Alonso: "Am nevoie de o cursă haotică pe ploaie pentru a termina pe podium"

de Daniel Popescu
Duminica, 25.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a admis că are nevoie de o cursă pe ploaie pentru a spera la un loc pe podium, performanţă obligatorie pentru a avea şanse la titlu.

Avem nevoie de unele circumstanţe ciudate, într-un fel avem nevoie de o cursă haotică, de ploaie sau de ceva asemănător.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Fernando Alonso a obţinut doar locul opt în calificările de la Interlagos şi va pleca de pe poziţia a şaptea ca urmare a penalizării lui Pastor Maldonado, însă trebuie să termine pe podium pentru a avea şanse la titlul mondial în lupta cu Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari a admis că obiectivul este dificil de atins, însă îşi pune speranţele în prognoza meteo care anunţă ploaie pe parcursul cursei.

"(Rezultatul din calificări) nu este o surpriză, pentru că am început de pe şapte în Abu Dhabi, de pe nouă în SUA şi de pe opt aici. Este mai mult sau mai puţin aşa cum ne aşteptam. Duminică vom încerca să repetăm performanţa şi să terminăm pe podium, aşa cum am făcut în Abu Dhabi şi SUA. Avem nevoie de unele circumstanţe ciudate, într-un fel avem nevoie de o cursă haotică, de ploaie sau de ceva asemănător.

Să sperăm că vom avea parte de aşa ceva", a declarat spaniolul.

MASSA: "UN LOC CINCI CÂT UN POLE POSITION"

Locul cinci este ca un pole position, pentru că am făcut un tur fantastic.

Felipe Massa
Pilot Ferrari
În faţa propriilor suporteri, Felipe Massa a obţinut locul cinci pe grila de start şi va pleca chiar din spatele lui Sebastian Vettel. Brazilianul afirmă că performanţa este ca un pole position în condiţiile în care rivalii de la McLaren şi Red Bull au fost imbatabili.

"Cred că totul a fost perfect. Pilotez în direcţia în care vreau şi cred că pot fi foarte competitiv în astfel de situaţii. Având în vedere ritmul celor de la Red Bull şi McLaren, nu cred că se putea mai mult. Chiar dacă nu plec din pole position, cred că locul cinci este ca un pole position, pentru că am făcut un tur fantastic şi sper să fac o treabă similară şi duminică în faţa propriilor suporteri", a precizat el.

Comentarii (10)

  • alonso vorbeste prostii.unde termina el nu conteaza atata timp cat vettel e imediat in spatele lui.deocamdata vettel pleaca din fata lui are un avantaj de 13 puncte iar alonso bate campii cu podiumul lui.sa fie clar nu sunt fan vettel si mai ales alonso.imi pare rau ca la titlu se bate nesuferitul de alonso si nu un kimi sau hamilton
    12 10
  • Cred ca Massa si-a revenit in sfarsit. Se pare ca i-a prins bine perioada de incertitudine a constractului si acum piloteaza ca inainte de accident. De este asa cred ca o sa i-l bata pe Alonso anul viitor.
    14 6
  • pinochio
    Serios?! O cursa haotica pe ploaie te poate duce si pe ultimul loc
    9 3
  • @fgfg
    pot fi de acord ca nu esti fanul lui alonso, dar sa spui ca vorbeste prostii......... dovedeste faptul ca nu ai inteles articolul. Are perfecta dreptate. Singura lui sansa este o cursa haotica, cu start f. bun pentru el, mai prost pentru altii sau cu accidente, SC, schimbari neprogramate de pneuri, ploaie - circuit uscat si mai exista o gramada de alte scenarii posibile din care, cu noroc, el sa iasa in castig (podium) si vettel sa abandoneze. Deci o cursa haotica. In circumstante normale, nu are nici o sansa in fata lui vettel.
    Sa asteptam cursa si sa ne dorim sa fie ceva deosebit.
    12 1
  • Massa va primi ordine de echipa sa-l scoata din cursa pe Vettel!!! Pot sa pun pariu!!
    3 12
  • poate ar fi bine sa il sune pe paul (wall) tracy sa ii explice americanul cum se poate termina o cursa in parapeti! mai ales pe ploaie!
    3 0
  • Si a avut-o!!!! :)))))))))))))))
    1 0
  • ................si a terminat pe podium
    1 0
  • frumoasa cursa. felicitari lui vettel. fromos alonso....poate la anu. multumim shumi.
    1 1
  • Eh, mai haotica decit a foat cursa nu prea cred ca se poate.
    Alonso a fost aproape dar nici d deata asta nu a fost el care s-a bucurat la final. Poate anul viitor.
    Multumim celor de la Ferrari ca au dus suspnasul pana in ultima cursa.
    Felicitari RBR si Vettel pentru performantele obtinute.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru