Alonso: "Aerodinamica, punctul slab al monopostului Ferrari"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 18.04.2011
Fernando Alonso a evidenţiat slăbiciunile aerodinamice ale monopostul Ferrari, în timp ce Luca di Montezemolo a pus piciorul în prag: "Nu acesta trebuie să fie nivelul echipei!"

Ferrari nu a obţinut niciun podium în primele trei etape ale sezonului 2011, iar Felipe Massa şi Fernando Alonso au ocupat doar locurile şase şi, respectiv, şapte în Marele Premiu al Chinei, ambii pierzând câte o poziţie comparativ cu locurile de pe care au plecat de pe grila de start.

Alonso crede că principalul motiv este ineficienţa pachetului aerodinamic introdus la Shanghai, capitol la care Ferrari este cea mai vulnerabilă în ultimii ani.

"În mod cert, aerodinamica este călcâiul lui Ahile pentur noi în acest moment  şi la acest capitol trebuie să lucrăm cel mai mult. Cu opt zile în urmă am văzut câteva semne pozitive în Malaezia, dar aici nu a mai fost cazul: monopostul nu s-a schimbat, pe când alţii au realizat progrese", a declarat spaniolul într-un comunicat de presă.

La rândul său, preşedintele Luca di Montezemolo a tras un nou semnal de alarmă în privinţa nivelului de competitivitate al monopostului. Italianul avertizează că o echipă cu prestigiul Scuderiei nu-şi poate permite să concureze la un nivel atât de scăzut.

"Acesta nu poate şi nu trebuie să fie nivelul echipei.

Este un moment foarte delicat. Mă aştept ca inginerii noştri să reacţioneze cu determinare şi cunoştinţe, să-şi descopere adevărata capacitate de a îmbunătăţi performanţele monopostului într-un timp scurt. Vreau ca Ferrari să fie la livelul pe care noi şi fanii îl cerem să fie", a precizat Montezemolo.

Via | Ferrari

Comentarii (21)

  • ferari=schumy
    Orice s-ar spune ferrari cu Schumy la 42 de ani ,ca pilot ,ar fi avut si acum de castigat . Asa ca Mercedes GP a castigat deja la capitolul asta.
    19 25
  • am zis eu ca vor visa la Schumy dupa numai un an de Alonso.
    Si Alonso sa vorbeasca de calcaiul lui Ahile dupa ce face mai bine ca Massa.
    9 19
  • Ati verificat clasamentul general?
    Cine e in fata Alonso sau Massa? Deocamdata a facut mai bine ca Massa.
    23 5
  • odihniti mai sinteti unii..
    Are perfecta dreptate. Ferrari sta foarte bine la mecanica si motor anul asta dar la aerodinamica sunt slabi. Cand a avut o masina cu care sa se poata bate la victorie a facut-o si a castigat. Anul trecut a dovedit asta cand altii il vedeau ingropat cu motoare care explodau. Schumacher a prins alta "garnitura" la Ferrari, alte capete.Nu se compara Todt cu Domenicali.Ce face acum Schumacher la Mercedes?Cate puncte au in clasament?Multi specialisti in F1 nu fac diferenta dintre anii in care puteai sa faci teste cu nemiluita-unde Schuacher si Alonso isi faceau bine treaba- si anii de dupa 2009 cand testele au fost interzise. Aici Ferrari au fost loviti mai tare decat altii.Ei mizau mult pe aceste teste, de multe ori au reusit sa revina in campionat. Alonso va reveni in forta, impreuna cu Ferrari.Vom trai si vom vedea, iar carcotasii de 2 bani care evident, nu sint fani Ferrari vor avea privi neputinciosi, cum castiga Alonso.Remember 2010.
    25 8
  • ferrari vs schumacher
    niciodata ferrari nu o sa mai aiba in ograda lor oameni ca: SCHUMACHER, TODT SI BRAWN... ceea ce face ,schumi la mercedes (nu o sa se vada GATA IMEDIAT, nu este magician), o sa se vada in timp.
    14 15
  • gata. M-am prins si eu. Alonso e de locul 4-6 pentru ca nu se compara Todt cu Domenicalli. De parca fiecare echipa actuala ar avea cate un Todt si numai Ferrari are doar un Domenicalli. Dar stati linistiti. Todt ajuta acum Ferrari mai mult decat inainte. Tineti minte cursa Hockenheim 2010? Ferrari a fost gasita vinovata, dar ramane cu toate punctele si este taxata cu banii de bere pe o saptamana ......
    Si ce a fost in 2010 pe final de campionat pentru Ferrari nu inseamna ca o sa fie si acum.
    7 23
  • Motoare
    Intr-adeva aerodinamica este surprinzator de conservatoare dar motoarele sunt excelente. Si Ferrari si Toro Roso si Sauber se comporta excelent la acest capitol, unde -la pachet- este inclus si sistemul KERS. Sa speram ca se vor misca. Este posibil sa adopte o conceptie similara McLaren
    13 3
  • Schumi, Brown, Todt
    Si eu sunt de acord ca nu va mai fi Ferrari ce a fost atunci, din pacate. Pe vremea aceea erau cei mai profesionisti, aveau cele mai bune strategii, cea mai buna masina, cel mai bun staff tehnic, cei mai buni mecanici samd. Acum s-au cam dus toate acestea. Timpul pitstopurilor e comparabil cu al echipelor mai slabe in acest an
    12 0
  • Istorie
    De-a lungul legendei Ferrari a trecut prin momente cu mult mai grele. Daca imi amintesc dintr-o statistica in 1973 s-a clasat pe locul 8 la echipe, aproximativ la fel in 1980....
    7 2
  • @ghiri
    si totusi ..... cel mai mare vinovat este Alonso. Si cel mai mare vinovat de atunci (pentru performanta) este Schumacher. Asa cum se considera atunci, s-au ridicat multi pe seama lui Schumacher. Nu va uitati ce este Schumacher acum, nu va lasati influentati de asta. Si Mansel si altii s-au intors la peste 40 de ani. Au plecat dupa cateva curse. Faptul ca Schumacher rezista si uneori il bate pe Rosberg e inca o masura a talentului care a fost Schumacher. Si el ca si ceilalti reveniti a suferit un mare declin de performanta. Numai ca la el declinul este din mult asa ca a mai ramas ceva. Intelegeti? Va fi Alonso in F1 la 42 de ani? El cam o scartiie de pe acum ....
    7 14
  • Da, intr-adevar, Schumacher a facut performanta la Ferrari, dar sa nu uitam cati ani i-a trebuit pentru a castiga primul titlu cu ferrari.
    Sunt de parere ca la fel ca in acea perioada "Schumacher" si astazi Ferrari pregatesc o perioada "Alonso". Performanta se face in timp, ce vine peste noapte e doar inspiratie. Performanta inseamna munca si constanta.
    Si da! Va fi Alonso in F1 la 42 de ani daca va avea loc in echipa. E un pilot care iubeste ceea ce face, are o conditie fizica perfecta, regim alimentar sanatos. E un adevarat sportiv!
    Schumacher ramane cel mai bun pilot pe care l-a avut Formula 1 si il are in prezent. Un geniu. Un talent. Dar cu siguranta s-a grabit cand a luat decizia de a reveni. Sa mai castige un titlu e imposibil, asta daca nu va sta in Formula 1 pana la 45 de ani, pentru ca Mercedes GP e o echipa slaba, fara prea mari obiective, la echipa germana se cam taie frunza la caini. Nu stiu cat mai are rabdare, dar la varsta lui deja incepe sa fie frustrant sa ai rezultate slabe, fiind obisnuit sa fii ridicat in slavi si purtat pe brate. Schumacher isi face rau singur, dar acum trebuie sa continue si sa dea tot ce poate. Vrem sa-l vedem din nou castigand!
    16 2
  • Schumacher era mai tanar si mai bun decat Alonso cand a venit la Ferrari. Indiferent de ce pregateste Ferrari, nu e nicio garantie ca istoria se va repeta si pentru Alonso. Tu nu ai decat sa speri. Speranta moare ultima. Problema este ca moare si ea .....
    Si nu ai inteles intrebarea retorica dealtfel. Va mai avea valoare Alonso de F1 la 42 de ani? Nu se punea problema daca vrea .... si raspunsul e ca nu, va fi departe ca timpi, la fel ca Mansel la 2 sec de coechipier. Pentru ca Alonso nu va avea deficitul din mult pentru ca NU e asa bun ...
    4 12
  • ghiri
    O singura cursa in care Massa a terminat in fata lui Alonso si deja i-ati sarit in cap.Asa se intampla intotdeauna ... cand gresesc ceilalti exista mereu scuze dar la Alonso nu! Uitati de fiecare data ce rezultate a obtinut in 2008 si 2009 ca sa nu mai vorbim de 2005 si 2006 unde bineinteles Schumacher al vostru era la sfarsit de cariera si asta este si motivul pt. care a pierdut cele 2 titluri...Mancati cacao in alta parte bai baieti ! Ghiri, Alonso o sa aiba 'valoare' (ca sa moara dusmanii) si la 42 de ani pentru ca a demonstrat-o mult mai mult decat a facut-o neamtul vostru in 'anii lui de glorie', ani in care nu mai are rost sa amintesc magariile pe care le-a facut si modul in care a castigat cursele.(Acum puteti sa-mi sariti in cap cu 'Singapore 2008' pt. ca altceva nu aveti)
    14 5
  • ferrari
    Chestia este ca din ce in ce merge mai prost.Masina este asa de proasta ca nici Vettel,Hamilton sauSchumacher nu au ce sa faca daca ar veni la Ferrari.Nu Alonso este de vina ,ci echipa tehnica,este mereu in pana de idei.Ar face mai bine sa inceapa lucrul la masina de anul viitor.Despre strategie ,ce sa mai spun ,sint jalnici-echipa tehnica trebuie schimbata imediat.Anul acesta este pierdut....
    16 1
  • "fani romanesti"
    Ferrari au avut un pitstop de aproape 6 sec cu Alonso.Cu Massa la fel in Malaesia. Ca organizare sufera mult. Alonso e cel mai bun pilot si a dovedit-o prin titlurile lui, victoriile si faptul ca a fost cel care anul trecut a fost singurul care putea invinge Red Bull cu o masina inferioara. Daca imi aduc aminte si anul trecut il dadeati mort pe Alonso cu Ferrari..aceeasi "eruditi" de site care "iubesc" Ferrari si pe Alonso.Inca nu s-a terminat campionatul. Macar daca ai avea curajul sa postezi logat(a)...sunteti buni sa lansati fumigene.Ia vedeti cati fani Ferrari au comentat ceva de felul in care "parcheaza" Button, sau cati l-au luat in "barcuta" pe Hamy ca terminat pe 8 cursa trecuta?Mai sunt curse, si mai sunt si parapeti destui.
    14 4
  • Eu zic sa asteptam sa faca ceva si Alonso la Ferrari si apoi sa facem caragata comparandu-l cu Schumacher. Si parca coechipierul lui Schumacher nu iesea mereu vicecampion .... asta ar trebui sa va dea de gandit. Adevarul este ca nu a avut mereu Ferrari cea mai buna masina cand Schumacher facea legea. Dar asa a parut, Schumacher facand diferenta si ridicandu-i si pe altii cu asta, da chiar pe aceia pe care ii tot comparati cu Domenicalli. Si daca masina actuala Ferrari nu merge, unde este faima lui Alonso de dezvoltator de monoposturi? Ce ati facut cu ea? De ce vedeti mereu alti vinovati? Las' ca se va ridica Massa si veti vedea unde este Alonso de fapt. Ca e "magician" al pilotajului nu este decat o poveste frumoasa intiparita definitiv in mintea voastra, si care va obliga sa cautati mereu vinovati. Daca Massa nu ar fi avut acel accident, acum Alonso nici macar nu mai era la Ferrari .....
    3 1
  • Nu stiu daca se va ridica Massa, dar daca vine Perez la Ferrari o sa inceapa Alonso sa faca pe locotenentul. De asta puteti fi siguri.
    2 2
  • Auzi?! Alonso cel mai bun pilot.... pai intr-o competitie monomarca nu era nici in prima jumatate. Sunt multi lupi tineri valorosi in pluton cu o masina de doua ori mai proasta decat Ferrari si nu-i mai boceste nimeni.
    2 4
  • ...logat...legat.....
    ...si ce mare curaj ai tu ca postezi logat ?Crezi ca esti mai destept ?Ca sa te simti mai bine o sa postez si logat....Important e ce iti iese pe goarna,baietas....
    2 0
  • ClakxxonF1
    Briatore
    Pentru Ferrari solutia este Briatore
    1 0
  • Tu este Fernando
    punctul FORTE al scuderiei Ferarri :) Compensezi prin faptul ca esti cel mai complet si mai talentat pilot orice deficienta aerodinamica, esti un maestru in a dezvolta o masina (ai demonstrat acest lucru in sezonul de iarna si primele 3 curse din 2011). Sincer sansele la titlu sunt de 40-50%, Vettel si Hamilton cate 20% iar Webber cu Button 5%. Alonso campion 2011.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru