Alonso: "Am datoria morală să cred în cucerirea titlului"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 08.08.2011
Fernando Alonso consideră că păstrează şanse să câştige titlul mondial în acest sezon şi crede că situaţia din clasament se poate schimba oricând.

La capătul primelor 11 etape din sezonul 2011, Fernando Alonso ocupă locul patru în clasament cu 145 de puncte şi are de recuperat un decalaj de 89 de puncte fată de liderul Sebastian Vettel.

Aparent, situaţia dublului campion mondial este una dificilă, însă acesta este încurajat de faptul că Ferrari are abilitatea de a reveni, motiv pentru care nu renunţă la ideea de a cuceri un nou titlu.

"Trebuie să încercăm şi să câştigăm cât mai multe curse posibil. Suntem realişti şi situaţia din clasament este cea care este, dar am văzut de multe ori că pot exista schimbări bruşte. Şi, până la urmă, noi sutem Ferrari şi avem o obligaţie morală, în special pentru milioanele de fani din întreaga lume, să ne gândim întotdeauna la cel mai important obiectiv. Nu putem spune niciodată că vom aborda cele 8 curse fără să ne gândim la tltlu: întotdeauna vom fi cu un ochi la titlu, cel puţin până când nu va mai exista nici cea mai mică şansă. Sigur, trebuie să începem să câştigăm şi trebuie să sperăm că Vettel va face câteva greşeli sau că va avea probleme", a declarat spaniolul pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Alonso a reiterat faptul că în acest sezon pilotează mai bine ca niciodată, chiar dacă admite că exista loc de îmbunătăţiri.

"Încă ne lipseşte ceva în fiecare domeniu, inclusiv din partea piloţilor, pentru a fi la cel mai bun nivel.

Totuşi, simt că fac parte din echipă mai mult decât cu un an în urmă. În termeni de pilotaj, nu cred că am fost vreodată atât de puternic", a mai precizat el.

Via | Ferrari

Taguri: Alonso, Ferrari

Comentarii (9)

  • dumi_p
    Deci Massa e veriga lipsa!
    Daca in termeni de pilotaj nu a fost niciodata mai bun, dar le lipseste ceva la nivelul pilotilor, sa fie Massa de vina? :)
    5 5
  • Massa nu si-a revenit dupa acel accident din Ungaria 2009 din pacate.Massa din 2008 ar fi fost un coechipier pe masura lu Alonso.
    6 4
  • Alonso
    Ce patetic...Sa ajungi sa speri ca Vettel va gresi sau va avea probleme.Desi este un pilot foarte valoros un campion mondial nu trebuie sa gandeasca asa.
    4 16
  • Firestarter
    @Angusyoung
    Esti cam patetic, mai ales daca te gandesti ce spune Hamilton aici: http://formula1.automarket.ro/stiri/hamilton-crede-ca-va-lupta-cu-red-bull-abia-in-2012-39592.html

    Spune, citez: "Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat anul trecut în Ungaria, Red Bull a fost la ani lumină în faţa tuturor. Dar nu te poţi aştepta ca ei să fie perfecţi tot timpul. Duminică au avut unul dintre momentele proaste şi sper să aibă parte de mai multe, iar noi am capitalizat asta şi speram să fim capabili să o facem şi în viitor", a adăugat britanicul."

    Din pacate pentru rahaturile pe care le spui tu despre Alonso... tot ce a spus Hamilton este identic cu ce spune Alonso, dar deh tu nu-l suporti pe Alonso. De fapt nu l-ai suportat niciodata pentru ca esti fan Raikkonen. Ca sa vezi ce impartialitate demonstrezi cu fiecare post :P
    18 3
  • mobius
    foarte pertinent
    Alonso a vrut sa spuna ca are sanse la titlu, dar acestea sunt teoretice daca Vettel nu greseste sau daca nu are ceva probleme, asa cum de altfel au avut si el si Hamilton si Button etc., pe tot parcursul de pana acum al sezonului.
    8 2
  • Firestarter
    In primul rand trebuie sa-ti spun ca nu este necesar sa fii de acord cu mine.Traim intr-o tara libera si fiecare isi poate exprima propria opinie. Eu nu am nimik de impartit co Alonso,Hamilton,Vettel etc omule.Eu sunt un simplu privitor [ la fel ca si tine] de pe margine a fenomenului.Cat priveste simpatiile si antipatiile ,astea le avem cu totii.Vroiam sa spun doar atat ;un mare campion daca se simte bazat pe el si e monopostul lui trebuie sa castige pe pista prin propriile forte.Asa au facut marii campioni gen Senna,Prost Mansell si chiar Schumy [pe care eu nu-l simpatizez ,dar trebuie sa-i recunosc valoarea] ultimul mare campion din f1. Si cu voia dvs trebuie sa-l includ in aceasta galerie celebra si pe Kimi.Eu respect si recunosc valoarea tuturor pe care i-am pomenit mai sus ,chiar daca nu-i simpatizez pe toti.Dimpotriva.Ceea ce trebuie sa intelegi tu si altii ca tine este faptul ca un mare campion are dreptul sa gandeasca asa cum a gandit Alonso in aceasta stire,dar nu trebuie sa si declare acest lucru.Asta este diferenta si dintre ei si dintre noi.Tu ramai mai departe in turma ta si incearca sa intelegi mai bine cum sta treaba cu f1.
    2 6
  • petrov
    chiar daca abandoneaza vettel, cu petrov ce face ?
    3 2
  • Firestarter
    @Angusyoung
    Nu sunt de acord cu tine pentru ca nu-mi place sa mint si nici sa jignesc pilotii altor echipa doar pentru ca nu sunt favoritii mei. Dar daca tie iti place sa-i jignesti si sa minti nu pot decat sa iau atitudine. Pe Raikkonen nu l-as include nicaieri pentru ca desi avea talent si-a batut joc de el, din pacate, pentru ca mai avea multe de demonstrat. Dar si Raikkonen a spus in nenumarate randuri ca cursele se pot castiga si prin abandonul altor piloti, dar probabil ca tu nu erai atent. Diferenta dintre ei si noi este ca noi putem fi sinceri cu noi, pentru ca suntem fani si nu este nevoie sa mintim sau sa jignim doar pentru ca ne este rusine sa spunem adevarul. Multa bafta in lumea aia plina de minciuni in care de scufunzi si cand o sa vina ziua in care o sa ai curaj sa spui adevarul si sa lasi minciuna deoparte, poate o sa discutam amical. Multa bafta pe pajistea ta, probabil este goala si esti singur pe acolo. Multam de jignirile aduse oricum. Se vede ca nu poti mai mult.
    5 2
  • @Koiei
    Mai bine decat face ham cu massa sau cu maldonado
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru