Alonso: “Am nevoie de abandonuri din partea lui Vettel pentru a câştiga titlul”

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că poate câştiga titlul mondial numai dacă Sebastian Vettel va înregistra abandonuri. Spaniolul acuză presa că încerca să creeze tensiune la Ferrari.

Esential 53 de puncte este diferenta dintre Alonso si Vettel
Fernando Alonso a revenit pe locul doi în clasamentul general în urma podiumului obţinut în Marele Premiu al Italiei, însă s-a îndepărtat la 53 de puncte de liderul Sebastian Vettel, care a câştigat cursa fără emoţii.

Cu numai şapte curse înainte de final, pilotul Scuderiei Ferrari admite că misiunea de a cuceri titlul a devenit dificilă şi că ar avea nevoie de câteva abandonuri din partea triplului campion mondial.

“Trebuie să fim realişti. Este în continuare o diferenţă foarte mare, nu avem suficient de multe curse şi nu suntem suficient de rapizi pentru a câştiga câteva curse consecutive. Trebuie să fim norocoşi şi să avem câteva abandonuri în dreptul lui Vettel pentru a câştiga titlul. Este dificil cu puţinele curse rămase şi cu dezavantajul punctelor”, a declarat el la finalul Marelui Premiu al Italiei.

Trebuie să fim norocoşi şi să avem câteva abandonuri în dreptul lui Vettel pentru a câştiga titlul.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Alonso a ţinut capul de afiş la finalul calificărilor de sâmbătă în urma comentariilor făcute prin radio, când a afirmat ironic că membrii echipei sunt “genii” în urma aparentului eşec al strategiei de a concura în imediata apropiere a lui Felipe Massa.
Spaniolul susţine însă că acestea sunt doar încercări ale presei de a crea tensiune între el şi Ferrari.

“A fost a treia sau a patra cursă consecutivă când unii oameni încearcă să creeze ceva tensiune între echipa şi piloţi. Apoi venim la conferinţa de presă şi explicăm totul, dar versiunea noastră nu vinde atât de multe ziare”, a adăugat el.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (23)

  • neacsu
    ai nevoie ... de un pilot .... care sa stie ... meserieee :)
    34 16
  • status
    2005 - a avut nevoie de abandonuri din partea lui Kimi. Bifat.
    2006 - a avut nevoie sa abandoneze Schumacher. Bifat.
    2007, 2010, 2012 - Nu au abandonat adversarii suficient de mult.
    2013 - iar are nevoie sa abandoneze cineva. Dar fara d'astea tu nu sti bai Alonso?

    Motive: Alonso e un pilot nu foarte rapid insa constant. Aceasta i-a adus titlu atunci cand altii au avut suficiente probleme dar l-a costat atunci cand trebuia sa fie mai rapid si sa depaseasca. Isi cunoaste limitarile iar abordarea e aceeasi: miza pe ghinionul altuia.
    39 20
  • vrabia malai viseaza. nici o sansa alfonsica. la anu o iei de la 0 ca toata lumea. ia-ti adio anul asta.
    29 13
  • A devenit monotona formula 1. Patru ani la rand acelasi castigator. De la Budapesta a devenit clar, nici nu ma mai uit la curse.
    Formula 1 nu mai e de mult un campionat al pilotilor, ci unul al masinilor, si mai ales unul al aerodinamicii. Cine-l are pe Newey sa-i preiecteze masina e 99% campion inainte de a incepe campionatul. Pacat !
    Daca ar avea aceeasi masina, cred ca Alonso ar termina cursele la 10-15 secunde inaintea lui Vettel.
    16 29
  • @status Ce vine are Alonso ca Raikkonen si Schumacher n-aveau masini fiabile si ii lasau chiar atunci cand le era lumea mai draga? Ce vine are Alonso ca Schumacher si Raikkonen greseau si erau nevoiti sa abandoneze? Si Alonso a avut 2 abandonuri in 2006 si in 2005. Schumacher a pierdut in 2005 datorita coliziunilor cand pleca din pluton.

    Noroc e ala cand castigi titlul la o diferenta de 1 punct sau 3 puncte. Ala e noroc. Alonso n-a castigat nici un titlu cu noroc.
    10 33
  • Aur1989
    Gigi:
    Dar Vettel la cite secunde termina cursa in fata celui de pe locul 2?
    11 16
  • @status Vettel a cistigat titlul anul trecut pt ca Alosno a avut 2 abandonuri. La fel Horner visa inante de pauza de vara ca Alonso sa aiba probleme si le-a avut. Plus sa nu iutam ca Webber ia constant puncte de la adversari favorizindul pe Vettel in timp ce Alonso a luptat singur cu o masina care era 1-2 secunde mai lenta decit Red Bull, pt ca hai sa fim, seriosi in ultimi 3 ani Massa poate a facut 5 curse bune in rest a fost inexistent.
    8 13
  • smartus
    @ferr
    Ce merit avea Alonso ca avea masina fiabila? Ce vina are Vettel ca are masina rapida? Samd...
    11 14
  • @status esti batut in cap?Anul trecut Vettel avea nevoie de doua abandouri BIFAT ^_^ ,
    6 14
  • bainea@ferr
    norocul nu se determina functie de diferenta de puncte ci de fapte concrete care au avut loc pe parcursul campionatului.
    2 11
  • de fapt eu sunt prost. Alonso calculiceste ca are nevoie de abandonuri ale nustiucui. Bifat v
    3 12
  • singaporezul
    FALS-lonso.
    11 7
  • 1 2 sec mai lenta decat RBR ....
    dar de unde ai scos-o si pe asta? De ce nu 3, 4, 5? Nu vezi ca atunci cand e vorba sa aflam care e mai bun decat Alonso (Vettel, Kimi, Ham) Alonso nu vrea sa ne arate? Pentru ca e mai cool pentru el sa aiba fanii vise umede cu "mai lenta cu X sec" ...
    5 12
  • Nu inteleg atitudinea ostila fata de Vettel. Se incearca minimizarea succesului sau exagerand calitatile masinii. Dar totusi a castigat 3 campionate mondiale! Nu poate fi vorba doar de masina fara ca Vettel sa fi contatat. Norocul sau masina ii aduceau un campionat mondial, nu trei! Si nu inteleg de ce majoritatea ii considera pe Hamilton si Alonso mai buni decat Vettel?! Vettel are rezultate! Hamilton pe o masina foarte bune (McLaren 2007 - 2008) nu a castigat decat un titlul. Si sa nu uitam lipsa de concentrare si inconsecventa lui Hamilton. Ori un pilot bun nu e doar unul foarte talentat, ci reprezinta un cumul de calitati care reprezinta de fapt pachetul pe care-l ofera pilotul: talent, consecventa, seriozitate (si altele pe care nu le mai mentionez). Iar Alonso, daca chiar e asa un mare pilot, de ce nu are parcursul lui Schumacher de la Ferrari: la Ferrarii Schumacher nu a fost doar pilot, ci a avut si rolul unui bun consultant pentru masina, a contribuit la construirea acestei. Alonso se pare ca nu e asa capabil. Daca ar fi ar realiza o simbioza necesara intre el si echipa si ar castiga titlul mondial.
    12 20
  • vyctor7
    Webber cat este el de lent cand pune piciorul pe frana ajunge in primii 3 la final asa deci ce masina are sub cur Vettel fata de altii mai buni ca el? Alonso , Raikkonnen , Hamilton , Hulkenberg si chiar DiResta daca ar alerga cu un Redbull l-ar invinge . Unii dintre voi chiar nu vedeti sau nu vreti sa vedeti cat este de puternic si stabil atat in viraje cat si in liniile drepte este acest monopost Redbull fata de restul?
    4 19
  • daca era asa bun monopostul RBR atunci Webber venea mereu pe 2 si puneau distanta fata de restul. Massa cat e el de slab, doar rbr-urile s-au clasat in fata lui la monza. Bine si alonso dar l-a lasat. Si cu ce e mai cu mot alonso fata de altii din pluton ca sa-l plang pe el. Alonso nu a castigat la fel? A mai plans vreun fan alonso ca a avut acesta o masina fiabila si rapida? Asa se castiga titlurile si vettel face ce a facut si alonso cand a avut cu ce. E normal tot atat de corect.
    4 13
  • De ce Alonso l-a depasit asa de rapid pe Webber la Monza? Nu are Webber tot masina RBR? Si depasiri usoare si rapide ale lui Alonso in dueluri cu Webber au tot fost. Sunt unii care mai au putin si ridica masina RBR a lui Vettel la rang de nava extraterestra dar cand vine vorba de performantele lui Webber se pare ca nu mai sunt asa consecventi. Aceeasi masina cu care Vettel face performanta a fost depasita rapid de Alonso al Monza. Webber trebuia macar sa-l mai intarzie cateva tururi pe Alonso.
    9 13
  • vyctor7
    Bai nene voi nu pricepeti ce Webber este foarte lent?
    2 11
  • am nevoie de...
    si ma asteptam la o insiruire de doleante prvind performantele monopostului,NUabsenta adversarului,oare omul acesta si-a dorit vreodata un model ca Senna?
    2 12
  • ....miroase a disperare pe aici.................
    3 10
  • @danielpopescu
    Conform cu clasamentul aratat aici: http://www.automarket.ro/formula1/vettel-a-ctigat-marele-premiu-al-belgiei-52574.html Alonso a ajuns pe locul doi in urma marelui premiu al Belgiei ;)
    Deci pe langa greseli de ortografie si acord gramatical (destul de frecvente, mai ales in articolele MOTORSPORT) mai aveti si lipsuri de memorie.
    0 10
  • MIe unul, declaratia asta a lui Alonso mi se pare cinstita fata de fani. Omul recunoaste indirect ca nu se poate pune deocamdata cu combinatia Vettel+Newey+RB9 (nu discutam acuma de ce si cum, care-i bun si care-i lest in tripleta asta, conteaza ca respectiva combinatie rupe norii).

    Cu fiecare cursa, Vettel isi mareste avansul de puncte. Prin urmare, cand tu, Alonso, realizezi ca e imperativ necesar sa termini in fata neamtului macar o data, sa opresti trendul asta crescand, bagi gaz cat poti tu, dar nici macar nu reusesti de cateva GP-uri sa te apropii de Vettel - daramite sa-l mai si depasesti - e o declaratie foarte cuminte asta.

    Cat timp Vettel zburda cum a facut-o in Spa si Monza, cine sa-l bata? serios, in cursele astea doua macar vi s-a parut ca a reusit sa se tina cineva dupa el?

    Partea a doua a declaratie insa este PR bullshit. Am auzit cu urechile mele team-radio-ul lui Alonso in direct (ma rog, cat de "in direct" se face transmisia comunicatelor radio) - basca alte declaratii ale spaniolului - si sunt de parere ca multe tensiuni se datoreaza si lui. Daca tu ca pilot stii ca lumea de-abia asteapta asta, sa faci circ, sau un semn cat de mic care sa-l ridice ei la rangul de circ, este iresponsabil sa mai le dai motiv real sa se agite apele.

    Sau, cine stie, e doar unul din multele jocuri psihologice pe care le face toata lumea in perioada asta de contracte 2014...
    4 10
  • ASTA DA SPORTIV!
    BINE CA ALONSO NU ESTE TENISMEN, S-AR FI RUGAT CA ADVERSARII SA ISI RUPA PICIOARELE SA CASTIGE SINGUR IMPOTRIVA PROPRIEI SPORTIVITATI CE NU O ARE, HALAL DECLARATIE, ASTA SPUNE TOTUL DESPRE MENTALITATEA SA, NESPORTIVITATEA TREBUIE PEDEPSITA SI CEI CE FAC ASTFEL DE DECLARATII TREBUIE EXCLUSI DIN ORICE SPORT.
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru