scoate atat de mult in evidenta, niciodata nu cred ca il voi auzi pe alonso:"Dati-l din calea mea"(sau ceva de genu asta a zis vettel daca nu ma insel), daca era un campion mondial cu orgoliu nu zicea aia prin statie, tacea si conducea, ca la plans toti suntem campioni, ai tot respectul meu Sadox
    6 5
  • La Red Bull e scandal, pentru ca pilotul mai rapid l-a depasit pe coechipierul sau, mai lent. La Mercedes e scandal, pentru ca pilotul mai rapid, nu l-a depasit pe coechipierul sau, mai lent. Pfffff.....ce-a ajuns F1 ! Inca putin si se va stabili inca dinainte de start, cine va castiga, asa ca, nu se mai da startul si va urma direct podiumul de premiere!
    8 0
  • daca Webber era mai raoid de ce nu se desprindea de vettel?
    de ce dupa ce a depasit vettel a reusit sa se desprinda?
    deci cine era pana la urma mai rapid?
    3 2
  • ymy ! cea mai tare replica :)) bravo
    2 0
  • Sandox! mai tii minte era Schumi-Barichello, un sfert din transmisia cursei era pe butoanele lui Ross Brawn si Jean Todt, nici Barichello nu accepta sa fie a cincea roata, dar asta e, cand ai un campion in echipa te supui sau pleci, asta daca nu ai curaj sa-ti infrunti coechipierul si echipa, la urma urmei sa fi campion in F1 trebuie sa ai o mare doza de egoism, scrupule, curaj, si daca e nevoie dai si la jioale, asta e formula 1 moderna cladita pe multi bani , vedetism, putere, orgolii....
    2 0
  • mymy daca ai fi fost atent la cursa,imediat dupa transmisia radio a lui vettel webber sa desprins la 1,5 sec de vettel....deci nu era mai incet
    1 0
  • Diogene
    Ce sa spun !? La RBR a iesit adevarul un pic la iveala iar la Ferrari a iesit Alonso de tot in decor....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru